Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ : ΟΡΑΤΟΤΗΣ ΜΗΔΕΝ


«Τιτανικός» στην ελληνική ναυτιλία


 Πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα οι εφοπλιστές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας από την πρωτοφανή κρίση στην αγορά ξηρού φορτίου. Από την λίστα δεν λείπουν ηχηρά ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού, όπως ο Γ. Οικονόμου και ο Πέτρος Παππάς, οι οποίοι δεν διστάζουν να λάβουν δραστικά μέτρα για να περιορίσουν τις ζημιές που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και να αποτρέψουν τα χειρότερα. Δυσκολίες θα πρέπει να έχουν και άλλοι Έλληνες εφοπλιστές με ισχυρούς από φορτηγά πλοία, όπως η Αγγελική Φράγκου, ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, ο Γιάννης Αγγελικούσης και ο Συμεών Παληός.

 Σε δύσκολη θέση

 Σε πιο δύσκολη θέση φαίνεται να είναι ο Γ. Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο το προηγούμενο διάστημα, με την απόφαση της DryShips να μην πληρώσει τρεις δόσεις των δανείων της, με σκοπό να διατηρήσει τη ρευστότητά της. Η εταιρεία που είναι εισηγμένη στο Nasdaq αποφάσισε να αναστείλει τις πληρωμές και των υπολοίπων δανειακών της υποχρεώσεων λόγω της παρατεταμένης ύφεσης στις τιμές των ναύλων ξηρού φορτίου, ενώ ανακοίνωσε πως «βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δανειστές της για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, η DryShips, η οποία ελέγχει 23 φορτηγά πλοία βαρύνεται με τραπεζικές υποχρεώσεις της τάξης των 236 εκατ. δολαρίων, ενώ στο τέταρτο τρίμηνο παρουσίασε ζημιές ύψους 527,6 εκατ. δολαρίων λόγω της απομείωσης της αξίας του στόλου της αλλά και της απομείωσης της συμμετοχής της στην επίσης εισηγμένη ναυτιλιακή Ocean Rig, που δραστηριοποιείται στην έρευνα και ανάπτυξη υπεράκτιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. «Θύμα» της κρίσης που σαρώνει τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου είναι και ο Πέτρος Παππάς της Star Bulk. Η ναυτιλιακή του Έλληνα πλοιοκτήτη, ο οποίος το 2015 συγκέντρωσε τα βλέμματα της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας με το κολοσσιαίο deal που έκανε με το αμερικανικό fund Oaktree, δημιουργώντας έναν στόλο 100 πλοίων ανακοίνωσε ζημιές μαμούθ, ύψους σχεδόν μισού δισ. δολ. για τη χρήση 2015 λόγω της κατακόρυφης πτώσης των ναύλων ξηρού φορτίου. 

 Η εικόνα του ισολογισμού της Star Bulk θα ήταν πολύ χειρότερη εάν δεν λάμβανε δραστικά μέτρα περιορισμού του κόστους συνολικού ύψους 660 εκατ. δολ. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία συμφώνησε με τα ναυπηγεία να μεταθέσει τις παραλαβές πέντε πλοίων τύπου Newcastlemax από το 2016 στο 2017 και το 2018, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσει για δυο χρόνια δαπάνες ύψους 188 εκατ. δολ. Επιπρόσθετα, κατάφερε να αναπροσαρμόσει τις δαπάνες για τα υπόλοιπα υπό κατασκευή πλοία, πετυχαίνοντας ένα συνολικό όφελος της τάξης των 223,1 εκατ. δολ., ενώ παράλληλα τον Δεκέμβριο του 2015 συμφώνησε να πουλήσει 10 πλοία αποκομίζοντας έσοδα 56 εκατ. δολ. μετά την αποπληρωμή του χρέους και διαφόρων υποχρεώσεων.

Συνολικά, διάρκεια των τελευταίων 14 μηνών η Star Bulk έχει πουλήσει συνολικά 23 πλοία, εξασφαλίζοντας κεφάλαια 86,2 εκατ. δολ. μετά την αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων και CAPEX. 

 Βγάζουν πλοία στο σφυρί... 

Τη λύση της πώλησης πλοίων επιστρατεύει μεταξύ άλλων και η Paragon Shipping Inc, η οποία δίνει μάχη επιβίωσης. Η εταιρεία του Μιχάλη Μποδούρογλου ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να πουλήσει έξι πλοία προκειμένου να διευθετήσει τα χρέη της. Τα πλοία είχαν υποθηκευτεί ως προϋπόθεση της συμφωνίας αναχρηματοδότησης 160 εκατ. δολαρίων που σύναψε η εταιρεία με τις τράπεζες. Το Σεπτέμβριο του 2015 το συνολικό χρέος της Paragon που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα ανέρχονταν στα 206 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι συζητά με τα ναυπηγεία Jiangsu Yangzijiang για την αναβολή της παράδοσης τριών νέων πλοίων που έχει παραγγείλει προς το τέλος του 2016, λόγω των συνθηκών και χωρίς να υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση. Η Paragon ακύρωσε ήδη την παραλαβή ενός νεότευκτου πλοίου από το ναυπηγείο Yangzhou Dayang που ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 και βρίσκεται στη διαιτησία με την Dayang για την ακύρωση ενός ακόμη καινούργιου ultramax που επρόκειτο να παραδοθεί το Δεκέμβριο του 2015. 

 ...Kαι παροπλίζουν πλοία 

 Εκτός από την πώληση πλοίων και την ακύρωση στις παραλαβές νεότευκτων, αυξάνεται ο αριθμός των ναυτιλιακών που προχωρούν σε παροπλισμό μέρους του στόλου τους, έως ότου βελτιωθούν οι συνθήκες στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς στην Ελευσίνα έχουν «δέσει» ήδη περίπου 30 φορτηγά πλοία, ενώ στον Πειραιά κυκλοφορούν πληροφορίες ότι έχουν γίνει αιτήσεις για παροπλισμό περίπου 500 πλοίων. 

Ανάλογη είναι η εικόνα και σε άλλα διεθνή λιμάνια. Σύμφωνα με το Reuters, στα ανοικτά των ακτών στο νότιο Χονγκ Κονγκ, τουλάχιστον 10 πολύ μεγάλα πλοία που μεταφέρουν συνήθως εκατοντάδες χιλιάδες τόνους άνθρακα ή σιδηρομεταλλεύματος βρίσκονται σε αδράνεια κοντά σε μία από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις της International Shipcare, στον κόλπο του Brunei, όπου θεωρείται περιοχή για δέσιμο πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου αλλά και Oil Rigs, έχουν γεμίσει και οι 135 συνολικά θέσεις, για πρώτη φορά στα 41 χρόνια που η εταιρεία προσφέρει υπηρεσίες παροπλισμού (Lay Up). Σχεδόν 40% από τα δεμένα πλοία αφορούν Capes και Panamax ενώ ήδη υπάρχει λίστα αναμονής για 50 πλοία. Η βελγική Bocimar, η οποία έχει 22 φορτηγά capes, πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι έχει προχωρήσει σε παροπλισμό πλοίων, ενώ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διάλυσης των παλαιοτέρων. 

Παρά την ελαφρά άνοδο του δείκτη BDI, που αποτυπώνει την πορεία των ναύλων ξηρού φορτίου παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η ανάκαμψη θα αργήσει. Μάλιστα, δεν αποκλείουν η πρωτοφανής κρίση να επηρεάσει και την αγορά των τάνκερ. Παρότι δεν αντιμετωπίζουν την κρίση του ξηρού φορτίου, εντούτοις η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και ειδικότερα της Κίνας εκτιμάται μπορεί να μειώσει τη ζήτηση, πλήττοντας τα έσοδά τους. 

 ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΝΑΖ 

 Περισσότερες διαλύσεις φέτος από ότι το 2014 Η μείωση της χωρητικότητας του παγκόσμιου στόλου φαντάζει ως η μόνη αποτελεσματική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ήδη, μια σειρά από ναυτιλιακές ακυρώνουν τη ναυπήγηση πλοίων και παράλληλα οδηγούν μαζικά τα παλαιότερα πλοία προς διάλυση. Σύμφωνα με την G. Moundreas, ο συνολικός αριθμός των διαλύσεων φέτος έχει ξεπεράσει ήδη τα συνολικά νούμερα του 2014 (24 πλοία), ενώ εκτιμάται ότι θα πιάσει σύντομα και τα περσινά νούμερα, όταν διαλύθηκαν 93 πλοία. Όσο υπάρχει τόσο μεγάλη προσφορά τονάζ, εξηγούν ναυτιλιακοί αναλυτές, δεν πρόκειται να ανακάμψουν οι ναύλοι ξηρού φορτίου, αντίθετα θα πιέζονται διαρκώς προς τα κάτω καθώς η προσφορά θα είναι πάντα μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Σήμερα, τα έσοδα των πλοίων δεν αρκούν για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Η Fearnley Consultants υπολογίζει ότι ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο χάνει σε ημερήσια βάση περίπου 17.300 δολ. 

 Πηγή: Ημερησία

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

O ΣΥΡΙΖΑ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ , Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ


Oλα ήταν ένα τραγικό λάθος: Η Ελλάδα απειλείται με καταστροφή ως χώρα



ΜΩΡΑΙΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η χώρα έχει εμπλακεί στη δίνη πολύ σοβαρών διεθνών προβλημάτων με παγκόσμια σημασία. Θέλουν να την κάνουν νέο ιστορικό “παράδειγμα” για την εποχή του ανερχόμενου χρηματοπιστωτικού ολοκληρωτισμού που ανατέλλει. Απειλείται με καταστροφή ως χώρα πια. Όπως πάμε, οι ‘Ελληνες θα έχουν τη μοίρα των Εβραίων επί του αυτοκράτορα Τίτου, να διασκορπισθούν δηλαδή στα πέρατα της Γης, χωρίς συνείδηση καν τι τους συνέβη.
Η πάσης φύσεως ηγεσία όμως της χώρας δεν αντιλαμβάνεται καν το διεθνές περιβάλλον. Δεν το ξέρει καθόλου, δεν έχει δουλέψει, όπως δεν δούλεψε και για τίποτα και ποτέ στη ζωή της, και το διαβάζει συστηματικά λάθος. ‘Ολες οι στρατηγικές της παραδοχές είναι εσφαλμένες και συχνά υποβολιμιαίες. Εκλαμβάνει τις επιθυμίες της για πραγματικότητες, φτιάχνοντας σχήματα όχι γιατί στέκονται κάπου, αλλά γιατί νομίζει ότι την εξυπηρετούν. Εκμεταλλευόμενοι ένα περιβάλλον απίστευτης διανοητικής και ηθικής παρακμής, οι “πράκτορες επιρροής” των ξένων δυνάμεων μπορούν πολύ εύκολα να χειραγωγήσουν και τους ‘Ελληνες πολιτικούς και τις κρατικές υπηρεσίες και τους υπόλοιπους θεσμούς της χώρας.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο, πιο καταστροφικό σφάλμα στην πολιτική, όπως και στη ζωή, από το να μην καταλαβαίνεις ποιός είναι εχθρός και ποιός φίλος. Πάρτε για παράδειγμα την βασική υπόθεση που έκανε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012-13 και η οποία εξηγεί την πανωλεθρία του Ιουλίου. Θεώρησε ότι μπορεί να βασιστεί στους Αμερικανούς για να αντιμετωπίσει τη Μέρκελ. Αν αυτό μπορούσε όντως να συμβεί, θα της έδινε τεράστιο πλεονέκτημα.
Με τη διαφορά ότι υπήρχαν μερικές δυσάρεστες “λεπτομέρειες” που αγνόησε παντελώς, στην πρεμούρα της να κάτσει στην καρέκλα της εξουσίας, αλλά και λόγω της σύγχυσης που την χαρακτήριζε (δεν υπάρχει πιο επικίνδυνος συνδυασμός από αυτόν της βαθειάς σύγχυσης και της μεγάλης φιλοδοξίας). Οι “λεπτομέρειες” αυτές ήταν ότι οι Αμερικανοί είχαν καθοριστική επιρροή στην κυβέρνηση Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο, αντίστοιχη με αυτή που έχουν στη σημερινή κυβέρνηση. Το ένα μέλος της τρόικας, ο τεχνικός οργανωτής του οικονομικού πολέμου κατά της Ελλάδας, τελούσε και τελεί υπό καθοριστική επιρροή των ΗΠΑ. Και δύσκολα φαντάζεται κανείς την Ουάσιγκτων να θέλει την επικράτηση μιας κυβέρνησης της “ριζοσπαστικής αριστεράς” στην Ευρώπη, αν έμενε κατ’ ελάχιστον πιστή στις διακηρύξεις της.
Σα να μην έφτανε αυτό το βασικό λάθος, ουδείς στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε με ποιόν ακριβώς μιλούσε, τι έλεγε και τι άκουγε στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς. Το να μιλήσει αίφνης κανείς στον ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ για την αδυσώπητη, υποβόσκουσα σύγκρουση Μπρζεζίνσκι και Κλίντον, θα τους φαινόταν πιο ακατανόητο από το να τους μιλήσει κινέζικα. Πήγαν και βρήκαν διάφορους, τα “συστήματα”Τσακόπουλου και Κλίντον, τον Σιμόν Πέρες και άλλους, χωρίς να καταλαβαίνουν τι ήθελαν αυτοί και γιατί τους προσέγγιζαν. Εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στους συντρόφους τους, κατάπιαν αμάσητα όλα τα δολώματα που τους πέταξαν οι ξένοι. Δεν άκουσαν ούτε καν τους ξένους συντρόφους τους που τους προειδοποιούσαν.
Φυσικά, για να μη γίνει καμιά παρεξήγηση, αυτή είναι η κατάσταση με όλη την πολιτική τάξη, όχι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα δυστυχώς μοιάζει να έχει περιέλθει εδώ καιρό σε ένα είδος εγκεφαλικού θανάτου. Αλλά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η διαδικασία έφτασε στο αποκορύφωμά της.
Στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, λόγω και της ιδεοληψίας, ήταν εξίσου εύκολο να την πάθουνε. Να χρησιμοποιηθούν δηλαδή στον ρόλο του “χρήσιμου ηλίθιου”, για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο που μας κληρονόμησε η ρώσικη φιλολογία. Ο “χρήσιμος ηλίθιος” δεν είναι ηλίθιος. Είναι κάποιος που αγνοεί πως τον χρησιμοποιούν για να πετύχουν σκοπούς τελείως αντίθετους με τις δικές του επιδιώξεις και δεν αντιλαμβάνεται τις στρατηγικές συνέπειες των ενεργειών του. Αυτό έπαθε και η Αθήνα, όπως και η Μέρκελ, σε αυτό το ζήτημα.
Διστάζω κάπως αν πρέπει να ταξινομήσω στην κατηγορία των “χρήσιμων ηλίθιων” και τους οπαδούς της μετατροπής της Ευρώπης σε “αεθνικό χυλό”. Από τη μια μεριά τους συμφέρουν αυτά που γίνονται, από την άλλη ενδέχεται να σκάβουν το λάκκο τους, ευνοώντας τελικά την ανάδειξη εθνικιστικών, αυταρχικών δυνάμεων, απαραίτητων κατά τη μετάβαση από τον νεοφιλελεύθερο στον καπιταλισμό της καταστροφής, αλλά και για την πραγμάτωση του σχεδίου του Πολέμου των Πολιτισμών, εναντίον του Ισλάμ, της Ρωσίας, της Κίνας…
Για να υπάρξει η προσφυγική κρίση δεν έφταναν όμως οι “χρήσιμοι ηλίθιοι”. ‘Επρεπε να κινητοποιηθεί και ο Ερντογάν, διεθνής προβοκάτορας όλο και πιο επικίνδυνος, όσο στριμώχνεται. Ο Ερντογάν όμως δεν κινείται βέβαια μόνος του. Κινείται για λογαριασμό των ίδιων διεθνών κέντρων που του είπαν να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος. Αυτοί είναι και οι αρχιτέκτονες της προσφυγικής κρίσης που απειλεί με καταστροφή την Ελλάδα και διάλυση την ΕΕ.
Δεν μιλάμε ακριβώς για τις ΗΠΑ, γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι ένα πράγμα, αλλά πεδίο αδυσώπητης σύγκρουσης δύο πολύ διαφορετικών ρευμάτων στο κέντρο της Αυτοκρατορίας, που εκπροσωπούνται, για να το πούμε χοντρικά, από τον Πρόεδρο Ομπάμα και τους νεοσυντηρητικούς αντίστοιχα.
Ποιοί κλείνουν τώρα τα σύνορα με την Ελλάδα; Βαλκανικά κράτη που ελέγχει ασφυκτικά, όχι βέβαια η … Αυστρία, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ποιός επιτίθεται με σκαιό τρόπο στην Ελλάδα; Οι πολιτικοί της Ουγγαρίας, της Σλοβακίας, της Βουλγαρίας, της “Νέας Ευρώπης”, των αμερικανικών νεοπροτεκτοράτων που δημιουργήθηκαν εκεί μετά την κατάρρευση του “υπαρκτού”. Πρόκειται για την “Νέα Ευρώπη” που δήλωσε υπερηφάνως ο Ντόναλντ Ράμσφελντ, υπουργός ‘Αμυνας του Μπους, ότι θα χρησιμοποιήσει κατά της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ποιός θα “επιθεωρήσει” μεθαύριο Πέμπτη αυτοπροσώπως την Ειδομένη; Μα η Κυρία Νούλαντ βεβαίως, βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η “Κυρία Μαϊντάν”, για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση, μέλος του κεντρικού ηγετικού πυρήνα των νεοσυντηρητικών και σύζυγος του βασικού θεωρητικού τους. Από αυτήν κρέμεται τώρα για να σωθεί η ελληνική κυβέρνηση!
Μωραίνει ο Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.
ΥΓ. Ο κ. Τσίπρας θα μάθαινε πολλά για τους φίλους και συνεργάτες του, αν έπαιρνε μια κόλα χαρτί και έγραφε τις συμβουλές που του έδωσε ο καθένας τους μετά το 2011.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

H "ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΕΝΟΣ "ΦΑΣΙΣΤΑ"

ΤΡΕΙΣ  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ  ΕΝΝΟΙΕΣ



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ  - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ  - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ






     Είναι προφανές ότι η μεταπολιτευτική ελλαδική κοινωνία, αυτή των ανελλήνιστων γραικύλων και ποσώς Ελλήνων, διάγοντας ένα διανοητικό ναδίρ, αδυνατεί να διακρίνει βασικές έννοιες όπως "λαθρομετανάστευση", "μετανάστευση" και "προσφυγικό".






     Η  "λ α θ ρ ο μ ε τ α ν ά σ τ ε υ σ η" είναι κατάσταση η οποία καμουφλάρει και ευνοεί το δουλεμπόριο, μετατρέποντας εμπερίστατα άτομα σε φτηνά εργατικά χέρια για ευνόητους λόγους που υπηρετούν τους κεφαλαιοκράτες των οικονομικώς ανεπτυγμένων κοινωνιών. Μεθοδεύεται συστηματικά από τους δουλεμπόρους των εθνών-αντιφασίστες και ορθώς καταπολεμάται από τους, ανά τον Κόσμο Φασίστες προς προστασία των κοινωνιών τους!







     Η  "μ ε τ α ν ά σ τ ε υ σ η"  αποτελεί αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα υπό συγκεκριμένους όρους κατοχυρώσεως τόσο της χώρας υποδοχής όσο και του ιδίου του μετανάστη. Είναι δικαίωμα ενός εκάστου υπό τον όρο του σεβασμού των νόμων της χώρας η οποία επιλέγεται ως μεταναστευτικός προορισμός και υπό την προϋπόθεση της αποδοχής της παρουσίας του μετανάστη στο έδαφός της, της χώρας την οποία ο μετανάστης επιλέγει.







     Το  "π ρ ο σ φ υ γ ι κ ό"  είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα υπό συνθήκες ανωτέρας βίας, με απόλυτη προτεραιότητα στην υποστήριξη ανθρωπίνων ζωών υπό καθεστώς προσεκτικής οργανωτικότητος, άλλως ευτελίζει τον Άνθρωπο! Αποτελεί μέρος της αναγκαστικής βίας την οποία ασκούν οι εθνικές, κοινωνικές, πολιτικές και πολεμικές αλλά και φυσικές συγκυρίες, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να δικαιούνται της αμέριστης υποστηρίξεως όλων των κοινωνιών, όπου και εάν αυτοί οδηγηθούν προκειμένου να επιβιώσουν διότι, εν προκειμένω, τίθεται ζήτημα σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και, ασφαλώς, οι Φασίστες έχουμε πρώτοι το καθήκον της υποστηρίξεως.






     Σήμερα, η Ελλάδα και η Ευρώπη υφίστανται, όντως, άλωση των κοινωνιών τους εξ αιτίας των δικών τους αδυναμιών να κατηγοριοποιήσουν τους εισερχομένους στο έδαφός τους και αναλόγως να τους μεταχειρισθούν, υποστηρίζοντας παντί τρόπω τους πρόσφυγες, επιλέγοντας τους μετανάστες σύμφωνα με τα εκάστοτε εθνικά τους συμφέροντα και  α π ο κ λ ε ί ο ν τ α ς  την είσοδο στο εθνικό και ευρωπαϊκό έδαφος κάθε είδους  λ α θ ρ ο μ ε τ α ν α σ τ ώ ν  - εισβολέων!







     Σε κάθε περίπτωση, το "τσουβάλιασμα" των, παραπάνω,  δ ι α κ ρ ι τ ώ ν  όρων υπό σκοπιμότητες κομματικής και παραταξιακής ανοησίας καταλήγει σε τραγικά κοινωνικά αδιέξοδα όπως αυτό το οποίο σήμερα διέρχεται η τάλαινα χώρα μας εξ αιτίας της "ένθεν" και "ένθεν" συγκρουομένης ανοησίας όσων δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή υπερέχει των μονοχρωματικών παραταξιακών αγκυλώσεων! Και αυτό το «τσουβάλιασμα» των τριών διακριτών κατηγοριών αποτελεί κοινή, κατάπτυστη, «κηλίδα» της αντιφασιστικής «ρητορικής» (ακροδεξιάς ή ακροαριστερής που ταυτίζονται) που συνιστά «κρωγμό» απανθρωπιάς καπηλευόμενης τον ανθρώπινο πόνο.




     Οι απανταχού αντιφασίστες, καθένας από το άθλιο και απάνθρωπο παραταξιακό πόστο του, καταστρέφουν τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό φτιάχνοντας «ανθρωποαποθήκες» με πλάσματα που προορίζονται για τζάμπα εργατικά χέρια στο ντόπιο αντιφασιστικό σκλαβοπάζαρο που λειτουργεί από το 1974 πίσω από τη μάσκα του ρατσιστικότερου  "αντιρατσισμού"!




     Η Ιστορία δικαίωσε τους "φούρνους" για το κάψιμο των απάνθρωπων ρατσιστών δουλεμπόρων και διεθνών τοκογλύφων που μετατρέπουν τον Άνθρωπο σε εμπόρευμα. Ας τους ξανα-ανάψουμε!
 

                                          Αριστοτέλης Η. Καλέντζης
                                                          τ. 6977764737



ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ



I. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ  8/3/2016,  12:01



     Κύριε Καλέντζη καταφέρνετε πάντοτε να μας ξαφνιάζετε με τις τοποθετήσεις σας που ενώ θέλουμε να διαφωνήσουμε καταλήγουμε να συμφωνούμε ακόμα και με τους «φούρνους». Ποιος να μου το λεγε ότι έτσι που το θέτετε θα συμφωνούσα και γω με «φούρνους». Όμως θα ήθελα να επιμείνω ότι μπορεί να συμφωνώ με το πνεύμα του κειμένου σας αλλά το θεωρώ ελλειπές γιατί δε γράφει τι προτείνετε για το προσφυγικό γιατί έτσι όπως τα λέτε καθένας μπορεί να σας πει ότι το προσφυγικό μπορεί άνετα να γίνει δούρειος ίππος λαθρομετανάστευση. Τι έχετε να πείτε;





Απάντηση Αριστοτέλους Ηρ. Καλέντζη:



     Αγαπητέ κ. Ι. Πολυχρονόπουλε δημοσιοποιώντας τις τοποθετήσεις μου δε το κάνω για να αποσπάσω την συναίνεση των αναγνωστών μου (έτσι δε θα προήγετο ο διάλογος και ο Πολιτισμός…) αλλά να προκαλέσω τη διαφωνία τους και, ούτω, την βάσανο  και επαλήθευση των δικών μου σκέψεων. Συνεπώς, δε θ αδηλώσω ικανοποίηση ή ευχαριστίες για το μέρος καθ’  ο αφορά η συμφωνία των απόψεών μας αλλά για το δεύτερο σκέλος του σχολίου σας, ήτοι, του ενδεχομένου να αποτελέσει το προσφυγικό ζήτημα έναν «δούρειο ίππο» για την απεχθέστατη λαθρομετανάστευση.



     Όντως, έχετε δίκαιο διότι το ανθρωπιστικό ζήτημα του προσφυγικού μπορεί εύκολα και ανά πάσα στιγμή, να φαλκιδευθεί σε λαθρομεταναστευτκό «δούρειο ίππο» από τους αντιφασίστες σπεκουλαδόρους δουλεμπόρους. Προς αποφυγή παρομοίου ενδεχομένου και, εκφράζοντας τους σχετικούς προβληματισμούς  και των Εταίρων του παρόντος Καθιδρύματος, οι δικές μας προτάσεις είναι:



     1. Την αυστηρή φρούρηση των συνόρων επί ποινή χρήσεως όπλων όσων επιχειρήσουν να την παραβιάσουν.



     2. Δημιουργία υποδομής ανθρωπιστικής διακινήσεως, υποδοχής και διατηρήσεως των προσφύγων μέχρι της χρονικής στιγμής της επιστροφής στις πατρίδες τους χωρίς καμία εναλλακτική δυνατότητα εξακολουθήσεως της παραμονής τους στη χώρα μας, μετά την ομαλοποίηση των κοινωνικών συνθηκών στις χώρες τους. Προς δημιουργία αυτής της υποδομής ουδόλως θα πρέπει να εμπλακούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις (ως εκ του ευαισθήτου και διαφορετικού, της αποστολής τους) αλλά οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και Δημοσίας Τάξεως καθώς και ανθρωπιστικοί Οργανισμοί του εσωτερικού και εξωτερικού υπό εθνική συντονιστική διοίκηση.



     3. Την χάραξη θαλασσίας οδού προστατευομένης υπό Ελληνικών εναερίων και θαλασσίων Ενόπλων Δυνάμεων ώστε οι εμπερίστατοι πρόσφυγες (κατόπιν μιας πρώτης τοπικής διακριβώσεως) να επιβιβάζονται με ασφάλεια σε σκάφη ελληνικών συμφερόντων από τους λιμένες αναχωρήσεως προς τους Ελληνικούς λιμένες αφίξεως όπου θα ταυτοποιούνται, θα εξετάζονται ως προς τυχόν προβλήματα υγείας και μεταδοτικών νοσημάτων (με πρόνοια διαχειρίσεως των τελευταίων προς προστασία της Ελληνικής Κοινωνίας αλλά και των ιδίων των προσφύγων)  και θα εγκαθίστανται σε ελεγχόμενους καταυλισμούς, διασφαλιζόμενης της ανθρωπιστικής διαβιώσεως μέσα σε αυτούς!



     4. Τον άμεσο επαναπατρισμό των προσφύγων στη περίπτωση της λήξεως της καταστάσεως ανάγκης που υπαγόρευσαν τον εκπατρισμό τους, χωρίς καμία δυνατότητα παραμονής στη χώρα μας και δημιουργίας μειονοτικών προβλημάτων.



     Το «Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα» δεν αποτελεί και δεν θα αποτελέσει «κόμμα» διότι είναι πολιτικός φορέας υπό την Αριστοτελική «έννοια» της Πολιτικής. Προς τούτο και η εμμονή μας στην ουσία των κοινωνικών ζητημάτων άνευ ιδιοτελούς «παραταξιακού’, «κομματικού» ή άλλου κελύφους.



     Στη διάθεσή σας αγαπητέ κ. Ι. Πολυχρονόπουλε για κάθε επιπλέον ερώτημά σας, υπόχρεως, κυρίως, για τις διαφωνίες σας.



     Με εκτίμηση!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ





ΔΙΟΓΕΝΗ , ΓΙΑΤΙ;:  Στην αγκαλιά των Αγγέλων ταξίδεψε σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια ο πολυαγαπημένος μας αδελφός Διογένης   

 Εν Σέρραις ,  Το απόγευμα  της Τρίτης  3 Μαρτίου του 2009




Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

TO IΣΛΑΜ ΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ




"Οι «στρατιώτες του Odin» της Φινλανδίας, δρομολογούν ομάδες περιπολίας των δρόμων στη Νορβηγία. Οι μουσουλμάνοι απαντούν με τους «στρατιώτες του Αλλάχ», με αποτέλεσμα να προβλέπονται αιματηρές οδομαχίες σε πολλές πόλεις"




Η εισβολή εκατομμυρίων μεταναστών στην Ευρώπη, κυρίως μέσω της Ελλάδας που με κάποιον τρόπο αντικατέστησε την Ιταλία, είναι ένα θέμα που θα μας απασχολεί για πάρα πολύ καιρό. Κυρίως οι μάχες των πόλεων που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, στη Νορβηγία αυτή τη φορά, αφού οι μετανάστες προσπαθούν να προστατευτούν σχηματίζοντας τις δικές τους ομάδες κρούσης.


Σαν απάντηση λοιπόν στους «στρατιώτες του Odin», της βίαιης ομάδας περιπολίας των δρόμων που ιδρύθηκε στη Φινλανδία (άρθρο), με παραρτήματα στις Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Πολωνία, Γερμανία, Εσθονία, Ουγγαρία, Αγγλία και ΗΠΑ, οι ισλαμιστές μετανάστες δημιούργησαν στο Όσλο τους «στρατιώτες του Αλλάχ» (πηγή). Η ομάδα αυτή θα περιπολεί επίσης στους δρόμους, για να προστατεύει τους μουσουλμάνους από τους στρατιώτες του θεού του πολέμου: ενός γερμανικής καταγωγής θεού και προστάτη όλων των φυλών του ευρωπαϊκού Βορρά!

Η αστυνομία της Νορβηγίας φοβάται πως θα ακολουθήσουν αιματηρές οδομαχίες μεταξύ των δύο αυτών ομάδων, πιστεύοντας πως «οι στρατιώτες του Odin» αποτελούν πολιτικό δηλητήριο για τη χώρα (πηγή). Όσον αφορά τους κατοίκους της, πανικοβάλλονται από τις στολές των «στρατιωτών του Αλλάχ», οι οποίες ουσιαστικά μοιάζουν με αυτές των αντιπάλων τους: μαύρο τζάκετ, διακοσμημένο με τη μαύρη σημαία της ISIS. Οι μαύρες σημαίες κυματίζουν ήδη στις διαδηλώσεις των μεταναστών, οι οποίες επίσης τρομάζουν τους κατοίκους των χωρών του Βορρά.

.

Θυμίζω πως η φινλανδική ομάδα έχει σχέση με νεοναζιστικές οργανώσεις, όπως αρκετές άλλες που φυτρώνουν με μεγάλη συχνότητα σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης, με το παράδοξο χαρακτηριστικό να ιδρύουν παραρτήματα παντού.


Οι γερμανικές υπηρεσίες τώρα αναφέρουν πως τα εγκλήματα στη χώρα τους, για τα οποία θεωρούν υπεύθυνους τους μετανάστες, ήταν 208.344 το 2015, 570 την ημέρα, 23 την ώρα και 80% περισσότερα από αυτά το 2014 (πηγή). Το 24% οφείλονταν σε Σύριους, το 17% σε Αλβανούς και ακολουθούν οι μετανάστες από το Κόσσοβο (14%), τη Σερβία (11%), το Αφγανιστάν (11%), το Ιράκ (9%), την Ερυθραία (4%), τα Σκόπια (4%), το Πακιστάν (4%) και τη Νιγηρία (2%).


Το δικό μου συμπέρασμα από όλα αυτά, καθώς επίσης από τα υπόλοιπα που συμβαίνουν στα άλλα κράτη, είναι πως η Ευρώπη θα βιώσει εφιαλτικές καταστάσεις. Επίσης πως το κλείσιμο των συνόρων που βρίσκεται σε εξέλιξη, με πρόσφατο αυτό της Βαυαρίας με την Αυστρία (πηγή), δεν πρόκειται να βοηθήσει καθόλου στη λύση του προβλήματος. Μάλλον θα το επιδεινώσει, ενώ ταυτόχρονα θα διαλύσει την ΕΕ, στην οποία η μία χώρα μετά την άλλη εγκαταλείπουν τη Σέγκεν.


Το ΔΝΤ πάντως προβλέπει πως το 2016 και το 2017 περί τους 1,3 εκ. μετανάστες θα ζητήσουν άσυλο στην Ευρώπη (πηγή). Πιθανότατα όμως δεν υπολογίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες πεινασμένων που συγκεντρώνονται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής και ειδικά στη Λιβύη, προσπαθώντας να διαφύγουν από τις χώρες τους, στις οποίες κυριαρχεί μία ακόμη πιο αιμοβόρα τρομοκρατική οργάνωση: η Boko Haram.


Όσον αφορά τώρα τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, οι μετανάστες που ήδη διαμένουν στα κράτη της Ευρώπης, ωθούνται στη δημιουργία γκέτο, καθώς επίσης διαφόρων θρησκευτικά φανατισμένων ομάδων προστασίας τους. Οι «συμμορίες» αυτές θα συγκρούονται αναπόφευκτα με τις εθνικιστικές ή ναζιστικές ομάδες που ιδρύονται σε όλα τα κράτη, δημιουργώντας συνθήκες σοκ και χάους, όπως στη Σουηδία.


Ένεκα όλων αυτών η Ελλάδα, η οποία είναι η κεντρική πύλη της εισόδου των μεταναστών με προορισμό την κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ενοχοποιείται από τους Ευρωπαίους, με την κατηγορία πως δεν φυλάει σωστά τα σύνορα της. Κινδυνεύει λοιπόν πολύ σοβαρά να απομονωθεί από τους πάντες, μετατρεπόμενη σε έναν νέο Λίβανο.


Το ενδεχόμενο αυτό, σε συνδυασμό με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση που βιώνουμε, χωρίς καμία προοπτική να τα καταφέρουμε με κριτήριο τα μέχρι στιγμής δεδομένα, απειλεί κυριολεκτικά με αφανισμό την πατρίδα μας. Ως εκ τούτου, αν δεν αντιδράσουμε αμέσως, εμποδίζοντας να εισέλθουν νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα, αλλάζοντας σε πιο αυστηρή τη νομοθεσία για τους διακινητές (δεν αποτελεί δυστυχώς ποινικό αδίκημα) και ελέγχοντας καλύτερα αυτούς που βρίσκονται ήδη εδώ, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το χάος.


Θα μπορούσε βέβαια να με κατηγορήσει κανείς για κινδυνολογία ή για υπερβολές. Ίσως να έχει δίκιο. Έχω την εντύπωση όμως πως είναι καλύτερα να υπερβάλλει κανείς, όταν διακρίνει τέτοιου είδους κινδύνους, αντί να σιωπά νεκρικά όπως οι Σουηδοί για να μην χαρακτηριστεί εθνικιστής, ρατσιστής η ρατσίστρια. Όταν θα αρχίσουμε να βλέπουμε και εδώ συμμορίες που θα περιπολούν στους δρόμους συγκρουόμενες μεταξύ τους, οδομαχίες δηλαδή, θα είναι πια πολύ αργά για δάκρυα.

 

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ