Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

AΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

 Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ  ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 


Η ελληνική πλευρά είναι εγκλωβισμένη σε αυτό που παραστατικά είχε περιγράψει ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981: " Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτε αλλά και δεν εκχωρεί ούτε σπιθαμή των κυριαρχικών της δικαιωμάτων'' . Αυτή την πολιτική έχουν ακολουθήσει ουσιαστικά όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης μετά το 1974. Η πολιτική αυτή κρύβει από πίσω της τρεις βασικές αντιλήψεις  του ενδοτισμού της ελληνικής πολιτικής και διπλωματικής ηγεσίας. 

Η παρούσα ισορροπία δυνάμεων σήμερα έφθασε να ευνοεί θεωρητικά την Τουρκία ενώ η Ελλάδα από το 1974 είχε σαφή υπεροχή.

Το νομικό όμως status quo κατά το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας στο Αιγαίο είναι ευνοϊκό υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Οποιαδήποτε αλλαγή θα αποβεί εις βάρος της παρούσης κατάστασης. Συνεπώς ο μόνος στόχος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής θα έπρεπε να είναι σταθερά και αταλάντευτα η διατήρηση του παρόντος προνομιακού και ευνοϊκού καθεστώτος.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της πολιτικής '' δεν διεκδικούμε τίποτε '' από το 1981 μέχρι και σήμερα ήταν τραγικό με αποτέλεσμα να απεμποληθούν δικαιώματα εθνικής κυριαρχίας , να ''γκριζάρονται'' ελληνικά εδάφη στα νησιά μας και οι Τούρκοι να κάνουν λόγο για '' γαλάζια πατρίδα'' στο Αιγαίο διεκδικώντας ευθέως και απροσχημάτιστα ελληνικά νησιά αμφισβητώντας ακόμη και την Συνθήκη της Λωζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ