Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ  ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
 

 EIΣΗΓΙΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Το νομοσχέδιο για την ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία σε 100 δόσης πρόδηλα στόχο έχει να επιτρέψει στους οφειλέτες την ομαλή εκπλήρωση των υποχρεώσεων κάτω από συνθήκες προστασίας της αξιοπρέπειάς των.

Όμως, η επώδυνη προσπάθεια που θα καταβάλει κάθε οφειλέτης λόγω της συρροής αρνητικών επιπτώσεων σε όλους από την οικονομική κρίση που μαστίζει τους Έλληνες πολίτες από το 2008, υπονομεύεται και παρεμποδίζεται συστηματικά από τις αφόρητες πιέσεις και καταιγισμό ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ παρενοχλήσεων που σχεδόν το σύνολο του ενήλικων πολιτών δέχεται καθημερινά. Τέτοιες τηλεφωνικές παρενοχλήσεις που γίνονται από τις τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και εταιρείες ενημέρωσης οφειλών που αποσκοπούν στην κατατρομοκράτηση των οφειλετών, συνιστούν τρομοκρατικές ενέργειες που, εκτός των άλλων, ωθούν τους οφειλέτες να κάνουν πληρωμές κατά προτεραιότητα στις τράπεζες και όχι προς το Δημόσιο.

Τα Δικαστήρια έχουν εκδώσει περίπου 2.000 δικαστικές αποφάσεις, πολλές εκατοντάδες από αυτές είναι ήδη αμετάκλητες, που έκριναν ότι το σύνολο των απαιτήσεων των τραπεζών σε βάρος και καταναλωτών και επιχειρηματιών (με εξαίρεση τα στεγαστικά και επισκευαστικά δάνεια) είναι ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΕΣ επειδή έχουν επιβαρυνθεί με τόκους πέραν των νομίμων με επιτόκια μεγαλύτερα των νομίμων δικαιοπρακτικών, με παράνομους ανατοκισμούς συχνότητας μικρότερης του εξαμήνου, παράνομοι ανατοκισμοί φόρων και εξόδων, επιβαρύνσεις από φόρους επί φόρων και παράνομων ανατοκισμών αυτών καθώς και άλλες δόλιες, παράνομες και αδιαφανείς μεθοδεύσεις.

Με δεδομένο τον παράνομο χαρακτήρα των απαιτήσεων αυτών των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών, οι τηλεφωνικές παρενοχλήσεις οι τελευταίοι υφίστανται σε συνθήκες «εμπόλεμης κατάστασης» (υπάρχουν στοιχεία και για ένα νεκρό 35χρονο από ανακοπή καρδιάς μετά από τηλεφωνική παρενόχληση τράπεζας), παραβιάζεται ευθέως και βάναυσα η ρητή απαγόρευση για τέτοιες παρενοχλήσεις που ορίζεται από το άρθρο 17 του Ν. 2462/97 (ΦΕΚ Α', αρ. 25/26-2-1997) με τον οποίο κυρώθηκε το Διεθνές Σύμφωνο για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 16-12-1996 και των σχετικών Πρωτοκόλλων.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, «1. Κανείς δεν υπόκειται σε αυθαίρετες ή παράνομες παρενοχλήσεις της ιδιωτικής του ζωής, της οικογενείας, της κατοικίας ή της αλληλογραφίας του, ούτε σε παράνομες προσβολές της τιμής και της υπόληψής του και 2. Κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα προστασίας από το νόμο έναντι τέτοιων παρενοχλήσεων ή προσβολών».  

Οι καταγγελίες για τέτοιες παραβιάσεις γίνονται στο Γραφείο της Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και είναι σε βάρος όχι της τράπεζας που παρανομεί αλλά σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Είναι γνωστό ότι, με εξώδικες διαμαρτυρίες του από 2-12-2011 προς τους Προέδρους όλων των τραπεζών στην Ελλάδα , το Εθνικό Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικών Ερευνών (ΕΙΧΕ) και αφού παρέθεσε πλήθος δικαστικών αμετάκλητων αποφάσεων που αποδεικνύουν τις παραπάνω απαιτήσεις των τραπεζών σε τοκογλυφικές, ζήτησε να απέχουν από κάθε τηλεφωνική ή άλλη παρενόχληση δανειοληπτών και απείλησε καταγγελίες σε βάρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Παρόλο ότι οι τράπεζες αδιαφόρησαν για τις παραβάσεις της διεθνούς Συνθήκης και του νόμου και παρά το πλήθος των στοιχείων που έχει από τα θιγόμενα κατά συρροή μέλη του, δεν έκανε καμία τέτοια καταγγελία για να μη θιγεί το κύρος της Χώρας κάτω από τις γνωστές αρνητικές συγκυρίες με του θεσμούς. Ωστόσο και επειδή η κατάσταση αυτή είναι εκτός ελέγχου και έχει επί σειρά ετών ωθήσει το μεγαλύτερο μέρος των δανειοληπτών στα ψυχοφάρμακα και στα υπνωτικά, θα αρχίσουν οι καταγγελίες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου στα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη.

Για τους λόγους αυτούς, είναι επιτακτική η ανάγκη να σταματήσει η συνεχιζόμενη εκστρατεία κατατρομοκράτησης των δανειοληπτών ώστε να εξυπηρετήσουν κατά προτεραιότητα τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και, έτσι, να επιτύχει το νέο μέτρο τον 100 δόσεων για τους οφειλέτες. Οι τράπεζες μπορούν κάλλιστα να επικοινωνούν με τους πελάτες τους γραπτά, όπως γινόταν πάντα και όπως κάνει και το Δημόσιο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ 

«Απαγορεύεται οποιαδήποτε τηλεφωνική ή άλλης μορφής πλην ταχυδρομικής επιστολής και εξωδίκων δηλώσεων επικοινωνία τραπεζών, εταιρειών παροχής πιστώσεων και εταιρειών χρηματοδοτικής μίσθωσης σχετικά με καθυστερημένες υποχρεώσεις οφειλετών από οποιασδήποτε μορφής πιστώσεις ή συμβάσεις καθώς και προτάσεων ρύθμισης ή εκπτώσεων, είτε από τις ίδιες, από στελέχη ή πληρεξούσιους δικηγόρους και προσωπικό δικηγορικών γραφείων ή κάθε άλλον τρίτο. Για κάθε παράβαση, για την απόδειξη της οποίας, εκτός άλλων αποδεικτικών μέσων, επιτρέπεται και η άνευ συγκατάθεσης του καλούντος μαγνητοφώνηση της συνομιλίας, ορίζεται πρόστιμο € 10.000 υπέρ του Δημοσίου και ειδική αποζημίωση € 10.000 υπέρ του παρενοχλούμενου δανειολήπτη, μετά από βεβαίωσή του από την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εντός τριμήνου από της ημερομηνίας κατάθεσης του τεκμηριωμένου αιτήματος, με την μέριμνα της οποίας αποδίδεται η αποζημίωση στον δανειολήπτη»  


Αθήνα, 20 Μαρτίου 2015

Οι Προτείνοντες Βουλευτές
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γεώργιος Γαλέος
Βουλευτής Αργολίδος
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ