Κυριακή 4 Μαΐου 2008

Η ABSOLUT VODKA, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και Ο ΦΑΡΙΣΣΑΪΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ

*****

ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ " ΜΑΣ ...

Προφανώς η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα γνώριζε την αντίδραση των ΗΠΑ στην διαφήμιση μιας Βότκας , όταν μας φούσκωνε με τις μπούρδες "περι Μεξικού" και "Νέου Μεξικού" λίγο πριν το "Βετο" στο Βουκουρέστι.

Η καινούργια διαφήμιση της Σουηδικής Absolute vodka στο Μεξικό προκάλεσε τον θυμό και τις αντιδράσεις των Αμερικανών, επειδή παρουσιάζει έναν χάρτη του 19ου αιώνα, όπου οι μισές ΗΠΑ ανήκουν στο Μεξικό. Ο χάρτης δείχνει τα σύνορα των δύο χωρών πριν τον μεταξύ τους πόλεμο του 1846-1848, όταν η Καλιφόρνια, η Νεβάδα, η Αριζόνα, το Νέο Μεξικό και πολλές αμερικανικές Πολιτείες ήταν Μεξικανικές. Αυτό όμως που ξεσήκωσε τους Αμερικανούς ήταν το σλόγκαν "In an Absolut World", δηλαδή ότι σε «έναν Absolut κόσμο» τα σύνορα πρέπει να είναι έτσι. Αν και η διαφήμιση δεν προβλήθηκε στις ΗΠΑ, τα αμερικανικά μέσα την διέδωσαν και μετά από χιλιάδες μηνύματα στο blog της Absolut που απειλούσαν με μποϋκοτάζ της βότκας από τους Αμερικανούς, η Absolut αναγκάστηκε να αποσύρει τη διαφήμιση. Φαίνεται λοιπόν πως σε τέτοια ζητήματα δεν είναι ευαίσθητοι μόνο οι Έλληνες, αλλά και οι Αμερικανοί ενοχλούνται να βλέπουν αλλαγμένο τον χάρτη τους και αντιδρούν αμέσως με μποϋκοτάζ. Οι Αμερικανοί μάλιστα είναι περισσότερο ευαίσθητοι, καθώς δεν επιτρέπουν ούτε στη φαντασία του διαφημιστή μίας βότκας να υπαινίσσεται τον αλυτρωτισμό μίας γειτονικής χώρας εναντίον τους. Οι ίδιοι βέβαια στα πλαίσια του «Absolut World» της Νέας Τάξης που θέλουν να επιβάλλουν, ενθαρρύνουν τους Σκοπιανούς να επαναχαράσσουν χάρτες επεκτατικούς σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της Πατρίδας μας και αναγνωρίζουν ανερυθρίαστα επισήμως «μακεδονική εθνότητα». Όλα αυτά μαζί με την εμμονή του Αμερικανού Προέδρου και σωρεία άλλων αξιωματούχων των ΗΠΑ να αναφέρονται σε «Μακεδονία» και «Μακεδόνες» ακυρώνει την αξιοπιστία του διαπραγματευτικού τους ρόλου. (από την Εφημερίδα Ελεύθερη Ωρα - του Γιάννη Τσιμιγρά)
Μπορεί οι Αμερικανοί να είναι… άνετοι με τα άλλα έθνη και να μην… καταλαβαίνουν γιατί έχουμε πρόβλημα να αυτοπροσδιορίζονται οι Σκοπιανοί ως «Μακεδόνες» χαρακτηρίζοντας δια στόματος Ράις το όλο θέμα ως «αρχαία ιστορία», αλλά όταν θίγονται τα δικά τους εθνικά κεκτημένα τότε εξεγείρονται!

Μπροστά, λοιπόν, στις οργισμένες φωνές Αμερικανών καταναλωτών για μποϊκοτάζ της βότκας Absolut, η σουηδική παρασκευάστρια εταιρεία απολογήθηκε δημοσίως και απέσυρε με συνοπτικές διαδικασίες διαφημιστική εκστρατεία που παρουσιάζει τις νοτιοδυτικές ΗΠΑ ως τμήμα του Μεξικού υπό το σλόγκαν «Σε έναν τέλειο κόσμο» («In an Absolut World»)... Η διαφημιστική εκστρατεία της Absolut, απεικονίζει έναν χάρτη της εποχής του 1830 όταν στο Μεξικό ανήκε η Καλιφόρνια, το Τέξας και άλλες νοτιοδυτικές πολιτείες της Αμερικής। Στο Μεξικό διατηρείται έως σήμερα η πίκρα για την απώλεια των περιοχών αυτών στον πόλεμο του 1848 με την Αμερική. Όμως οι διαφημίσεις, που έκαναν την εμφάνισή τους μόνο στο Μεξικό, ήταν κάθε άλλο από ιδανικές για τους Αμερικανούς που χτίζουν φράκτες και βρίσκονται σε μία διαρκή «θερμή» συζήτηση σχετικά με την παράνομη μετανάστευση από το νότιο γείτονά τους.Οι διαφημίσεις προκάλεσαν ενόχληση στην κοινή γνώμη που εκφράστηκε κυρίως μέσω δικτυακών τόπων στο Internet και blogs, με αποτέλεσμα η Absolut να αναγκαστεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη διαφημιστική εκστρατεία και να την αποσύρει άμεσα.

ΔΕΙΤΕ το video με το άδειασμα του Αμερικανού Υφυπουργού Εξωτερικών Μάθιου Μπραϊζα από τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ...


*****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ