Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

"ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ..." και η πολιτική ζωή του τόπου ΟΖΕΙ

"Ωχ , τι κεραμίδα ήταν αυτή ... τον Σιμήτη χαρακτήρισα Αρχιερέα και γώ πάω για Πατριάρχης ..."

Μετά το σκάνδαλο SIEMENS που εντέχνως προσπαθούν να συγκαλύψουν Καραμανλής και Παπανδρέου, τα κόμματα των οποίων λαδώθηκαν από την γεργμανική εταιρεία , σχεδόν αποκλειστικό προμηθευτή του Ελληνικού Δημοσίου με 100.000.000 ευρώ ενώ ηλεκτρικές συσκευές αξίας 6.500.000 ευρώ παραχωρήθηκαν ως δώρα σε στελέχη αυτών ( μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχασε να πληρώσει το τηλέφωνικό του κέντρο αξίας 140.000 ευρώ )
η εισαγγελέας πρωτοδικών Ελένη Ράικου άσκησε ποινική δίωξη κατά των:
1. Παναγή Βουρλούμη, προέδρου και διευθ.συμβούλου του ΟΤΕ
2. Πάνου Γερμανού, ιδρυτή και μετόχου τότε της Γερμανός, ακολούθως της Cosmote
3. πέντε προσώπων ακόμη, μελών δ.σ. της Γερμανός και της Eurobank ΑΧΕΠΕΥ.
Οι κακουργηματικές κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται είναι:
α. χειραγώγηση αγοράς και ηθική αυτουργία, καθώς και ξέπλυμα χρήματος (για Π.Γερμανό και μέλη δ.σ.)
β. απιστία για τον κ. Βουρλούμη
γ. ηθική αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας για τον κ. Π. Γερμανό.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2006 η εξαγορά της Γερμανός από την COSMOTE προκάλεσε ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις σε όλο τον πολιτικό κόσμο και εντός της κυβέρνησης. Το εξαιρετικά υψηλό τίμημα των 1.3OO.OOO.ΟΟΟ ευρώ ( ενός δισεκατομμυρίου τριακοσίων εκατομμυρίων) έφερε λίγο μετά τη μηνυτήρια αναφορά από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρ.Βερελή.

Στη μηνυτήρια αναφορά προς τον εισαγγελέα του ΑΠ ανέφερεται μεταξύ άλλων ότι:

«Ο κλάδος της «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ» που αγόρασαν, είχε το 2005 πωλήσεις περί τα 430.000.000 Ευρώ και κέρδη καθαρά, μετά τους φόρους, περίπου 26.000.000 Ευρώ. Επομένως, η Cosmote πληρώνοντας 1.300 εκατ. Ευρώ, πλήρωσε πενήντα φορές τα ως άνω κέρδη ή τρεις φορές τις πωλήσεις για την εξαγορά, όταν αντίστοιχες εταιρείες έχουν εμπορική αξία περίπου ίση με μία φορά τις πωλήσεις της προηγούμενης χρονιάς και πάντως ποτέ ακέραιο πολλαπλάσιο ή μέχρι 18 φορές τα μετά φόρων κέρδη και ενώ ο κλάδος που εξαγοράστηκε έχει προ πολλού ξεπεράσει την περίοδο της ακμής και της ανάπτυξης, όπου η αύξηση των πωλήσεων και κυρίως των κερδών είναι πολύ μεγαλύτερες από τις σημερινές».

Σε άλλο σημείο της αναφοράς τους επεσήμαναν:

«Η παράλειψη της Cosmote, πρώτης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, να αναπτύξει το δικό της δίκτυο καταστημάτων, όπως έκαναν ήδη οι άλλες δύο εταιρείες και να προτιμήσει να προβεί στην εξαγορά των πεντακοσίων είκοσι καταστημάτων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αντί του ποσού του ενός δισεκατομμυρίου τριακοσίων εκατομμυρίων, επέφερε τεράστια ζημιά σε αυτήν και αντίστοιχο όφελος στη ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, αφού ένα ανέπτυσσε το δικό της δίκτυο με τον ίδιο αριθμό καταστημάτων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, θα ξόδευε λιγότερα από 70.000.000 Ευρώ. Σημειωτέον ότι τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ είναι 60 με 80 τ.μ., με απλές προθήκες για την παράθεση του εμπορεύματος».

Προσέξτε η "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" μία εταιρεία με χρέη 80.000.000 ευρώ διέθετε τα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας των τριών εταιρειών VODAFON, WIND kai COSMOTE. Eνώ ήταν ήδη γνωστό στην αγορά ότι οι εταιρείες VODAFON kai WIND είχν αποφασίσει να αναπτύξουν αυτόνομο δίκτυο διάθεσης των προϊόντων τους και η "ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ" θα έμενε μόνο με την COSMOTE, οι φωστήρες της κυβέρνησης "έτρεξαν να χρυσοπληρώσουν τα χρέη της ΓΕΡΜΑΝΟΣ"

Είναι άραγε τόσο ηλήθιοι;

Δικαιώνεται ο Αλαβάνος που είπε τον Αλογοσκούφη ανίκανο να διαχειριστεί και ένα μπακάλικο ή βρισκόμαστε μπροστά σε νέο γαλάζιο σκάνδαλο της κυβέρνησης των αδιάφθορων

Όταν ο κ. Καραμανλής ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είχε αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό κ. Σιμήτη "ως Αρχιερέα της Διαπλοκής" , τα γεγονότα όμως σήμερα αναδεικνύουν τον ίδιο "ως Πατριάρχη της Διαπλοκής"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ