Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

GUARDIAN : Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΗΣ !!!



Guardian : Η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της

Μιας και μόνο 227 από τα περισσότερα από 6.000 νησιά της Ελλάδας κατοικούνται, η κυβέρνηση αποφάσισε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει πόρους, που θα μειώσουν τα χρέη της χώρας, να πουλήσει ή να προβεί σε μακροχρόνιες εκμισθώσεις περιοχών σε αρκετά από αυτά.

Με τον τρόπο αυτόν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και θα προσελκύσει επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν τα έσοδα από τη φορολογία, αλλά και θα καταστήσει “ευκολότερο για τους απανταχού πλούσιους και διάσημους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, αγοράζοντας το δικό τους νησί”.
Η εφημερίδα αναφέρει πως στη Μύκονο, πηγή που συμμετέχει στις σχετικές διαπραγματεύσεις, της εκμυστηρεύτηκε ότι περιοχή, που κατά το ένα τρίτο ανήκει στην κυβέρνηση, τίθεται προς πώληση.

Περισσότερο φαίνεται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να ενδιαφέρονται για εκτάσεις στη Ρόδο, Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές, που αναζητούν “θερινά καταλύματα” στη Μεσόγειο. Μεταξύ αυτών και ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι, αν και ο εκπρόσωπός του διέψευσε την πληροφορία.
Η ιστοσελίδα “Private Islands” σε λίστα της, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το 1,235 στρεμμάτων νησί του Ιονίου, Ναυσικά, το οποίο πωλείται για 15 εκατ. δολάρια, ενώ αναφέρει πως μερικά νησιά πωλούνται και για λιγότερο από 2 εκατομμύρια.

“Είμαι λυπημένος που ξεπουλάμε νησιά και εκτάσεις της Ελλάδας, που ανήκουν στους Έλληνες”, δήλωσε ο κ. Μάκης Περδικάρης, διευθυντής του ελληνικού Island Properties προσθέτοντας : “Αλλά το πρώτο πράγμα είναι να αναπτυχθεί η οικονομία και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις, για τη δημιουργία των αναγκαίων υποδομών. Το θέμα είναι να μαζέψουμε χρήματα”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει πόρους, η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει και τις σιδηροδρομικές εταιρίες και τις εταιρίες ύδρευσής της, αναφέροντας πως οι Κινέζοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις πρώτες, ενώ ήδη ασκούν σημαντική επιρροή σε ελληνικά λιμάνια.

Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμη στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, μετά την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και επαναλαμβάνει την πρόταση που είχαν κάνει και οι Γερμανοί στην ελληνική κυβέρνηση, περί πώλησης κάποιων από τα ελληνικά νησιά.
“Αν έχει φτάσει ως εκεί, είναι κρίμα, ωστόσο δείχνει την πρόθεση της Ελλάδας να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της”, δήλωσε ο Gary Jenkins, αναλυτής της Evolution Securities.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ