Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

KAI ΝΕΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ

Moody's: υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας»

Εκτιμά ότι η χώρα δεν θα είναι σε θέση να καταβάλει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της απέναντι στους ιδιώτες πιστωτές


Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's υποβάθμισε τη Δευτέρα κατά τρεις μονάδες, από Caa1 σε Caτο μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας θέτοντάς το σε καθεστώς «υψηλού κινδύνου χρεοκοπίας».

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος Moody's εξηγεί ότι η αναγγελία ενός δεύτερου σχεδίου διάσωσης και η ανταλλαγή παλαιότερων ελληνικών ομολόγων με νέα που το συνοδεύει, «σημαίνει ότι οι ιδιώτες πιστωτές θα έχουν απώλειες».

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης δηλώνει ότι το καθεστώς της χώρας θα επανεξετασθεί όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων.

«Η ανακοίνωση του ευρωπαϊκού προγράμματος και η δήλωση του IIF συνεπάγονται ότι η πιθανότητα μιας δύσκολης ανταλλαγής και ως εκ τούτου χρεοκοπίας σε ό,τι αφορά τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είναι πρακτικώς 100% υπαρκτή» αναφέρει η ανακοίνωση της Moody's.

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης σημειώνει ότι το πρόγραμμα της ΕΕ και η προτεινόμενη ανταλλαγή ομολόγων αυξάνουν την πιθανότητα σταθεροποίησης και μείωσης του χρέους της Ελλάδας.

«Το πακέτο στήριξης περιλαμβάνει την συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων, οι οποίοι είναι πλέον σίγουρο ότι θα υποστούν απώλειες. Αν και όταν πραγματοποιηθούν οι ανταλλαγές ομολόγων, η Moody’s θα το χαρακτηρίσει ως χρεοκοπία της ελληνικής κυβέρνησης» αναφέρεται στο σχόλιο του οίκου αξιολόγησης.

«Όταν ολοκληρωθεί η ανταλλαγή των ομολόγων, η Moody’s θα επανεκτιμήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα αντανακλά το ρίσκο που σχετίζεται με το νέο πιστωτικό προφίλ της χώρας, συμπεριλαμβάνοντας την πιθανότητα για περαιτέρω αναδιαρθρώσεις χρέους» επισημαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ