Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ... ΑΠΟ "ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ" ΚΑΙ "ΔΕΛΦΙΝΟΥΣ"



ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΚΟΛΑΟΥΖΩΝ» ΤΟΥΣ


Εκλογές τον Γενάρη!

Σουφλιάς - Ντόρα - Μεϊμαράκης το μπλοκ που θέλει τώρα κάλπες
Θα είναι αυτοκτονία, λένε στον πρωθυπουργό στενοί συνεργάτες του και υπουργοί
Εκτός από τις εκλογές, στόχος είναι και η ανατροπή του Καραμανλή

ΣΤΟ ΚΕΝΟ πέφτει η επίμονη επιχείρηση των «νταβατζήδων», με τη βοήθεια και των «κολαούζων» τους στη Νέα Δημοκρατία, να «σύρουν» τον Κ. Καραμανλή σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, για να προωθήσουν τα «σκοτεινά» τους σχέδια.

ύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΟΝ», ο πρωθυπουργός, αφού αμφιταλαντεύτηκε, μέτρησε τα συν και τα πλην μιας τέτοιας επιλογής και αργά το μεσημέρι της Παρασκευής απέκλεισε οριστικά το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Οκτώβριο, πετώντας στο καλάθι των αχρήστων τις σχετικές εισηγήσεις κορυφαίων υπουργών. Οι τελευταίοι, με σημαιοφόρο τον Γ. Σουφλιά και παραστάτες την Ντόρα και τον Μεϊμαράκη, που φαίνεται ότι άλλαξαν και οι δυο στρατόπεδο, επέλεξαν να τραβήξουν το κάρο των «νταβατζήδων», θεωρώντας ότι έτσι προωθούν τις προσωπικές φιλοδοξίες τους.

Κάτι που έχει αντιληφθεί πλήρως ο Κ. Καραμανλής, αλλά και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, που «βράζει» με τα «παιχνίδια» των κορυφαίων υπουργών.ατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρωθυπουργός, κόντρα στο «τσουνάμι» των πιέσεων και των έμμεσων εκβιασμών, προσανατολίζεται να προκηρύξει εκλογές σε χρόνο που θα επιλέξει αποκλειστικά ο ίδιος, τέλος Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού θα έχει στιγματίσει τη στάση του ΠΑΣΟΚ έναντι του Κάρολου Παπούλια και του ίδιου του θεσμού της Προεδρίας. Για τις προθέσεις αυτές του πρωθυπουργού μάλιστα, να προσφύγει δηλαδή στη λαϊκή ετυμηγορία στις αρχές του 2010 και όχι μέσα στο φθινόπωρο, έχουν ενημερωθεί αρμοδίως (από ανώτατο τραπεζικό οργανισμό) και οι Βρυξέλλες.

Οι ασφυκτικές πιέσεις των «νταβατζήδων», που εκδηλώνονται απροκάλυπτα και με πρωτοφανή για τα πολιτικά χρονικά τρόπο, να «παρασύρουν» τον Κ. Καραμανλή σε εκλογές το φθινόπωρο έχουν πολλαπλούς στόχους: Πρώτος και κεντρικός να μην προκύψει αυτοδυναμία, γεγονός που θα κάνει πιο ευάλωτα στις «απαιτήσεις» τους τα δύο μεγάλα κόμματα και τις ηγεσίες τους. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν «ψαλιδίσει τα φτερά» του Γ. Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα θα επιχειρήσουν να επιβάλουν κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας και να περάσουν τα σχέδιά τους για αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, προωθώντας την Ντόρα, εκτιμώντας ότι θα εξυπηρετήσει καλύτερα και πιο αποτελεσματικά τα συμφέροντά τους.

Σε δεύτερο στάδιο θα φροντίσουν να ικανοποιήσουν και τις φιλοδοξίες του κ. Σουφλιά, κι αν δεν σταθεί δυνατό να επιβληθεί ως πρωθυπουργός με τη συναίνεση των δύο κομμάτων, να είναι η εναλλακτική λύση για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν φαίνεται ότι ο Καραμανλής θα τους κάνει το χατίρι να πέσει στην παγίδα τους. Κι αυτό είναι ανακούφιση για τη συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της παράταξης που διαφωνούν με πρόωρες εκλογές και σημειώνουν μάλιστα χαρακτηριστικά ότι μια τέτοια κίνηση «θα ήταν καθαρή πολιτική αυτοκτονία»! Κορυφαίος παράγων της Νέας Δημοκρατίας, που είχε διατελέσει σύμβουλος και του θείου του σημερινού πρωθυπουργού, στις κατ' ιδίαν συνομιλίες του έλεγε ότι θα ήταν «τεράστιο λάθος» η προσφυγή στις κάλπες. «Θα είναι παγκόσμια πατέντα, κυβέρνηση που διαθέτει αυτοδυναμία στο μέσον της θητείας της να κάνει πρόωρες εκλογές με δική της πρωτοβουλία για να τις χάσει», τόνισε σε δηλώσεις του («Επενδυτής») ο Μιχάλης Λιάπης, ενώ ο Σάββας Τσιτουρίδης, προσεγγίζοντας περισσότερο την πραγματικότητα, σημείωσε ότι «όσοι από τη ΝΔ θέλουν άμεσα πρόωρες εκλογές, θέλουν να τελειώσουν τόσο τον Κ. Καραμανλή όσο και την κυβερνώσα παράταξη».

Τα παιχνίδια των «νταβατζήδων», αλλά και η στάση των κορυφαίων υπουργών έχουν, όπως προαναφέραμε, εξοργίσει τους βουλευτές, ακόμη κι εκείνους που συστηματικά ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική, οι οποίοι τώρα συσπειρώνονται γύρω από τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ