Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΕΪΧΗΣ ΜΠΕΝΤΡΕΝΤΙΝ , "ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ"

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ" ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ



MNHMEIO MIΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑΣ Η  ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ ; 

Με μια αίτηση… μνημείο μισαλλοδοξίας ο Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σερρών Αντώνης Αναστασιάδης ζητά από τα μέλη του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών να ΜΗΝ παραχωρήσουν την αίθουσα του θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ» σε δύο μη κερδοσκοπικές εταιρείες οι οποίες προγραμματίζουν ημερίδα για τον Σεϊχη Μπεντρεντίν.

 Η επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου αποτελεί μνημείο μισαλλοδοξίας, καθώς αναμειγνύοντας όλη την ιστορία της Τουρκοκρατίας και τις θηριωδίες των κατακτητών, βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και αναφέρεται με τρόπο μειωτικό προς τους συμπολίτες μας, που δρουν στα πλαίσια της διερεύνησης της ιστορίας του τόπου που ζούμε. Σας παραθέτουμε την επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου για την ενημέρωσή σας (σ.σ. αν και διαφωνούμε πλήρως με το περιεχόμενό της, κάτι που ο Δημοτικός Σύμβουλος φαίνεται ότι αρνείται στους συμπολίτες του) 

AIΤΗΣΗ 
 AΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΕΡΡΩΝ 

ΠΡΟΣ:
 1.Τα μέλη του Δ.Σ του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
 2.Πρόεδρο Δ. Σ του Δήμου Σερρών

 ΚΟΙΝ: 1.Τα μέλη του Δ.Σ του Δήμου Σερρών Μέσα μαζικής ενημέρωσης

 Θέμα :<< Μη παραχώρηση αιθούσης του θεάτρου Αστέρια για την πραγματοποίηση ημερίδας η συνεδρίου για την δράση του Τούρκου Σείχη Μπεντρεντίν >>στις παρακάτω εταιρίες : Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών. Πολιτιστικής Εταιρίας, Μουσικοί Ορίζοντες Αξιότιμα μέλη, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών,

 Κύριε Πρόεδρε, του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, 

παρακαλώ, στο αίτημα των κ.κ. Δημούδη Δημητρίου και της κ.κ. Γεωργιάδου Σοφίας προέδρων των παραπάνω εταιριών, που εκπροσωπούν τους εαυτούς τους και ελάχιστους ομοϊδεάτες τους, να μην παραχωρηθεί η αίθουσα του Κινηματογράφου Αστέρια για την πραγματοποίηση ημερίδας η συνέδριο του για την δράση Τούρκου Σείχη Μπεντρεντίν. Τον Σείχη Μπεντρεντίν, τον κρέμασαν οι Τούρκοι αντίπαλοί του, το 1416 μ.χ στην πόλη των Σερρών. Ενώ η πόλη των Σερρών, ζούσε την βαρβαρότερη σκλαβιά από τις 19 Σεπτεμβρίου 1383 από τους Τούρκους , που εξαφάνιζαν το Ελληνικό Γένος. 

Εμείς, οι απόγονοι αυτών, των αδικοχαμένων προγόνων μας, που με πολύ μόχθο και φτώχεια χτίσαμε το θέατρο Αστέρια, δεν μας επιτρέπεται, να το παραχωρήσουμε ούτε για την διοργάνωση έστω και μιάς ημερίδας στους Τούρκους μισέλληνες και στον Αμερικανό ΧΙΘΛΟΡΟΗ καθηγητή πανεπιστημίου, δίνοντας την εντύπωση ότι ακόμα είμαστε ραγιάδες. Κάποιοι, που επιθυμούν να τιμήσουν τον Τούρκο Σείχη Μπεντρεντίν, τον ονόμασαν κοινωνικό επαναστάτη και σοσιαλιστή προφανώς, για να πετύχουν τα αλλότρια σχέδιά τους. Ενώ, ο Σείχης Μπεντρεντίν επεδίωκε να γίνει Πασάς και αυτός ήταν ο λόγος – η αιτία για την οποία τον κρέμασαν. 

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, για την αγανάκτηση και άρνηση των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού Σερρών, οι οποίο εξέδωσαν ανάλογο ψήφισμα με το οποίο απορρίπτουν την πραγματοποίηση συνεδρίου η ημερίδας προς τιμήν του Σείχη Μπεντρεντίν

 Οι σύλλογοι αυτοί είναι οι κάτωθι: 


  • Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών, Ο Άγιος Πολύκαρπος. 
  • Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων. 
  • Σύλλογος Ποντίων Ν. Σερρών. “ Η Εύξεινος Λέσχη” 
  • Ένωση Κυπρίων Σερρών. 
  • Λύκειο Ελληνίδων Σερρών. 
  • Σύλλογος Ευρυτών Ν. Σερρών. 
  • Θρακική Εστία Σερρών. 
  • Πανηπειρωτικός Σύλλογος Ν. Σερρών. 
  • Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Ποντίων Επταμύλων
  •  Λαογραφικός Όμιλος Βλάχων και φίλων “ΛΑΙΛΙΑΣ” Ν.Σερρών. 
Να σεβαστείτε τα εκατομμύρια των αδικοχαμένων Ελλήνων που σφάχθηκαν και πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα τις ανατολής και τα μικρά παιδιά που τα έκαναν γενίτσαρους αυτοί οι αιμοδιψείς Τούρκοι. 
 
Κάνω αναφορά μόνο στα γεγονότα της Σμύρνης τον Αύγουστο του 1922. Εκτέλεση του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης με τον πλέον μαρτυρικό και απάνθρωπο τρόπο. Σφαγιασμός των 399 ιερέων, σε σύνολο ιερέων 459, (μόνο στην περιοχή της Σμύρνης -ιστορικός Σωλομίδης). Επίσης τον Δεσπότη Μοσχονησίων Αμβρόσιο τον πεταλώσανε ως άλογο. Τον Δεσπότη Κυδωνιών Γρηγόριο τον έθαψαν ζωντανό Τον Δεσπότη Ικονίου Ζήλων τον αποκεφάλισαν στην κεντρική πλατεία, προς παραδειγματισμό. Τον Αρχαντζικάκη τον σούβλισαν, ως άλλος Αθανάσιος Διάκος. Από τις δύο χιλιάδες εκκλησίες της Μικράς Ασίας, άλλες κάηκαν, άλλες έγιναν τζαμιά, στάβλοι και αποθήκες. Την ίδια τύχη είχαν 800 εκκλησίες στην Θράκη και άλλες τόσες στον Πόντο. ( Ιστορική πηγή των προαναφερομένων γεγονότων Σολωμίδης). Δεν είναι αυτά αρκετά να σας να σκεφτείτε και ποτέ να μην δια νοηθείτε να δώσετε την αίθουσα των Αστεριών στους Τούρκους καθηγητές της προπαγάνδας κατά του Ελληνισμού; Αυτά και μόνο τα γεγονότα δεν επαρκούν ,για να μην παραχωρήσετε την αίθουσα των Αστερίων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών στις εταιρείες, που επιθυμούν να διοργανώσουν συνέδριο, η ημερίδα στην μνήμη του Σείχη Μπεντρεντίν; Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στην Ιστορία της πόλης των Σερρών για να υπενθυμίσω η να κάνω γνωστή την Ιστορία της πόλης των Σερρών, σε κάποιους που την ξέχασαν η την αγνοούν. Η πόλη των Σερρών μέσα στην πορεία των χρόνων, ιστορικά για πρώτη φορά αναφέρετε απο τον ιστορικό Ηρόδοτο. Ο πατέρας της ιστορίας το 520 π.χ αναφέρει την πόλη ως Σίρις η Παιονική, ο Ηρόδοτος μας εξιστορεί ότι: O Δαρείος ο Α΄ βασιλιάς των Περσών, όταν γύρισε από εκστρατεία στην Σκυθία ,στις Σάρδες της Πυδίας στην πόλη του Κροίσου, διέταξε τον στρατηγό του Μεγάβαλο που ήταν διοικητής της Θράκης( η οποία ήταν σκλαβωμένη στους Πέρσες ), να μεταφέρει όλους τους Παίονες από την Σίρις στην Ασία. Τότε την πόλη την κατέλαβε ένα Θρακικό φύλλο οι Οδομάντες και έκτοτε η πόλης, ονομάσθηκε Σίρις η Οδομαντική. Το 880 μ.χ έρχεται ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Νικηφόρος Φωκάς να την ανακαινίσει και να την περιτοιχίσει, διότι η Σέρρες ήταν η πλέον ευημερούσα πόλη του Βυζαντίου μετά την Θεσσαλονίκη. Το 980 μ.χ έρχεται ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος κάνει την Aκρόπολη της πόλης (πύργος του Ορέστη) και καθιστά την πόλη Προμαχώνα και ορμητήριο κατά των Βουλγάρων. Το 1230 μ.χ την πόλη κυριεύουν οι Βούλγαροι, το 1245 την πόλη ελευθερώνει ο Ιωάννης Δούκας του Βυζαντίου Αυτοκράτορας της Νίκαιας, το 1345 η Σέρρες κυριεύεται από τον Στέφανο Δούσαν τον ηγεμόνα της Σερβίας, το 1371 την ελευθερώνει ο Εμμανουήλ Παλαιολόγος διοικητής της Θεσ/νικης και γίνεται στρατιωτική έδρα κατά των Τούρκων. Στις 19 Σεπτεμβρίου του 1383κυρίευσαν οι Τούρκοι την πόλη των Σερρών και μαζί με αυτούς ήρθε και το σκοτάδι στην πόλη για 530 χρόνια βάρβαρης σκλαβιάς. Η πρώτη ενέργεια των τούρκων ήταν να πιάσουν τον Δεσπότη Ματθαίο και τους ιερείς και όλους τους προύχοντες της πόλεως και τους δολοφόνησαν τους νέους τους έκαναν γενίτσαρους και πολεμιστές κατά των Ελλήνων, πήραν τις περιουσίες και σκλάβωσαν τον πληθυσμό. 


Με εκτίμηση Αντώνης Αναστασιάδης
 Δημοτικός Σύμβουλος Σερρών 

© 2015, www.anexartitos.gr. 

Copyright: Ολα τα δικαιώματα διατηρούνται. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του.

Πηγή: Ανεξάρτητος - νέα του ν. Σερρών

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ