Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

ΑΣΠΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ , ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΚΥΛΟΙ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ...


Το ένα κόμμα ... νίβει το άλλο
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ १३.०७.२००८


«Αυτά τα πράγματα κι όταν γίνονται δεν λέγονται». Μ' αυτό τον τρόπο απάντησε υπουργός στο ερώτημα αν υπάρχει υπόγεια συνεννόηση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της Siemens. Πολλοί στην κυβέρνηση είναι πεπεισμένοι ότι έχουν γίνει τέτοιες ενέργειες και τεκμηριώνουν τη βεβαιότητά τους στον τρόπο με τον οποίο έχουν κινηθεί τα δύο κόμματα, ιδίως οι αρχηγοί.
Κάποιοι βουλευτές μάλιστα είχαν την πληροφορία ότι η επικοινωνία δεν γίνεται μέσω πολιτικών στελεχών, αλλά δικηγόρων που έχουν αναλάβει από τη μια και την άλλη πλευρά να ερευνήσουν την υπόθεση, ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. «Παλιά η συνεννόηση γινόταν απευθείας μέσω των διευθυντών των πολιτικών γραφείων। Σήμερα δεν γίνεται έτσι», λέει πρόσωπο που γνωρίζει το παρασκήνιο και στις δύο πλευρές.
«Στην ίδια βάρκα»
Αλλα στελέχη παρατηρούν μεν, ότι ο χειρισμός του θέματος είναι πολύ προσεκτικός κι από τις δύο πλευρές, αυτό το αποδίδουν όμως στο ένστικτο πολιτικής αυτοσυντήρησης που λειτουργεί πάντα σε κρίσιμες καταστάσεις, αφού έρχονται στο φως πληροφορίες τη μια φορά για στελέχη της Ν।Δ। και την άλλη του ΠΑΣΟΚ। «Ολοι αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε στην ίδια βάρκα। Δεν γίνεται να πνιγεί ο ένας και να σωθεί ο άλλος», εξηγεί ο συνομιλητής μας। Στοιχεία που έκαναν εντύπωση και συζητούνται είναι: 1 Ο τρόπος με τον οποίο έχουν κινηθεί οι Κ। Καραμανλής και Γ। Παπανδρέου. *Ο πρωθυπουργός και στη διάρκεια της αντιπαράθεσής του στη Βουλή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρ' ότι είχε έρθει στη δημοσιότητα η υπόθεση Τσουκάτου και η ροή χρημάτων στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ από τη Siemens, απέφυγε να επιτεθεί στον αντίπαλό του γι' αυτό και να το κάνει κύριο θέμα της αντιπαράθεσης. Επίσης, από τη Ν.Δ. απέφυγαν επισήμως να δώσουν πολιτική διάσταση στην υπόθεση Τρεπεκλή. *
Αντιστοίχως ο Γ.Παπανδρέου έχει κινηθεί πολύ προσεκτικά σε υποθέσεις που αφορούν στη Ν.Δ. και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι δεν αμφισβητεί την προσωπική εντιμότητα του πρωθυπουργού. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι στην υπόθεση Λιάπη ζητήθηκε η παραίτηση του υπουργού από τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου. 2 Το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σ. Χατζηγάκης, που γνωρίζει πολύ καλά την υπόθεση, στη συνέντευξή του στο προηγούμενο φύλλο της «Κ.Ε.» και στο ερώτημα για την υπόθεση Τσουκάτου, αν είναι βέβαιος ότι δεν έχει συμβεί το ίδιο και στη Ν.Δ., κάλυψε και τα δύο κόμματα. «Θεωρώ ότι τα μεγάλα κόμματα λειτουργούν και πρέπει να λειτουργούν με βάση την αρχή της διαφάνειας και της σωστής οικονομικής διαχείρισης. Εάν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αυτές επιβεβαιώνουν τον κανόνα», ήταν η τοποθέτησή του.Οι επιτροπές3 Η αντιπαράθεση μέχρι τώρα έχουν επιλέξει να κινείται σε θεσμικό επίπεδο (αν πρέπει να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή, αν πρέπει να συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, αν το ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχει στη διακομματική που πρότεινε ο πρωθυπουργός) και σ' αυτό το επίπεδο έχουν σκοπό να παραμείνει.Υπουργός εκτιμά ότι η υπόθεση της Siemens, από πληγή για Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποδειχθεί ευκαιρία και για τους δύο αρχηγούς να καθαρίσουν τα κόμματά τους, αφού οι ίδιοι δεν εμπλέκονται στην υπόθεση. Επειδή όμως ουδείς στους δύο πολιτικούς χώρους φαίνεται να γνωρίζει τις πραγματικές πτυχές του σκανδάλου, φροντίζουν τουλάχιστον να μη βουλιάξει η βάρκα.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 13/07/2008
Δυστυχώς τις γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα και επειδή το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι συνασπίστηκαν Καραμαλής και Παπανδρέου και οι λοιποί τσαρλατάνοι του δικομματισμού στο ¨κουκούλωμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ