Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΞΑΔΕΛΦΕ

Ο Σερραίος Διογένης Δασκάλου 
στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη"

 

Έναν νέο ένοικο, γνώριμο όμως από τα παλιά, υποδέχθηκε χθες η ραδιοφωνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον σερραίο πολυτάλαντο καλλιτέχνη Διογένη Δασκάλου (φωτ.), ο οποίος... καθημερινά (στις 11.30 το πρωί) και για ένα μισάωρο θα μας διασκεδάζει από τη συχνότητα του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 FM με τον γνώριμο χειμαρρώδη λόγο του και τα εύστοχα σχόλιά του που "στάζουν" γέλιο.

 

"Η ιδέα της συνεργασίας με το Ράδιο Θεσσαλονίκη γεννήθηκε προ ολίγων εβδομάδων, περίοδο κατά την οποία παρουσιάζαμε με τους Monie Monie Conniente την παράσταση ‘Ξυπόλητος δήμαρχος’. Αν και υπήρξα μέλος της παρέας των FM για εννιά χρόνια, με ένα διάλειμμα αποχής ενός χρόνου, αισθάνομαι από χθες που επανήλθα σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από την τελευταία εκπομπή", λέει στη "Μ" ο Διογένης Δασκάλου, ο οποίος, όπως μας εξηγεί, θα προσπαθήσει να στήσει ένα ιδιαίτερο stand up comedy με τον εαυτό του!


"Η εκπομπή είναι ένα είδος καφενείου, με πρωταγωνιστές εμένα και τον εαυτό μου. Σαν να μ’ έχω απέναντι και να σχολιάζουμε μαζί όλα όσα φέρνει η επικαιρότητα. Θα προσπαθήσω να χτίσω ένα φανταστικό χωριό μαζί με τους ακροατές που, αν και τους άφησα για έναν χρόνο, από χθες νιώθω ότι τους έχω ξαναβρεί", προσθέτει το νέο μέλος της μεγάλης παρέας του Ράδιο Θεσσαλονίκη, του σταθμού που βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των Θεσσαλονικέων.

Η σάτιρα, τελικά, είναι της μόδας; ρωτήσαμε τον κ. Δασκάλου: "Η σάτιρα έχει γίνει ένα ντεσού καθημερινό, πιο μοδάτο. Θεωρώ πως ο κόσμος δεν έχει τόσο ανάγκη από γέλιο όσο από διαφορετικότητα. Αναζητά μια διαφορετική γλώσσα και ένα ονειρικό κόνσεπτ, για να ξεφεύγει από την καθημερινότητά του", σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Την άποψη πως ο κόσμος θέλει να ακούσει και την άλλη άποψη, που θα τον κάνει να δει με άλλο μάτι όσα συμβαίνουν στην ελληνική πραγματικότητα, εξέφρασε μιλώντας στη "Μ" ο εκ των ιδιοκτητών του Ράδιο Θεσσαλονίκη Στέφανος Διαμαντόπουλος: "Διανύουμε μια εποχή που οι ακροατές κλείνουν τα αυτιά τους στις ειδήσεις και ζητούν να γελάσουν. Αυτό βεβαίως είναι δύσκολο και πιστεύω ότι ο Διογένης Δασκάλου, ένας τόσο ευρηματικός καλλιτέχνης, μπορεί να το πετύχει, προκαλώντας το κοινό καθημερινά σε ψυχοθεραπεία γέλιου".   

  Της Φωφώς Μπόνιου (makthes)
http://serraia.blogspot.com/2010/12/html

1 σχόλιο:

Κοντοπουλος Παναγιώτης είπε...

'Χαιδεύοντας το σπασμένο γυαλί', την θυμάται κανείς αυτή την εκπομπή;

Στο ραδιο Ε των Σερρών, πολλα χρονια πριν, με ποιον άλλον, τον Διογένη Δασκάλου, τον παλιο μου συμμαθητή.

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ