Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

DORA GO HOME ...

$


Πέμπτη, 9 Οκτώβριος 2008



Ντόρα Μπακογιάννη:

«Αποτέλεσμα χωρίς νικητές και ηττημένους»

Την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας ενημερώνει η Ντόρα Μπακογιάννη για τη δέσμη ιδεών που κατέθεσε ο κ. Νίμιτς αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων. Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η Υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα επιδιώκει ένα αποτέλεσμα χωρίς νικητές και ηττημένους για μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ κατέθεσε την Τετάρτη (8/10) τη δέσμη ιδεών του στους δύο διαπραγματευτές, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στη Νέα Υόρκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και την Κυβερνητική Επιτροπή για τις εξελίξεις αυτές και την Πέμπτη (9/10) το μεσημέρι έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Η Ντόρα Μπακογιάννη ενημέρωσε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, ενώ την Παρασκευή (10/10) θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων της Βουλής.

Όπως τόνισε η Υπουργός Εξωτερικών, η Ελλάδα προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με συγκεκριμένους στόχους και θέσεις. «Η διαπραγμάτευση αυτή θα συνεχιστεί, με στόχο να έχουμε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα καλύπτει και τις δυο χώρες, χωρίς νικητές και ηττημένους», δήλωσε εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, με «μια κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα του ονόματος», ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, επεσήμανε ότι ισχύουν όλες οι θέσεις που έχει διατυπώσει η χώρα.

Αναρτήθηκε από liberalserres@gmail.com στις 7:10 μμ 9/10
http://liberalserres.blogspot.com/2008/10/blog-post_09.html

Aυτή είναι η επίσημη δήλωση της Ελληνίδας Υπουργού των Εξωτερικών.

Γνώριζε και διαπραγματευόταν ή είναι ανεπαρκής και κατώτερη των περιστάσεων ;

Το βέβαιον είναι ότι ήρθε η ώρα :
Dora go home ...


$

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.........................."Να έχεις γίνει το πιστό σκυλάκι των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Να παίρνεις πάντα το μέρος τους. Να αποφεύγεις να επισκεφτείς το Λίβανο τις μέρες της εισβολής, αν και η χώρα σου είναι μέλος του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ-ενώ την ίδια περίοδο επισκέπτεσαι δυο φορές την Ουάσιγκτον για να πάρεις γραμμή. Να υποστηρίζεις με επίσημη ανακοίνωση, μόνη εσύ από όλους τους ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αντιπυραυλικά σχέδια των ΗΠΑ σε Τσεχία και Πολωνία. Να σε θεωρεί η Ρωσία... 'Persona non grata' - μόνο εσένα από όλους τους ΥΠΕΞ της ΕΕ. Και να έρχεται το αφεντικό και να κρατά μόνο τη χώρα σου έξω από το πρόγραμμα των χωρών που οι πολίτες τους δεν χρειάζονται πια βίζα για να επισκεφτούν τις ΗΠΑ - την ίδια στιγμή που στο πρόγραμμα εντάσσει όλες τις άλλες χώρες. Δεν αισθάνεσαι προδομένη; Κουράγιο Ντόρα! Νιώθουμε την απογοήτευσή σου. Αν και, για να είμαι ειλικρινής, η δική σου απογοήτευση μάλλον σημαίνει πως η χώρα μας καλά τα πήγε - δεν ξεφτιλίστηκε εντελώς, όπως ίσως θα ήθελες, να γίνει η 51η πολιτεία των ΗΠΑ."

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΩΚΤΙΚΟ
ΚΑΚΟΣ...

sedarioan είπε...

ΚΑΚΕ,

εγκρίνω και συμφωνώ απολύτως !

ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως ο ΚΑΡΑΝΑΝΛΗΣ στον επικείμενο ανασχηματισμό δεν φερεται να την μετακινεί.

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ