Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ή Republic of Gumuljina

( Η σημαία της Republic of Gumuljina)



Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ .... "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ"


MEIZON ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Ως Τούρκος αυτοπροσδιορίζεται υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατρίας


Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στο νομό Ξάνθης, Ορχάν Χατζή Ιμπράμ, ο οποίος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Το πρώτο Θέμα της Κυριακής» αυτοπροσδιορίστηκε ως Τούρκος.
Ο κ. Ιμπράμ ερωτήθηκε πως αυτοπροσδιορίζεται και απάντησε με σαφήνεια: «Ως Τούρκος. Όπως δικαίωμα κάθε μουσουλμάνου είναι ο εθνοτικός αυτοπροσδιορισμός, έτσι και εμένα είναι δικαίωμά μου να δηλώνω ότι είμαι Τούρκος».


Δήλωσε επίσης ότι «επιθυμώ την είσοδό μου στη Βουλή ώστε να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των Τούρκων της μειονότητας».


Για την ιστορία να αναφέρουνε ότι ο κ. Ορχάν Χατζή Ιμπραμ το 1977 είχε πολιτευθεί ως υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ξάνθη και είναι μέλος της "Ένωσης Τούρκων Ξάνθης", σωματείο που κρίθηκε παράνομο με απόφαση του Αρείου Πάγου

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Ερωτηθείς για θέμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «το καθεστώς της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης διέπεται, όπως είναι γνωστό, από τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία τηρούμε πιστά και στην οποία είμαστε προσηλωμένοι. Πέραν τούτου, στο Χάρτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που ισχύει διεθνώς και φυσικά, υιοθετεί και η χώρα μας, περιλαμβάνεται και η έννοια του αυτοπροσδιορισμού, ως ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να καταπατήσει».
Και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δέχεται τον «αυτοπροσδιορισμό, σε ατομικό, αλλά όχι σε συλλογικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά τη μειονότητα της Θράκης, εκεί οι άνθρωποι είναι Έλληνες πολίτες, με μουσουλμανικό θρήσκευμα και διαφορετικές εθνοτικές καταβολές. Είναι Πομάκοι, είναι Αθίγγανοι και είναι και Τουρκογενείς».

ΠΟΙΟΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Να χρυσώσει το χάπι και να υποβαθμίσει την δήλωση του Τούρκου που προσπαθεί να χρισθεί έλληνας βουλευτής μέσω του κομματός του , προσπάσθησε ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του . Όμως ο κ. Καραμανλής δεν πείθει κανέναν. Και βεβαίως έχει ό κάθε Έλληνας πολίτης το αναφαίρετο δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται όπως αυτός επιθυμεί, όταν όμως αυτοπροσδιορίζεται ως Τούρκος δεν μπορεί να έχει θέση στα έδρανα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι αδιανόητο οι αυτής της κατηγορίας έλληνες πολίτες να βρίσκουν στέγη στα Ελληνικά Πολιτικά Κόμματα. Και βεβαίως έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλά ας το επιχειρήσουν με ένα ανεξάρτητο δικό τους κόμμα.

Τι θα ψηφίσει κ. Καραμανλή ο Τούρκος κ. Ορχάν στην Ελληνική Βουλή , αν ζητηθεί να τεθεί βέτο για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση διότι ενεργεί σε βάρος Ελληνικών Συμφερόντων ή για την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων απο την Κύπρο ή για την επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος στα δώδεκα ναυτικά μίλια;

Πως θα αισθάνεσθε κ. Καραμανλή εάν χρειαστεί να κυβερνήσετε την χώρα με 151 βουλευτές μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος κ. Ορχαν Χατζή Ιμπράμ;

Ξεχάσατε κκ. Καραμανλή και Παπανδρέου ( έχει την ίδια πολιτική στάση βλ. επιλογή Καραχασάν) για ποιόν λόγο θεσπίσθηκε α;πό τον Ανδρέα Παπανδρέου το πλαφόν του 3% για την είσοδο κόμματος στην Ελληνική Βουλή;

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Για να εξετάσουμε όμως σφαιρικά το θέμα και όχι ως μεμονομένη ενδεχομένως ατυχή δήλωση ενός υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος έτυχε της πλήρους κάλυψης και του Πρωθυπουργού αξίζει να λα;βουμε υπ' όψιν και τα εξής :

Ένα κράτος μόρφωμα ξεπρόβαλε απο το πουθενα κατα την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων το 1913 στην περιοχή της ελληνικής Επαρχίας της Δυτικής Θράκη . Η ανεξάρτητη κυβέρνηση της Δυτικής Θράκης (οθωμανικός Τούρκος: Το Garbi Trakya hükûmet-ι Müstakile) προσπάθησε και ίδρυσε μία μικρή, βραχύβια δημοκρατία που κατέλαβε τη Δυτική Θράκη από τις 31 Αυγούστου έως τις 25 Οκτωβρίου 1913 με πρωθυπουργό τον Τούρκο Hoca Sahil Efendi


Ως έδαφος του νέου κράτους ορίσθηκε η σημερινή Ελληνική Δυτική Θράκη (περιοχή που περιβάλλεται από: Maritsa (Τούρκος: Meriç, ελληνικά: Έβρος) στην Ανατολή, ποταμός Mesta (Nestos) της Μακεδονίας στη Δύση, τα βουνά Rhodope της Βουλγαρίας στο Βορρά και της αιγαίας θάλασσας στο Νότο. Το συνολικό έδαφος που καλύφθηκε ήταν 8.578 χλμ ².

Το κράτος δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων από έναν Τούρκο που εκμεταλεύθηκε μια εξέγερση Πομάκων(Pomak )ενάντια στην κατάληψη των βουλγαρικών και ελληνικών δυνάμεων σε εκείνη την περιοχή. Σύντομα κατόπιν, οι Βούλγαροι ανέλαβαν τη Δυτική Θράκη, αλλά το 1919 η περιοχή μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.

Πρωτεύουσα του νέου κράτους ήταν η Gümülcine (ελληνικά: Κομοτηνή, Komotini), τώρα στην Ελλάδα.

Η νεότευκτη "ανεξάτητη Δημοκρατία" πρόλαβε και καθιέρωσε Εθνικό Ύμνο και εθνική Σημαία σε πράσινο και μαύρο χρώμα με έμβλημα την ημισέλινο και το αστέρι της μητέρας Πατρίδας της Τουρκίας, ενώ διέθετε Στρατό με μόνιμη δύναμη 29.170, κατά ένα μεγάλο μέρος πεζικό. Ο διοικητής των οπλισμένων δυνάμεων ήταν Süleyman Askerî .

Μόλις η ανεξαρτησία δηλώθηκε, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας Gumuljina καθόρισε τα σύνορα της χώρας, οι σημαία του κράτους αναρτήθηκε στα επίσημα κτήρια, καθιερώθηκε εθνικός ύμνος, οργανώθηκε στρατός, εκδόθηκαν τα γραμματόσημα και τα διαβατήριά της Τουρκικής Δημοκρατίας της Δυτικής Θράκης. Προετοιμάστηκε άμμεσα επίσης ο προϋπολογισμός της νέας χώρας. Ένας εβραϊκός πολίτης, Samuel Karaso είχε ορισθεί από την κυβέρνηση για να οργανώσει και να φροντίσει να καθιερωθεί μια επίσημη αντιπροσωπεία Τύπου και για να εκδίδεται μια εφημερίδα που ονομάστηκε Müstakil (ανεξαρτησία) στην Τουρκική και γαλική γλώσσα.

Oι οθωμανικοί νόμοι και οι κανονισμοί εκδόθηκαν χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή και οι υποθέσεις άρχισαν να εξετάζονται από το δικαστήριο της Δυτικής Θράκης. Η Βουλγαρία, μετά από μια συνοπτική περίοδο ελέγχου της περιοχής μετά από τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, πέρασε το sovereighty της δυτικής Θράκης στην Ελλάδα στο τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, όταν εισήγαγε η Ελλάδα τον πόλεμο ενάντια στις κεντρικές δυνάμεις. Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Δυτικής Θράκης αποκλείστηκε από την ανταλλαγή πληθυσμών της Συνθήκης της Λωζάνης το 1923, και posses μια νομική θέση μειονότητας στην Ελλάδα.

Τα ανωτέρω στοιχεία δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση(http://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Gumuljin)


Ενδιαφέρον και νέα διάσταση στο θέμα δίνουν τα δύο ,πρόσφατα δημοσιεύματα της καθημερινής Εφημερίδας της Κομοτηνής "Ο ΧΡΟΝΟΣ" (www.xronos.gr)

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ


26.07.2007 ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ (Δημοσίευμα στην καθημερινή εφημερίδα της Κομοτηνής "Ο ΧΡΟΝΟΣ")

Τί ήθελαν οι Έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι δυτικοθρακιώτες σε τελετή υπό την σκιά της σημαίας του ανεξάρτητου κρατιδίου Θράκης;


Κάτω από την σημαία του κρατιδίου της Δυτικής Θράκης που έβαλε στόχο «αμέτι – μουχαμέτι» να δημιουργήσει η Άγκυρα κατά το πρότυπο της τουρκικής δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, εν μέσω Τούρκων ντυμένων με στολές πολεμιστών οθωμανών και τραγουδώντας ύμνους και παιάνες έγινε πριν μερικές μέρες η 9η γιορτή – πανηγύρι των «Τούρκων Δυτ. Θράκης» στην Προύσα.

Παρόντες πολλοί «Έλληνες πολίτες» και «πολίτες της Ε.Ε.» ο αντινομάρχης κ. Χατζηοσμάν, η νομαρχιακή σύμβουλος και αντινομάρχης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Γκ. Καραχασάν, ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, η χήρα Σαδίκ, οι ψευτομουφτήδες Μετέ Ξάνθης και Σερίφ Ροδόπης, ο πρόεδρος της Ε.Τ.Ν. Κομοτηνής που καταργήθηκε με απόφαση του Αρείου Πάγου, Αδνάν Σελίμ, ο καταγόμενος από την Ροδόπη βουλευτής Προύσας Μουσταφά Ντουνέρ, ο Ερόλ Κιασήφογλου πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη» Δυτικοθρακιωτών και άλλων αιρωτών, δημάρχων, αντιδημάρχων, κοινοταρχών, ενώ όπως αναφέρει στην ιστοσέλιδα του συλλόγου «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών» ο κ. Κιασήφογλου διαβάστηκε και το μήνυμα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης όπου ακούστηκε και το όνομα του κ. Πετρίδη.

Τί ζητούσαν οι΄Έλληνες πολίτες σ’ αυτή την σύναξη των «Τούρκων Δυτικοθρακιωτών» που ζουν στην Προύσα; Χθες, οι δύο Τούρκοι υπουργοί που παρέστησαν στο μνημόσυνο του Σαδίκ, αναφέρθηκαν με διασπαστικές τάσεις προς την μειονότητα ότι

"Σας θεωρούμε κομμάτι του τουρκικού έθνους και όχι μειονότητα», ενώ κάποιος της συνοδείας φορούσε στο πέτο την γνωστή κονκάρδα των "αλύτρωτων" Δυτικοθρακιωτών με την Θράκη μέσα στο μισοφέγγαρο".



Τι άλλο πρέπει να συμβεί στην Θράκη για ν’ ανησυχήσει η Αθήνα;

ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

29.08.2007 ΕΝΩ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΜΕ… (Δημοσίευμα από την εφημερίδα της Κομοτηνης "Ο ΧΡΟΝΟΣ")

Κράτος & παρακράτος της Τουρκίας δουλεύει για τις ελληνικές εκλογές στην Θράκη

Σ΄ ένα ανίερο παιγνίδι έντονων παρασκηνιακών ζυμώσεων με στόχο την εκλογή τριών ή και τεσσάρων μειονοτικών βουλευτών στον χώρο της ελληνικής Θράκης επιδίδoνται αυτή την περίοδο που όλοι είναι απασχολημένοι με τις πυρκαγιές, το πένθος και τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας, κύκλοι του κράτους αλλά και του παρακράτους της γειτονικής χώρας της Τουρκίας, που συνομιλούν με απευθείας ανοιχτή γραμμή με πρόσωπα της μειονότητας που θέλουν να παίζουν ρυθμιστικό ρόλο, με προξενικές αρχές, γνωστά φερέφωνα και άλλους τιτλούχους και μη παράγοντες, που το μόνο που επιδιώκουν είναι να εξαργυρώσουν την μεσολάβησή τους, δημιουργώντας ένα κλίμα κρίσης στην περιοχή.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επανέρχεται όπως σε κάθε εκλογική περίοδο, όπου εμφανίζεται ο δάκτυλος της γείτονος στα τεκταινόμενα, έτσι ώστε να διαρραγεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης στα ελληνικά δρώμενα και την ελληνική κρατική υπόσταση αφού η …«μαμά Τουρκία φροντίζει για όλα». DEB, γκρίζοι λύκοι και Ερντογάν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόμμα των «Γκρίζων λύκων» είναι σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με κομματικά στελέχη του DEB του κόμματος Ισότητα, Φιλίας, Δικαιοσύνης του μακαρίτη Σαδίκ που εκπροσωπεί ο αντινομάρχης και υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος έχει τουλάχιστον 17.000 προσωπικούς ψήφους από πίσω του συσπειρώνοντας τέτοιες δυνάμεις απλών μουσουλμάνων που επηρεάζονται.

Το φλερτ με την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα είναι σε πολλά επίπεδα και με πολλούς τρόπους και δυνάμεις επιρροής πολιτικά πρόσωπα, αλλά και ιερωμένους που στρατεύονται Σ΄αυτή την υπόθεση.

Με την κυβέρνηση Ερντογάν απολαμβάνοντας της εμπιστοσύνης της, όπως λένε αξιόπιστες πηγές, μιλά ο έτερος βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος έχει ανοιχτή δεξαμενή ψήφων από άλλους κύκλους της μειονότητας και παρά την φθορά και την δυσαρέσκεια που θα υπάρξει στο πρόσωπό του, γίνεται προσπάθεια να φανεί δυναμικά μπροστά στο νομό, ενώ αν η Ν.Δ. δεν πάει και τόσο καλά και έρθει δεύτερο κόμμα σε επίπεδο νομού θα είναι ο μόνος κυβερνητικός βουλευτής, αφού το πρώτο κόμμα εκλέγει δύο βουλευτές ασχέτως αν στην κυβέρνηση πανελλαδικά είναι πρωθυπουργός ο Κων. Καραμανλής.

Η κινητικότητα πάντως είναι μεγάλη στις εσωτερικές συζητήσεις των μικρών και μεσαίων στελεχών που λειτουργούν σαν αγγελιοφόροι των γνωστών απόψεων επηρεασμού της μειονότητας που επιχειρείται να εγκλωβιστεί και πάλι μέσα από τα γνωστά σενάρια έτσι ώστε με την εκλογή τριών βουλευτών να μπορεί να έχει ουσιαστικό λόγο στην εξέλιξη των ελληνικών πραγμάτων στην Βουλή στην περίπτωση που οι εκλογές εξελιχθούν σε ντέρμπι και οι διαφορές είναι οριακές.

Όσο ανεβαίνει ο προεκλογικός πυρετός η εφημερίδα αυτή θα σας ενημερώνει για ό,τι συζητιέται και σχεδιάζεται που απέχει κατά πολύ από το στενό κομματικό συμφέρον των δύο μεγάλων κομμάτων αφού η στόχευση έρχεται να πλήξει το λεγόμενο εθνικό συμφέρον σε μια περιοχή, αιχμή του δόρατος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επενδύονται πολλά αναπτυξιακά σχέδια και κάποιοι θα ήθελαν να την δουν να σέρνεται από τα νήματα της αποσταθεροποίησης. Οι εκλογές αυτές μπορεί νάναι γρήγορες, βουβές, ή εσπευσμένες, εκπέμπουν τον δικό τους προβληματισμό και σαφή νοήματα που θα πρέπει να τα αντιληφθεί ο μέσος ψηφοφόρος, έτσι ώστε να μην λειτουργήσει άθελά του ως κομπάρσος μιας καλοστημένης παράστασης.( Της δημοσιογράφου Μελαχροινής Μαρτίδου)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ