Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

ΠΛΗΡΕΣ ΑΔΙΕΞΟΔΟ

image

Η κυβέρνηση διαλύει τους φορολογούμενους … αλλά αδυνατεί να μειώσει έλλειμμα και δαπάνες!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιουνίου 21, 2011
Greek Money

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Με το άρθρο αυτό δεν κάνουμε αντιπολίτευση. Απλά μελετώντας το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης, που έρχεται με πρωτοφανή φοροκαταιγίδα να διαλύσει τη ζωή κάθε Έλληνα και να ξεπουλήσει όλο τον κρατικό πλούτο, με εκβιαστικά διλήμματα, τον βασικό στόχο να μειώσει τις κρατικές δαπάνες και το έλλειμμα που κάθε χρόνο μας πηγαίνουν στους δανειστές για να λειτουργήσει το κράτος, δεν το καταφέρνει. Μόνη της η κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπ. Οικονομικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση, Σχέδιο Νόμου Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2011 – 2015 αποκαλύπτει ότι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν μπορεί να μειώσει το έλλειμμα και τις δαπάνες της γενικής κυβέρνησης, προκαλώντας ερωτηματικά γιατί θέλει να το ψηφίσει με τόση μανία.
Για να το δείτε αυτό που λέμε – εφόσον μπήκατε στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, πηγαίνετε στον πίνακα ( σελίδα 10) με τον τίτλο: ΙΙΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΧΡΕΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – και ιδιαίτερα μείνετε και διαβάστε τον πίνακα – A. Έλλειμμα κεντρικής και γενικής κυβέρνησης κατά υποτομείς με παρεμβάσεις. Τι βλέπουμε; Παρατήρηση 1η ( Προβλέπει υψηλότερα έσοδα σε χρονιά μεγαλύτερης ύφεσης της φετινής)
Στον πίνακα λοιπόν θα παρατηρήσετε στην πρώτη στήλη Ι. Έσοδα, ότι η κυβέρνηση φέτος το 2011 προέβλεπε ότι θα εισπράξει 58,6 δισ. ευρώ ( αλλά τελικά πιθανόν λόγω ύφεσης θα εισπράξει 54 δισ. ευρώ σύμφωνα με τα με διαθέσιμα στοιχεία).
Πως λοιπόν με τέτοιους σκληρούς φόρους ( ακόμη σκληρότερους που βάζει με το μεσοπρόθεσμο ) για το πιο δύσκολο 2012 σχεδιάζει να εισπράξει 69,95 δισ. ευρώ, όταν είναι γνωστό ότι τόσο η κατανάλωση και οι καταθέσεις που φεύγουν κατά 4 δισ. ευρώ το μήνα, όσο και οι επενδύσεις έχουν σχεδόν καταρρεύσει;

Παρατήρηση 2η ( Παρά τα σκληρά μέτρα, οι δαπάνες αυξάνονται)
Πηγαίνετε στην στήλη ΙΙ. Δαπάνες και παρατηρείστε ότι αυτές μετά το 2011 που εκτιμώνται ότι θα κυμανθούν στα 79,67 δισ. ευρώ, ενώ το 2012 στα 79,4 δισ. ευρώ, το 2013 στα 83,3 δισ. ευρώ, το 2014 στα 83,3 δισ. ευρώ και το 2015 στα 85,3 δισ. ευρώ. Ανάλογη κλιμάκωση έχουν οι δαπάνες του προϋπολογισμού. Πως γίνεται λοιπόν η κυβέρνηση να παίρνει τέτοια σκληρά μέτρα για όλους που έχουν φθάσε την ανεργία στο 20% και οι δαπάνες να αυξάνονται. Τότε γιατί κάνει φορομπηχτική πολιτική; Για να μας πάει μια ώρα νωρίτερα στη πτώχευση;

Παρατήρηση 3η ( Το έλλειμμα δεν πέφτει παρά τα μέτρα)
Πηγαίνετε τώρα στη στήλη 2. ΠΔΕ και δείτε το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού που δεν μειώνεται και από το 9,3% του ΑΕΠ το 2011, δεν πέφτει κάτω από το 8% και το 2015. Με τέτοιες αποκρατικοποιήσεις και τέτοιες παρεμβάσεις στη δημόσια διοίκηση και το έλλειμμα το 2015 θα είναι 8,1%;

Βεβαίως στον ίδιο πίνακα λίγο παρακάτω – τρεις γραμμές πριν το τέλος – υπάρχει το Έλλειμμα γενικής κυβέρνησης κατά ESA95” με κάποιες παρεμβάσεις που κάνει στους ΟΤΑ, μειώνει το έλλειμμα, αλλά δεν εξηγεί τι είναι αυτό το ESA95.
Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση έχει επιβαρύνει τους Έλληνες με φόρους, εισφορές, κατασχέσεις, ανεργία και οικογενειακό μαρασμό, αλλά αυτή δεν μπορεί να μαζέψει τα έσοδα και να περιορίσει τις δαπάνες της.

Τη στιγμή λοιπόν που η κυβέρνηση καταδικάζει τους πολίτες της χώρας στην πείνα και τους αναγκάζει να στερηθούν υπηρεσίες υγείας και τις σπουδές των παιδιών τους, συνεχίζει να έχει 600 άτομα στο κανάλι της Βουλής και να τους δίνεις 17 μισθούς, 300 βουλευτές, 507 χρηματοδοτούμενους από τον προϋπολογισμό άσχετους οργανισμούς και ένα στόλο κρατικών αυτοκινήτων, ταξίδια, υπερωρίες, 150 πρωθυπουργικούς συμβούλους και άλλοι τόσοι στα υπουργεία, όλα αυτά είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση.

του Γιάννη Τσαραγκλή -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ