Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΠΡΟΣ 1.100 ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟ Χ.Α. ;

ΑπογοΗτευση στην αγορΑ θα οδηγηθεΙ βΙαια προς τις 1100 μονάδες το ΧΑ 

Οι κερδοσκΟποι στα CDS ποντάρουν στην άμεση κατάρρευση της οικονομίας


27/05/11 - 17:17
Απέτυχε η προσπάθεια πολιτικής συναίνεσης και η αγορά έδειξε με την στάση της την πλήρη απογοήτευση της. Το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε και με βάση τον  Γ Καρατζαφέρη του ΛΑΟΣ που ήταν ο μόνος που έκανε άμεσα δηλώσεις,  προέκυψε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί μάλλον δεν τα βρήκαν δεν υπήρξε συμφωνία.  Το ΧΑ μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης συνάντησης έφθασε να κερδίζει πάνω από 2% για να υποχωρήσει βίαια στο -1,71%  και στις 1264 μονάδες τζίρο 117,6 εκατ ευρώ και όγκο 37,8 εκατ μετοχές. 
Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στο σημείο μηδέν πλέον ή  διάσωση ή χρεοκοπία. Οι  πολιτικές εξελίξεις μπορεί να καθορίσουν την τύχη της αγοράς.
Νωρίτερα το www.bankingnews.gr  σημείωνε ότι αν υπάρξει ριζική διαφωνία και καταδειχθεί ότι οι πολιτικοί δεν τα βρίσκουν τότε η αγορά θα συνεχίσει την καθοδική της πορεία προς τις 1100 μονάδες.
Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ο καταλύτης χωρίς καμία αμφιβολία.
Όλα κρίνονται πλέον στο πολίτικό μέτωπο.
Αν και υπήρξαν  θετικές παράμετροι όπως το ενδεχόμενο μερικής εξαίρεση των ευρωπαϊκών τραπεζών από τους Κανόνες της Βασιλείας ΙΙΙ ειδικά στα θέματα κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιριών και των υβριδικών κεφαλαίων,  ειδικά στην Ελλάδα οι πολιτικές εξελίξεις σκιάζουν οποιαδήποτε θετική είδηση.
Επίσης οι εξελίξεις με την Dexia θεωρούνται μείζονος σημασίας που επιδρούν στις αγορές λόγω των μεγάλων ζημιών που θα εμφανίσει.
Το ΧΑ σε ένα τόσο ευαίσθητο περιβάλλον και απόλυτα εξαρτημένο από τις πολιτικές εξελίξεις έχει αυτοπαγιδευτεί. Λόγω της μη επίτευξης συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών το ΧΑ κατακρημνίζεται  βίαια.
Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται ισχυρές πιέσεις με την Εθνική παρά  τα θετικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε σημείωσε πτώση -0,44%  στα 4,51 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση στα 4,31 δις ευρώ.
Η Alpha bank ενώ κέρδιζε έως 4% στην προσδοκία ότι θα υπάρξει πολιτική συναίνεση αυτή δεν επιτεύχθηκε και η μετοχή υποχώρησε  -3,03% στα 3,20 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση 1,70 δις ευρώ.
Η Eurobank υποχώρησε  -2,86% στα 3,06 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 1,64 δις ευρώ.
Η ΑΤΕ με απώλειες -9,30% στα 0,39 ευρώ και η Geniki  με πτώση -5,8%.
Η Πειραιώς σταθεροποιητικά στο 1 ευρώ και αποτίμηση 1,1 δις ευρώ
Η Marfin σημείωσε απώλειες -3,03% στα 0,64 ευρώ και η κεφαλαιοποίηση στο 1 δις ευρώ.
To  ΤΤ με απώλειες 4,51% στα 2,75 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 782 εκατ ευρώ.
Στον εικοσάρη πλην τραπεζών ο ΟΤΕ  πτωτικά -1,43% στα 6,90 ευρώ και τα ΕΛΠΕ με κέρδη 0,15% στα 6,68 ευρώ.

Αναμονή στα ομόλογα

Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα ομόλογα με το spread στις 1335 μονάδες από 1350 μονάδες χθες και τα CDS στις 1485 μονάδες από 1500 μονάδες που ήταν χθες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ισχυρά κερδοσκοπικά κεφάλαια ποντάρουν στο χειρότερο σενάριο και ειδικά σήμερα ποντάρουν στην μη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών.
Ως γνωστό από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου λήγουν πάνω από 1,5 δις δολάρια CDS Ελλάδος και αν δεν συμβεί κάτι δηλαδή default ώστε
να πληρωθούν τα CDS θα υποχωρούν είτε να κλείσουν τις θέσεις τους χάνοντας τα κεφάλαια τους είτε να τα ανανεώσουν ποντάροντας και αναμένοντας την χρεοκοπία.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ