Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΦΗ ΠΑΛΑΖΗ

 
 ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΠΑΛΑΖΗΣ
 



Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου


 Η σερραική κοινωνία αποχαιρέτισε το πρωί της Κυριακής 27 Ιουλίου τον εν ζωή Ιατρό Χρυσάφη Παλάζη. Ο εκλιπών «έφυγε» απροσδόκητα από την ζωή σε ηλικία 80 ετών. Υπηρέτησε τον όρκο του Ιπποκράτη και υπήρξε καλός οικογενειάρχης. Πέρα από την ακαδημιακή του μόρφωση ήταν και κοινωνικά μορφωμένος. Ήταν σοβαρός ,πειθαρχημένος και προσηλωμένος στο καθήκον και την επιστήμη του. Δεν επεδίωξε κανέναν άλλο ρόλο στην κοινωνία πέρα από αυτόν που του έταξε η επιστήμη του. Ήταν φυσιολάτρης  και είχε αρχές στη ζωή του. Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής  πλήθος κόσμου τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία στο α΄κοιμητήριο Σερρών. 

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη τον ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων. Φίλοι συγγενείς, ο ιατρικός, εκπαιδευτικός και δημοσιογραφικός κόσμος άναψε ένα κεράκι στη μνήμη του ιατρού, του επιστήμονα του ανθρώπου Χρυσάφη Παλάζη. Επικήδειος εκφωνήθηκε από τον δημοσιογράφο και εκδότη του «Σ.Θ.» Δημήτριο Αραμπατζή και τον εγγονό του Κωνσταντίνο υιό της κόρης του Μαρίας που σπουδάζει στη Αγγλία( μεταπτυχιακό). 

Στον επικήδειο λόγο ο εγγονός του Κωνσταντίνος ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής:


« Μπορεί να έφυγες, μα πάντα θα είσαι φάρος στις ζωές μας, πάντα θα αποτελείς παράδειγμα για μας. Εξάλλου για τον άξιο άνθρωπο τούτο είναι η μέγιστη δικαίωση: Να βλέπει το έργο του να ζει και να συνεχίζεται μέσα από τα παιδιά του και τα εγγόνια του που θα γίνουν και αυτά άξιοι συνεχιστές του έργου του»


Το Βιογραφικό του

Ο Χρυσάφης Παλάζης γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1934 στο Χρυσό Σερρών. Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Σερρών και στη συνέχεια σπούδασε ιατρική στο Gratz της Αυστρίας. Αποφοίτησε ως αριστούχος, και απέκτησε διδακτορικό. Επέστρεψε στην Ελλάδα, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός στο Νευροκόπι. Στη Δράμα γνωρίστηκε με την μέλλουσα σύζυγό του Χρυσούλα Σιδηρά η οποία τον ακολούθησε στη Γερμανία το 1964 για να αποκτήσει την ειδικότητα του Παιδιάτρου. Το 1970 επέστρεψε στις Σέρρες όπου και άσκησε επί σειρά ετών την ιατρική επιστήμη με ευσυνειδησία, ηθική ακεραιότητα και επιστημονική κατάρτιση. Προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες σε γενιές Σερραίων. Από το 1975 διετέλεσε σχολίατρος Σερρών, ενώ από το 1995 υπηρέτησε την ιατρική από την θέση του νομίατρου Σερρών. 

O Χρυσάφης Παλάζης με την συζυγό του Χρυσούλα απέκτησε δύο παιδιά, την Μαρία φιλολόγο και τον Γιώργο Δικηγόρο. Είδε την συνέχεια της ζωής αποκτώντας τέσσερα εγγόνιαμ τον Κωνσταντίνο και τον Χρυσάφη από την Μαρία και την Χρυσηϊδα και τον Χρυσάφη από τον γιό του Γιώργο. 

Το «Σ.Θ.» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ