Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ; ΠΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ;

%

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών κα Ν. Μπακογιάννη υπέβαλε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Ηλίας Πολατίδης


Ο ανθελληνισμός του κ. Μάθιου Νίμιτς



Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη υπέβαλε ο Βουλευτής Σερρών κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με τον ανθελληνισμό του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Ηλία Πολατίδη έχει ως εξής:

"Κατά την τελευταία συνάντηση της Υπουργού Εξωτερικών κ. Ν. Μπακογιάννη στην Νέα Υόρκη με μέλη της Παμμακεδονικής Ενώσεως Αμερικής, η πρόεδρος της τελευταίας, κ. Νίνα Γκατζούλη, κατέθεσε στην Υπουργό αποκαλυπτικότατο υπόμνημα σε ό,τι αφορά το γνωστό φλέγον εθνικό θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων.
Στο ανωτέρω υπόμνημα η κ. Γκατζούλη αναφέρεται στην δράση του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού (ΜΚΟ) «Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (CDRSEE). Ο εν λόγω οργανισμός, ο οποίος διατείνεται ότι επιδιώκει την δημοκρατική και ειρηνική συμβίωση των κοινωνιών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαστρεβλώνει την Ιστορία και την εθνικοπολιτιστική διάσταση της περιοχής εις βάρος πάντοτε της Ελλάδος. Η κ. Γκατζούλη επισημαίνει ότι η πρώτη εργασία του CDRSEE ήταν η έκδοση ενός τετράτομου έργου Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας, στο οποίο αμφισβητείται ανοιχτά η ελληνική εθνική, ιστορική και πολιτιστική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζεται η ύπαρξη δήθεν ξεχωριστής «μακεδονικής» εθνικής οντότητος. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω έργο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από Έλληνες μαθητές καθώς και από μαθητές άλλων βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων(;) σχολικών προγραμμάτων. Αυτό όμως που εκπλήσσει κυριολεκτικά, καταγγέλλει η κ. Γκατζούλη, είναι το γεγονός ότι ως πρώτος πρόεδρος του ανωτέρω ΜΚΟ εμφανίζεται ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για την ονομασία των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, του οποίου η συνεχής εξοργιστική φιλοσκοπιανή και ανθελληνική στάση είναι ολοφάνερη.

Ερωτάται η υπουργός: Γιατί η ελληνική διπλωματία αποδέχεται έναν επιβαλλόμενο και υποτιθέμενο αντικειμενικό μεσολαβητή, αφού αυτός αποδεδειγμένα έχει ένα προκατειλημμένο ανθελληνικό παρελθόν και εξ ίσου αποδεδειγμένες φιλοσκοπιανές θέσεις;

Θεωρεί το Υπουργείο ότι η διδασκαλία σε μαθητές των βαλκανικών χωρών διαστρεβλωμένων ιστορικών γεγονότων, προωθεί πράγματι την συμφιλίωση και την ειρήνη στην περιοχή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ