Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

MIXΑΛΗΣ ΛΙΑΠΗΣ : ANIΣΤΟΡΗΤΗ, ΑΝΗΘΙΚΗ και ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΗ η κ. ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ



"Η ΝΤΟΡΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΑΠΟ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ"


Απόσπασμα από την συνέντευξη του Μιχάλη Λιάπη στον Άκη Παυλόπουλο που δημοσιεύεται στον "ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ" της 21-11-2009





Έχετε να μιλήσετε από την επομένη της εκλογικής συντριβής. Αισθάνεστε δικαιωμένος από τις εξελίξεις;


Δικαιωμένη – επιτρέψτε μου το λογοπαίγνιο- είναι η κοινή λογική.

Δικαιωμένοι είναι όλοι εκείνοι που φώναζαν εναντίον των πρόωρων εκλογών , η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των ψηφοφόρων μας.

Αισθάνομαι όμως ικανοποίηση όταν περπατάω στο δρόμο και μου λένε απλοί άνθρωποι

«Αν σε είχαν ακούσει… Τουλάχιστον εσύ τα ‘πες . Έφυγες με αξιοπρέπεια»


Τότε είχατε καταγγείλει ως συνυπεύθυνους για την απόφαση των πρόωρων εκλογών τους δύο «Ηρακλειδείς του Στέμματος». Ο ένας ο κ. Σουφλιάς υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Σας ρωτάω ευθέως αν για τον δεύτερο εννοούσατε την κ. Μπακογιάννη.


ΜΑ ΑΣΦΑΛΩΣ. Είναι βέβαιο ότι συμφωνούσε για πρόωρες εκλογές. Βοούσε το παρασκήνιο . Μίλαγε κατ’ ιδίαν με βουλευτές . Το ρεπορτάζ το επιβεβαίωνε. Αλλωστε ουδέποτε δημόσια διέψευσε ότι υποστήριξε το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Και πολλώ μάλλον δεν έδωσε μάχη, όπως εγώ , να το αποτρέψει, παρόλον βρισκόταν πολύ κοντά στον Καραμανλή. Εκείνη ήταν καθημερινή του συνομιλήτρια , συμμετείχε στην Κυβερνητική Επιτροπή , είχε το σπουδαιότερο χαρτοφυλάκιο, όπως και τεράστια προβολή. Μαζί έπαιρναν τις αποφάσεις, ακόμη και για τα ψηφοδέλτια είχε λόγο.

Η ΑΠΌΦΑΣΗ ΛΟΙΠΌΝ ΉΤΑΝ ΚΟΙΝΉ. Αυτή είναι η αλήθεια.


Να καταλάβω ότι τάσσεστε κατά της εκλογής της Ντόρας;


Εγώ βάζω κριτήρια. Το κόμμα αυτό δεν μπορεί να έχει στην ηγεσία του προσωπικότητα που να εκφράζει έναν υπέρμετρο ατλαντισμό και έναν ανεπίκαιρο πια νεοφιλελευθερισμό που διατηρεί στενές προσωπικές σχέσεις με τα συμφέροντα και προνομιακές σχέσεις με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ .

Όπως και να προέρχεται από πολιτικό τζάκι.


Το λέτε εσείς που προέρχεστε από τζάκι ...


ΝΑΙ ! Το λέω και το ομολογώ. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε σελίδα. Να απελευθερώσουμε τις υγιείς και άφθαρτες δυνάμεις της κοινωνίας. Αυτή η επαναλαμβανόμενη εναλλαγή προσώπων από πολιτικά τζάκια στην ηγεσία του τόπου θυμίζει τριτοκοσμικά καθεστώτα.

Αυτό το φαινόμενο της πάνδημης οικογενειοκρατίας δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη. Πάλι πρωταγωνιστούμε αρνητικά.

Ας βάλουμε λοιπόν ένα τέλος στα τζάκια και τις δυναστείες , στους εστεμμένους και τους πρίγκιπες.

Άλλωστε ότι λάμπει δεν είναι χρυσός!


Θα επιμείνω για την κυρία Μπακογιάννη, γιατί στήριξε μέχρι την τελευταία στιγμή τον Κώστα Καραμανλή υπενθυμίζοντας ότι εκείνη δεν «πρόδωσε ποτέ την παράταξη» …


Δεν πρόδωσε την παράταξη της έβλαψε όμως. Και είναι οξύμωρο να ζητάς να γίνεις αρχηγός για να την οδηγήσεις στην εξουσία, όταν εσύ ο ίδιος συνέβαλες για να πέσει από της εξουσία.

Πρώτον όπως είπα με την πλήρη ταύτισή της για τις πρόωρες εκλογές. Χαρακίρι δικαιούται να κάνει ο καθένας. Να υποχρεώσεις όμως ολόκληρη παράταξη στον χορό του Ζαλόγγου για ιδιοτελείς σκοπούς , αυτό είναι πολιτικά ανιστόρητο, ηθικά ανεπίτρεπτο , κομματικά ανεπίτρεπτο. Αλλά πρωτίστως αυταρχικό.

Και δεύτερον στις ευρωεκλογές με τον «ατυχή χειρισμό» του ΥΠΕΞ στην απόδραση στην Βραζιλία

καταζητούμενου της υπόθεσης της SIEMENS , που μας στοίχισε την κρίσιμη τελευταία εβδομάδα , όπως όλες οι δημοσκοπήσεις έδειξαν , 2-3 μονάδες και ανέκοψε την δυναμική του κόμματος που βάδιζε για πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από την διαφορά των 4,3 μονάδων.





http://sedaridis.blogspot.com/2009/10/siemens.html

Δεν άκουσα γιαυτό, ούτε αυτοκριτική , ούτε συγγνώμη , αλλά μόνο κατηγορίες προς τρίτους.

Είναι τραγελαφικό αυτοί που ευθύνονται για την καταστροφή της παράταξης να θέλουν τώρα να την σώσουν.


Το δικό της επιτελείο όμως λέει ότι είναι η μόνη που μπορεί να μεγαλώσει την ΝΔ και να την διευρύνει και από τα αριστερά και από τα δεξιά.


Κατά την άποψή μου συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εάν εκλεγεί ο Καρατζαφέρης θα κάνει πάρτι.

Από 6% πού έχει σήμερα θα φθάσει αυτοστιγμεί στο 10- 15%.

Έχουμε ξεχάσει τις οξύτατες απόψεις της κ. Μπακογιάννη για τον ΛΑΟΣ : ότι είναι ακροδεξιό κόμμα και ποτέ η ΝΔ δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του;

Φοβάμαι ότι οι παραδοσιακά δεξιοί ψηφοφόροι μας που διαφωνούν ιδεολογικά με την κ. Μπακογιάννη ( και ελείψει Καραμανλή από την ΝΔ) θα μας εγκαταλείψουν ακαριαία. Η Κεντροδεξιά ουσιαστικά διχοτομείται. Εξ ου και ο Καρατζαφέρης την υποστηρίζει με φανατισμό …

Όσον αναφορά τα αριστερά μας η διεύρυνση είναι εξ ίσου δύσκολη , όταν είναι γνωστό ότι στο ΠΑΣΟΚ τα αντιμητσοτακικά αντανακλαστικά είναι έντονα.

Και εύκολα μπορεί να γίνουν εντονότερα …


<

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ