Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ


 Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ


Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, ο 62χρονος Παναγιώτης Μπαλτατζής, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας Συμμετοχών «Roubicon» και χρηματιστηριακής εταιρείας «Genecis», που τίναξε τις οικονομίες χιλιάδων εντολέων του και μικροεπενδυτών  στον αέρα την περίοδο 2003 - 2005. Σε βάρος του εκκρεμούσε πλήθος διωκτικών εγγράφων, ενώ φέρεται επί σειρά ετών να είχε διαφύγει στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, εκκρεμούσαν ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και 43 Εντάλματα Σύλληψης, 39 Βουλεύματα και 54 Καταδικαστικές Αποφάσεις, που εκδόθηκαν από διάφορες Εισαγγελικές Αρχές της Επικράτειας.

Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 90 ετών και 403 μηνών (!) και χρηματική ποινή, για τα αδικήματα της Πλαστογραφίας, Πλαστογραφίας Πιστοποιητικών, Υπεξαίρεσης και Απάτης.


Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον  Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει παρελθόν σε βάρος του συλληφθέντα και κυρώσεις από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς στις εταιρείες του πριν φτάσει να της κλείσει το 2005 και για την «βρώμικη» περίοδο του 1999.

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ