Τρίτη 24 Ιουλίου 2007

Ο ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΩΝ ...


ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ - ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

«EΘΝΟΣ» 24/7/2007
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ


Με τηλεοπτικό διάγγελμα-μανιφέστο, που μεταδόθηκε σε απευθείας μετάδοση από τα κύρια δελτία ειδήσεων των κυπριακών καναλιών, ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος εξήγγειλε χθες το βράδυ και επίσημα την υποψηφιότητά του για επαναδιεκδίκηση της προεδρίας στις εκλογές του Φεβρουαρίου, ζητώντας ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών «για να διασφαλίσουμε μαζί την πορεία της Κύπρου στα χρόνια που έρχονται».


Στην 20λεπτη ομιλία του, που σε αρκετά της σημεία θύμιζε το διάγγελμα του Απριλίου του 2004, με το οποίο είχε καλέσει τους Ελληνοκυπρίους να απορρίψουν το σχέδιο Ανάν στο δημοψήφισμα, ο Κύπριος πρόεδρος έδωσε έμφαση στην πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό, λέγοντας ότι έχει χρέος και ευθύνη να διασφαλίσει ότι η πορεία που χαράχθηκε και η λύση του εθνικού θέματος θα είναι αυτή που επιθυμεί η ελληνοκυπριακή πλευρά και όχι αυτή που κάποιοι θέλουν να της επιβάλουν.


«Δεν είμαι διατεθειμένος απλά να κλείσω το Κυπριακό. Δεν είμαι διατεθειμένος να απεμπολήσω τα δικαιώματα των προσφύγων στις περιουσίες τους και το δικαίωμά τους για επιστροφή», τόνισε ο πρόεδρος Παπαδόπουλος. Εξέφρασε την ετοιμότητά του να σηκώσει το βάρος και την ευθύνη μιας λύσης που θα ενώνει την Κύπρο και τον λαό της, που θα είναι λειτουργική και βιώσιμη, θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εντός της ΕΕ, θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας στο πλαίσιο μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.


Αναφερόμενος στο σχέδιο Ανάν είπε ότι, με την εκλογή του στην προεδρία, κληρονόμησε το σχέδιο αυτό και προσπάθησε σκληρά και με καλή θέληση για να καταστεί ισορροπημένο και να είναι αμοιβαία αποδεκτό.
Για το σχέδιο Ανάν«Ομως, οι εξελίξεις ήταν προδιαγεγραμμένες. Ο στόχος των εμπνευστών και συντακτών του σχεδίου, προκαθορισμένος», υπογράμμισε. Για το δημοψήφισμα είπε ότι κρινόταν το μέλλον και η επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και του κυπριακού κράτους. «Σήμερα, δικαιούμαστε να νιώθουμε περήφανοι για την απόφασή μας. Διασώσαμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Μαζί τα διασφαλίσαμε. Εκείνες τις κρίσιμες ώρες κριθήκαμε όλοι. Πολίτες και πολιτικοί ηγέτες. Κρίθηκε η ικανότητα του καθενός να εκτιμά σωστά τα πολιτικά δεδομένα και τις προοπτικές. Να αντιστέκεται στις πιέσεις. Να παίρνει τις σωστές αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο, για τη δική μας γενιά, αλλά και τις γενιές που θα ακολουθήσουν», τόνισε.


Για τη μετά το δημοψήφισμα εποχή, ο Κύπριος πρόεδρος είπε ότι «δημιουργήσαμε την προοπτική διαπραγματεύσεων για μια νέα βάση επίλυσης του Κυπριακού» και αναφέρθηκε στη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, λέγοντας ότι άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο. Απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, τους διαβεβαίωσε για σεβασμό των νόμιμων δικαιωμάτων τους ως ισότιμων πολιτών μέσα σε μια επανενωμένη Κύπρο.


Ο πρόεδρος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην ένταξη της Κύπρου στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου του 2008 τονίζοντας πως η κυβέρνησή του κατάφερε να ανατρέψει δυσμενή οικονομικά δεδομένα που κληρονόμησε και να πετύχει τον μεγάλο οικονομικό και εθνικό στόχο.


Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεισφορά του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ στην υλοποίηση του προγράμματος διακυβέρνησης. Απέφυγε όμως να σχολιάσει την απόφαση του ΑΚΕΛ για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Απευθύνθηκε ωστόσο στους «φίλους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ», που για τόσα χρόνια τον στήριξαν με την εμπιστοσύνη τους και τόνισε πως «είμαι βέβαιος ότι θα δώσουμε μαζί κι άλλους αγώνες».


ΤΑ " ΟΧΙ " ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ



Τάσος Παπαδόπουλος: Δεν είμαι διατεθειμένος απλά να κλείσω το Κυπριακό. Δεν είμαι διατεθειμένος να απεμπολήσω τα δικαιώματα των προσφύγων στις περιουσίες τους και το δικαίωμά τους για επιστροφή.



Η θέσεις του Κύπριου Προέδρου χαστούκι σε Μητσοτάκηδες - Παπανδρέου και το λοιπό συναπάντημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ