Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

TO KAΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

H ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Οι σκοπιανοί θα καταφέρουν σίγουρα να πάρουν το όνομα της Μακεδονίας, εφόσον το θέλουν τόσο πολύ οι Αμερικανοί.
Κι αυτό το λέμε διότι το 1992 ο τότε πρόεδρος των Σκοπίων, Κίρο Γκλιγκόροφ, όντας στην Αμερική, έδωσε μια συνέντευξη στην οποία είπε ξεκάθαρα: «Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμία σχέση με τη Μακεδονία και τον Μέγα Αλεξανδρο, Ήλθαμε στην περιοχή τον 6ομ.Χ. αιώνα», δηλαδή 900 χρόνια μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
 

Αυτά τα έλεγε πριν μπει στην σύσκεψη που επρόκειτο να έχει με τον Lawrence Eagleberger, τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Όμως μετά την συνομιλία μαζί του, όλα άλλαξαν. Άλλα του είχαν ετοιμάσει οι αμερικανοί με κύριο εμπνευστή τον Eagleberger που κατά σύμπτωση είχε παντρευτεί σκοπιανή και υποστήριζε φανατικά αυτήν την άποψη.
Τον πίεσε να επιμένει στο όνομα Μακεδονία ενάντια στην ιστορία και στη συνείδησή του. Είναι αμφίβολο εάν ο Γκλιγκόροφ κατανοούσε εκείνη την εποχή όλο το υποχθόνιο σκεπτικό που ετοίμαζε για το κράτος του το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ με εισήγηση του Eagleberger.
Οι Αμερικανοί ήθελαν να δημιουργηθεί αυτό το κρατίδιο -που θα ήταν το απόλυτο προτεκτοράτο- με σκοπό βέβαια να προσαρτήσουν αργότερα με την βοήθειά τους ένα τμήμα της Ελληνικής Μακεδονίας για να έχουν διέξοδο στο Αιγαίο, εάν η Ελλάδα αντιδρούσε στο να παραδώσει τα λιμάνια της.
Έκτοτε το κλίμα άλλαξε, κάποιοι σκοπιανοί εγκάθετοι τραυμάτισαν άγρια και «αχρήστευσαν» τον Πρόεδρο των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόροφ για να βγάλουν από την μέση την φωνή του και να σβήσουν από την ιστορία τις απόψεις του, τις οποίες είχε εκφράσει στην  συνέντευξή του.
Και έτσι μετά το θάνατό του άρχισε η «αρχαιοκαπηλία» του ονόματος της Μακεδονίας που όμοια της δεν έχει υπάρξει στον κόσμο. Ένα κρατίδιο που εμφανίστηκε από το πουθενά, με μόνη την απόφαση του στρατάρχη Τίτο, να ζητά να οικειοποιηθεί μια πανάρχαια ιστορία ενός άλλου λαού που με κανένα τρόπο δεν της ανήκε.
Και όχι μόνο ότι θέλουν να πάρουν την ένδοξη ιστορία ενός άλλου λαού και να την οικειοποιηθούν, αλλά προχωρούν ακάθεκτοι και ζητούν, μέσα από τα αλυτρωτικά άρθρα του συντάγματός τους, να πάρουν και τα εδάφη της πραγματικής, της Ελληνικής Μακεδονίας! Αυτά είναι πολύ γνωστά, όσο γελοία κι αν φαίνονται,  αλλά στην εποχή μας που ισχύει ο νόμος της ζούγκλας, όλα είναι πιθανά και αποδεκτά στο τέλος.
Θα έπρεπε όμως να σταθούμε σε ένα άλλο γεγονός:
Εκτός από τον Κίρο Γκλιγκόροφ, που μίλησε με βάση την συνείδησή του και την αλήθεια, βγήκαν και μερικοί άλλοι αξιωματούχοι και επιστήμονες αυτού του κρατιδίου -πιεσμένοι προφανώς από τον ίδιο λόγο- και δήλωσαν με παρρησία ότι δεν έχουν καμία σχέση με τους Μακεδόνες (βλ. φωτογραφία στο τέλος του κειμένου).
Θέλω εδώ να σταθώ σε αυτούς τους λίγους Σλάβους και να ρωτήσω : τι τους ώθησε να κάνουν αυτές τις δηλώσεις; Όχι βέβαια κάποιο υλικό συμφέρον, το αντίθετο μάλιστα, με τις δηλώσεις τους αυτές εξέθεσαν τον εαυτό τους και την ζωή τους στον φανατισμό κάποιων σκοπιανών και πιθανόν να είχαν την τύχη του Γκλιγκόροφ.
Είναι προφανές ότι τους ανάγκασε να μιλήσουν έτσι μόνο η συνείδησή τους ενάντια στα γελοία επχειρήματα των συμπατριωτών τους.
Πιστεύω ότι είναι σημεία μιας βαθειάς συνηδεισιακής κρίσης, την ώρα που καταλαβαίνουν ότι οι συμπατριώτες τους έχουν υιοθετήσει ένα τεράστιο ψέμα για να κλέψουν μια απίθανα μεγάλη κληρονομιά που δεν τους ανήκει.
Είναι μια βαθειά κρίση ενός μαζικού υποσυνείδητου που εμφανίζεται τώρα σαν την κορυφή το παγόβουνου, μέσα από τα πιο ευαίσθητα, τα πιο μορφωμένα και υγιή άτομα.
Αλοίμονο όμως, δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι απλοί πολίτες του κρατιδίου,  -εγγράμματοι αλλά και αγράμματοι- ότι δεν θα μπορέσουν να ζήσουν με το βάρος στην συνείδησή τους ότι έκλεψαν με δόλιο τρόπο μια τόσο ξένη προς αυτούς ιστορία; Γι’ αυτήν τους την πράξη όλος ο μορφωμένος κόσμος της Δύσης θα τους περιγελά όταν θα λένε ότι είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δείτε όλα τα κιτς αγάλματα που έφτιαξαν, πόσο γελοία φαντάζουν !
Δε θα τους βαραίνει για πάντα το γεγονός ότι δέχτηκαν να γίνουν τα πιόνια ενός άγριου σύγχρονου ανταγωνισμού από τις μεγάλες δυνάμεις, προκειμένου να αποκτήσουν μια περιβολή που μόνο με καρναβάλι θα μοιάζει;
Ας το ξανασκεφτούν οι συνετοί σκοπιανοί -γιατί δεν μπορεί, πρέπει να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι- και ας αντισταθούν στις ανισορροπίες των μεγάλων δυνάμεων. Και τότε θα δουν ότι δεν κινδυνεύουν από κανέναν και πολύ περισσότερο από τους Έλληνες.
Εάν όμως υποκύψουν στις μεγάλες δυνάμεις και υποδυθούν έναν ρόλο που δεν τους ανήκει, μέσα σε μια μαζική παράκρουση, θα είναι σαν ένας τρελός λαός που δεν ξέρει που πηγαίνει, δεν ξέρει τι θέλει, δεν καταλαβαίνει που τον οδηγούν και στο τέλος, το πιθανότερο θα είναι ή να αυτοκτονήσει ή να αυτοδυαλυθεί.
Διαβλέπω ότι θα είναι βαριά η μοίρα των κατοίκων αυτής της μικρής και συμπαθητικής χώρας, αν επιμείνουν να ακολουθήσουν την σκληρή γραμμή, επειδή τους υποστηρίζει η Αμερική.
Το συλλογικό ασυνείδητο ολόκληρης της χώρας θα βρίσκεται πάντα σε κατάσταση ενοχής και για τούτο σε μια συνεχή υποσυνείδητη άμυνα.
Έτσι όμως αναπτύσσονται οι σπόροι της αντιπαράθεσης, έτσι φυτρώνουν οι σπόροι του πολέμου.
Η λύση
Η Ελλάδα πρέπει να περιμένει για να κερδίσει χρόνο χωρίς να δώσει τώρα το όνομα. Όπως είπε σωστά ο Δημήτρης Μπεθάνης  η Ελλάδα κατέχει το brand name της Μακεδονίας και αν ακόμα ολόκληρος ο κόσμος την αναγνωρίσει με αυτό το όνομα, αυτό που πάντα θα ζητούν με πάθος, θα είναι να τους αναγνωρίσουμε εμείς το δικαίωμα να ονομάζονται Μακεδόνες.



 Αυτό που πρέπει να κάνει άμεσα η κυβέρνηση και όλα τα πολιτιστικά σωματεία των απανταχού Ελλήνων, είναι να ενημερώσουν όλους τους λαούς με άρθρα και παραστάσεις στα δημόσια φόρα, στα ΜΜΕ και στις κυβερνήσεις για το τι συμβαίνει πραγματικά με αυτό το όνομα. Είναι βέβαιο ότι μέσα σε λίγο χρόνο, όταν ολόκληρος ο κόσμος θα εχει ενημερωθεί, αυτό το κρατίδιο θα αποδυναμωθεί αυτόματα και θα αναγκασθεί ή να αλλάξει το όνομά του ή να αυτοδιαλυθεί. Ήδη η Ρωσία δήλωσε ότι έκανε λάθος που το αναγνώρισε με αυτό το όνομα.
Το Βαρντάσκα τους ανήκει πραγματικά (βλ. χάρτη) και θα μπορούσαν να ευημερήσουν με αυτό το όνομα. Τους το ευχόμαστε.

Γραφει ο Ανδρεας Γεωργιάδης 
 Πηγή:ithesis.gr


Υ.Γ.  Διαφωνώ κάθετα με τον τιτλο του αρθρου και την αποψη του συγγραφεα. Η ευθυνη της επικειμενης προδοσίας βαρύνει αποκλειστικά το σαπιο πολιτικο κατεστημενο της χωρας και στους ελληνες πολιτες που το ανεχεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ