Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ...ΣΕΡΡΑΣ



Σαν σήμερα στα… Σέρρας

1926 Στο καφενείο «Κρόνιο» (που ανάλογα με τον καιρό και τα δρώμενα χρησιμοποιούνταν πότε ως καφενείο, πότε ως κινηματοθέατρο) οργανώθηκε Soiree de Galla η οποία δόθηκε  «.. παρά των μεγάλων θριαμβευτών της Ευρώπης Freqoli Retta (του μυστηριώδους ανθρώπου του θεάτρου Ampire και Ολυμπίων των Παρισίων) και του αινιγματώδους μέντιουμ Fatima». Το πρόγραμμα περιελάμβανε «Πειράματα μαγνητισμού, τηλεπαθείας, πληροφορίας επί του παρόντος και μέλλοντος, φακιρική καταληψίας, υποβολής, εγγαστριμυθείας, ταχυδακτυλουργίας, ψευδαπάτης και μεταμορφώσεως!».

1927 Σε συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών ονοματοδότησε τριανταπέντε οδούς της πόλης. Μεταξύ αυτών την οδό από το Εσκί Τζαμί μέχρι Φυλακών σε «οδό Μεραρχίας Σερρών» και τη Λεωφόρο από τις Φυλακές μέχρι το Σιδηροδρομικό Σταθμό σε «Λεωφόρον Μεραρχίας Σερρών».

1935 Άρχισε τις παραστάσεις του στο «Πάνθεον» ο θίασος Ανδρεάδη - Γαβριηλίδη - Μυράτ, στον οποίο συμμετείχε και ο Σερραίος Γ. Βογιατζής Γιολάσης.

1935 Στις 11 το πρωί, στο «Κρόνιον» δόθηκε «η πρώτη εφετινή» συναυλία του ?δείου Σερρών, στην οποία έλαβαν μέρος η ορχήστρα του ?δείου υπό τη διεύθυνση του Α. Μπλενώβ, η μικτή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γ. Γεωργιάδη και η γυναικεία και παιδική υπό τη διεύθυνση του Χρ. Σταματίου. ?ς σολίστας στο πιάνο συμμετείχε η Ρούλα Γούμα.

1935 Στο «Κρόνιον» προβάλλονταν η ταινία «Ο Άσωτος γιος» με τους Λιλ Ντακόβερ -Λοιϊζα Ούρλιχ.

1939 Στον κινηματογράφο «Πάνθεον» προβάλλονταν η ταινία «Όταν η καρδιά κτυπά» με την Γκραίης Μουρ και τον Κάρυ Γκράντ.

1962 Διακόπηκε η δημαρχιακή θητεία του Σταύρου Σταυρίδη (24/5/1959 - 22/12/1962), όταν αυτός εξέπεσε του δημαρχιακού αξιώματος ύστερα από δικαστική περιπέτεια που είχε. Τη θέση κατέλαβε ως δημαρχών ο Νικόλαος Μουταφτσής (23/12/1962 - 22/8/1964).

https://www.anexartitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ