Τετάρτη 1 Αυγούστου 2007

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ... σκοπεύουν να μείνουν στην Κύπρο έως την αιωνιότητα


"Δε φεύγουν oi Τούρκοι από την Κύπρο"

Την αντίδραση του αρχηγού των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού Γιασάρ Μπουγιούκανιτ, προκάλεσαν αναφορές του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, για την ανάγκη αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.

Ο κ.Παπούλιας είχε κάνει λόγο για "οδυνηρό κενό που δημιουργεί η στρατιωτική κατοχή τμήματος της χώρας από την Τουρκία", υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία επιδιώκει στρατηγικά να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συγχρόνως επιμένει να διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο.

Από την πλευρά του ο τούρκος στρατηγός απείλησε πως ο τουρκικός στρατός κατοχής ίσως μείνει αιώνια στην Κύπρο για να υπερασπίσει -όπως είπε- τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", ο στρατηγός Μπουγιούκανιτ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο δεξίωσης για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων του ψευδοκράτους, καταδίκασε "όσους βλέπουν τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Κύπρο ως δύναμη κατοχής", χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο τουρκικός στρατός βρίσκεται εκεί για να προστατεύει τη ζωή και τις περιουσίες του τουρκοκυπριακού λαού που αντιμετωπίζει παράνομη απομόνωση, υποστήριξε ο Μπουγιούκανιτ και προκλητικά τόνισε:

"Συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι να εκτελούμε το καθήκον μας όσο χρειάζεται, ίσως και στην αιωνιότητα".

Μετά τις σαφείς δηλώσεις του στρατηγού Μπουγιούκανιτ οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας μας μένουν εκτεθειμένοι υποστηρίζοντας άνευ όρων την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.

Γίνεται σαφές ότι ελληνοτουρκική φιλία δεν είναι εφικτό να υπάρξει , καλή γειτονία ίσως.

Η Τουρκία είναι σοβαρό κράτος, έχει θέσει στόχους στην εξωτερική πολιτική της τους οποίους υπηρετεί απαρρέκκλιτα , ανεξαρτήτως προσώπουν που κατέχουν τα κρατικά και στρατιωτικά αξιώματα. Οι Τούρκοι δεν κάνουν εξωτερική πολιτική με ... κουμπαριές και ζεμπέκικα , όπως ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου.

Άλλωστε όπως έλεγε και ο θείος μου ο Βρασίδας " όταν γίνει ο σκατζόχοιρος μαζιλάρι θα γίνει και ο Τούρκος φίλος ..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ