Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

TO ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ "ΓΕΝΕΣΙΣ ΑΧΕΠΕΥ"




Αναζητούν δικαίωση τα θύματα της Γένεσις

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010, 22:16 από Τάσος Πλέντζας

Εκδικάστηκε στις 18 Φεβρουαρίου, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η αγωγή 400 επενδυτών κατά της Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου για υπεξαίρεση τεράστιων ποσών από τα χαρτοφυλάκια τους.

Ανάμεσα στο θύματα αυτής της καλοστημένης απάτης που έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης από το 2005 είναι και αρκετοί τρικαλινοί, 30 εξʼ αυτών εκπροσωπούνται από το δικηγορικό γραφείο του Θεσσαλονικιού δικηγόρου Γιώργου Παλάζη. Στη ακροαματική διαδικασία παρέστησαν θύματα απʼ όλη την Ελλάδα (Λάρισα, Κοζάνη, Αθήνα, Πτολεμαϊδα, Θεσσαλονίκη κ.α.) και σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης η εταιρεία, μεταξύ άλλων φέρεται να αγόραζε και να πωλούσε εν αγνοία των πελατών της μετοχές από τα χαρτοφυλάκιά τους, ενώ ταυτόχρονα έστελνε ψευδείς ενημερωτικές επιστολές για την κατάσταση των χαρτοφυλακίων τους.
Για λόγους κάλυψης μάλιστα, ο υπεύθυνος της εταιρείας λέγεται ότι προσκόμιζε μέχρι και αντίγραφα τραπεζικών καταθετηρίων τα οποία πλαστογραφούσε. Κατά την συζήτηση της υπόθεσης ο δικηγόρος και Επόπτης Εκκαθάρισης της Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ κ. Δημήτριος Βαλάσης ζήτησε να απορριφθεί ως αβάσιμη η αγωγή υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Χρηματιστηριακής όλοι οι επενδυτές έχουν εξοφληθεί και τα όποια πιστωτικά τους υπόλοιπα τους αποδόθηκαν από Συνεγγυητικό Κεφάλαιο.Μια τοποθέτηση που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των θυμάτων και την προσωρινή διακοπή της δίκης. Μάρτυρας των εναγόντων στην δίκη κατέθεσε ο κ. Ιωάννης Σεδαρίδης μέλος της Ενωσης Βορειοελλαδιτών Επενδυτών Χρηματιστηρίου Αξιών, όπου προσέφυγαν προς υποστήριξη πολλοί επενδυτές θύματα της Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ, ο οποίος εξήγησε λεπτομερώς στο δικαστήριο τους τρεις τρόπους με τους οποίους βάσει οργανωμένου σχεδίου συντελέστηκε από τα στελέχη της ΑΧΕΠΕΥ η ρευστοποίηση των χαρτοφυλακίων των επενδυτών, και η υπεξαίρεση των χρημάτων τους , ενώ επεσήμανε τις ευθύνες του Επόπτη Εκκαθάρισης ο οποίος σύμφωνα με τον ν. 1806/1988 όφειλε να έχει περατώσει την διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων των επενδυτών και την απόδοση των χρηματοπιστωτικών τους μέσων μέχρι τον Νοέμβριο του 2005 και κατόπιν να γνωστοποιήσει τις απαιτήσεις που έμειναν ανεξόφλητες στο Συνεγγυητικό Κεφάλαιο για την καταβολή αποζημιώσεων.Σύμφωνα με την απόφαση(Δεκέμβριος 2007) της Επιτροπής Αποζημιώσεων του Συνεγγυητικού αναγγέλθηκαν προς αποζημίωση 1968 επενδυτές, που σημαίνει ότι με πρόχειρους υπολογισμούς το σκάνδαλο της Γένεσις ΑΧΕΠΕΥ αφορά την υπεξαίρεση 40.000.000 ευρώ ή 13.500.000.000 δραχμές.Από την πλευρά των δικηγόρων των εναγομένων υπεβλήθη ένσταση ελλείψεως πληρεξουσιότητας κατά του δικηγόρου των εναγόντων Γεωργίου Παλάζη για ορισμένους εξ αυτών και το δικαστήριο έταξε προθεσμία προκειμένου να προσκομισθούν συμβολαιογραφικά πληρεξούσια των εναγόντων προς τον εν λόγω δικηγόρο για την νόμιμη εκπροσώπηση αυτών στην δίκη.Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των παρευρισκομένων στην αίθουσα. Η έκδοση της απόφασης αναμένεται έως το φθινόπωρο και το αποτέλεσμα αυτής αναμένεται να κρίνει πολλά στη συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία εκφράζεται αισιοδοξία από πλευράς των δικηγόρων των θυμάτων.

Πηγή :http://www.e-enimerosi.gr/article/6196/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ