Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ... ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Η Διασπορά ανησυχεί για το νομοσχέδιο ελληνικής ιθαγένειας

Δελτίον 1295, 4.1.10 HighTV

Ο ανταποκριτής μας στην Γενεύη Νίκος Καλογερόπουλος μεταδίδει:

Ας είναι ευτυχισμένο το 2010. Η Διασπορά ανησυχεί για το νομοσχέδιο ελληνικής ιθαγένειας. Τονίζεται ότι η αποδοχή Ελλήνων μεταναστών σε Αυστραλία, Ν.Αμερική, ΗΠΑ και Καναδά στο παρελθόν, εγένετο με προκαθορισμένα κριτήρια αυστηράς επιλογής. Αντιθέτως το ελληνικό νομοσχέδιο προσανατολίζεται προς αυτόματη διαδικασία παροχής ελληνικής υπηκοότητος. Ιδιαιτέρως επικίνδυνο θεωρείται ότι ενώ στην αντίστοιχη νομοθεσία χωρών της ΕΕ απαιτείται δοκιμή πλήρους συγχωνεύσεως με την κοινωνία, ήτοι επαρκής γνώσις γλώσσας, και αυστηρές εξετάσεις σχετικά με την κουλτούρα, τις συνήθειες, τα παραδοσιακά έθιμα και την Ιστορία στο ελληνικό νομοσχέδιο όλα αυτά παραλείπονται.

Για μετανάστες χωρών εκτός ΕΕ απαιτείται επίσης και το σημαντικό στοιχείο έγγραφης αποκηρύξεως της προηγουμένης υπηκοότητος. Το ελληνικό νομσχέδιο σιγά, οπότε συντηρείτα ιδεολογικό ρήγμα με το ελληνικό κράτος και τις υποχρεώσεις του Έλληνος πολίτου και διατηρείται ο σύνδεσμος με την πρώην υπηκοότητα. Σχετικώς αναφέρεται πρόσφατη δήλωση του Γερουσιαστή στην Βουλή του Βερολίνου Ehrhart Körting o οποίος ετόνισε στις 30 Δεκ. τα εξής. «Έχουμε μεγάλο πρόβλημα συγχωνεύσεως των Τούρκων μεταναστών. Το Τουρκικό κράτος θεωρεί εαυτό συνεχώς υπεύθυνο για τους Τούρκους της Γερμανίας και θέλει να διατηρεί πλήρη ανάμειξη. Θεωρεί τους μετανάστες πάντοτε ως Τούρκους υπηκόους. Αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί».

Το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρόν και γνώριμο στην Ελλάδα με την ανάμειξη της Τουρκίας στον Μουσουλμανικό πληθυσμό της Θράκης. Οι Γερμανοί το έχουν καταλάβει λόγω μακράς πείρας, οι Έλληνες υπεύθυνοι σκοπίμως εθελοτυφλούν. Οι Έλληνες της Διασποράς τονίζουν ότι η σκόπιμη συτή «αφέλεια» περιλαμβάνει δύο μεγάλους κινδύνους. Πρώτον, οι ευκόλως ελληνοποιούμενοι μετανάστες εκτός ΕΕ, αποκτούν αυτομάτως και δικαίωμα ελευθέρας εγκαταστάσεως στην ΕΕ οπότε το ελληνικό νομοσχέδιο περιπλέκει και την ΕΕ η οποία πρέπει να κινητοποιηθεί. Δεύτερον, όταν ο Ελληνικός λαός αρχίζει εκ των πραγμάτων να αποκτά συνείδηση του προβλήματος που σκοπίμως αγνοεί η Κυβέρνηση, το άρθρο του Συντάγματος που επικαλείται τον «πατριωτισμό» των Ελλήνων θα δημιουργήσει νέους λόγους και εστίες κοινωνικής αναταραχής. Βρισκόμουν στην Γερμανία με τις Γιορτές και το θέμα τυγχάνει ευρείος συζητήσεως.
posted by BISC @ 5:02 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ