Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΤΟ ΘΡΑΚΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ FUEN.

 ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ. 

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΠΟΜΑΚΟΙ!

 

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή από τις 14 έως 17 Μαίου 2015, εν μέσω των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης (14 Μαίου 1920), η ετήσια συνέλευση της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (Federal Union of European Nationalities – FUEN), όπου μετέχουν περισσότερες από τριάντα μειονότητες από την Ευρώπη. Το γεγονός ότι η FUEN υιοθετούσε μέχρι τώρα, ακρίτως, τις τουρκικές θέσεις, καθώς οι εγγεγραμμένοι σε αυτήν τουρκόφωνοι σύλλογοι εκ Θράκης επέβαλαν χωρίς αντίλογο τις θέσεις τους, καθώς και το γεγονός ότι οι τουρκόφρονες πανηγύριζαν εκ προοιμίου για την επιτυχία τους να πραγματοποιηθεί το συνέδριο στην Κομοτηνή, επιλέγοντας προκλητικά την ημερομηνία απελευθέρωσης της πόλης, είχαν δημιουργήσει μεγάλη ένταση τοπικά, αλλά και στο πανελλήνιο. Όλα έδειχναν μαύρα και άραχνα…ώσπου, εμφανίσθηκαν στον ορίζοντα οι Πομακικοί σύλλογοι…

Οι ΓΕΝΝΑΙΟΙ! (χωρίς εισαγωγικά)

Τρεις ήρωες των Πομάκων, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ από τους 40.000 της Ελληνικής Θράκης, έσωσαν την τιμή της φυλής τους και όλων των Ελλήνων Θρακιωτών, οι οποίοι εκείνη την ώρα είχαν κατακλύσει τις καφετέριες της Κομοτηνής και λιάζονταν ανέμελοι, χωρίς να ενδιαφέρονται για όσα συνέβαιναν λίγο παραπέρα. Πόσο μοιάζει, αλήθεια, η σημερινή κατάσταση με τη Σμύρνη του 1922;


Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ : Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΤΗ


  ΤΟ 90% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
 



«Το ελληνικό χρέος δεν είναι ως επί το πλείστον ελληνικό χρέος. Το χρέος το οποίο η Γερμανία και άλλες χώρες απαιτούν να πληρώνεται αφορούν χρήματα που οι Έλληνες δεν πήραν! Έτσι, οι Έλληνες δεν οφείλουν αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για απάτη, γιατί οι Έλληνες δεν επιβαρύνονται με το χρέος». Lyndon LaRouche 

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα και «το χρέος της» είναι πως η νέα ελληνική κυβέρνηση ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει να τη διοικεί μέσω Wall Street-Λονδίνου και να κάνει δυνατή την οικονομική ανάπτυξη και πάλι στην Ευρώπη. Αν αυτό δεν συμβεί, η επιδείνωση και τελικά η πτώχευση του συνόλου του υπερατλαντικού τραπεζικού συστήματος θα συνεχιστεί, όπως και οι αντιπαραθέσεις με τις μεγάλες δυνάμεις της Ρωσίας και της Κίνας… Και η απειλή του Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει πραγματικότητα…


43 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ

Ο ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ , O "ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΝΚΣ" 




ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ :
 Ο ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
 ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ


ΜΕΤΑ 43 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ από en-serrais



Η τιμή που έγινε την Παρασκευή 22 Μαϊου 2015  στα πλαίσια της Φιέστας που διοργανώθηκε για τους πανηγυρισμούς της ανόδου του Πανσερραϊκού στην Β' Εθνική ( έτσι την γνωρίζει η γενιά μας) ήταν μια επιβεβλημένη πράξη προς το πρόσωπο του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού ταλέντου που ανέδειξε το σερραϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενός τερματοφύλακα που έγινε και παραμένει  σύμβολο μιας εποχής που συχνά αναπολούμε

    Η εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία σαφώς τιμά και τους εμπνευστές της      


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Ο ΜΥΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ Α.Ε.Κ.

 Η ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ (;;;)
 



Η δικηγόρος Πέννυ Κονιτσιώτη είναι η περιβόητη δικηγόρος, Θεσσαλονικιά που μένει στην Αθήνα και τον περασμένο μήνα δημοσίευσε αναλυτικά άρθρο στο aek365, όπου και καταθέτει την νομική της άποψη για το σοβαρό θέμα της ειδικής εκκαθάρισης και της Γ” εθνικής.
Αναλυτικά:
Επειδή πολύ λόγος γίνεται από πέρυσι τέτοιο καιρό που ο υποβιβασμός της ΑΕΚ στην Γ Εθνική και η εκκαθάριση της ΠΑΕ ήταν πλέον δεδομένα για το αν η νέα ΠΑΕ που θα φτιαχτεί σε λίγους μήνες πλέον θα βρει μπροστά της τα χρέη του παρελθόντος, το aek365 απευθύνθηκε στο καταλληλότερο ίσως πρόσωπο στην Ελλάδα για να πάρει μια τεκμηριωμένη νομική άποψη. 
Η κυρία Πέννυ Κονιτσιώτη είναι πρώην δικηγόρος, επί σειρά ετών, της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και η μοναδική δικηγόρος που έχει χειριστεί θέμα παρόμοιο με αυτό που μας απασχολεί με επιτυχία και μάλιστα έχει δημιουργήσει δεδικασμένο. Η κυρία Κονιτσιώτη δέχτηκε να αρθρογραφήσει για το εν λόγω θέμα στην ιστοσελίδα μας και την ευχαριστούμε πολύ. Ακολουθεί το άρθρο:
«Τι σημαίνει η λύση και εκκαθάριση της ΠΑΕ για τον Ερασιτέχνη, η θέση της ενώπιον FIFA και ΕΠΟ και η σχέση της με τη σύσταση νέας ΠΑΕ»
Όπως είναι πλέον ξεκάθαρο στην ισχύουσα ελληνική αθλητική νομοθεσία και νομολογία, από τη στιγμή που μια ΠΑΕ τίθεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης, το ιδρυτικό της Σωματείο (Ερασιτεχνική) δεν αποκτά τις υφιστάμενες υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο, Εφορία, ΙΚΑ, εργαζόμενους, και ποδοσφαιριστές της αλλά και προς τους λοιπούς τρίτους, συνεργάτες της κλπ. 
Περαιτέρω, η ΠΑΕ που υποβιβάζεται σε ερασιτεχνική κατηγορία και τίθεται σε καθεστώς λύσης και εκκαθάρισης υποβάλλεται σε μια διαδικασία που τόσο νομοθετικά όσο και πρακτικά δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί γρήγορα και εύκολα και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου η εταιρεία να «τελειώσει», να «πεθάνει» ως οργανισμός!
 Το δε ιδρυτικό της Σωματείο μπορεί να συμμετάσχει κανονικά στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις με την ποδοσφαιρική του ομάδα, το ρόστερ του. Η σύσταση ή μη λοιπόν από το ιδρυτικό Σωματείο νέας ΠΑΕ δεν συνδέεται με τον περαίωση ή μη του σταδίου της εκκαθάρισης της προηγούμενης, η οποία πρακτικά βάσει της ισχύουσας ελληνικής πραγματικότητας μπορεί να μην ολοκληρωθεί και ποτέ και να υφίσταται στο διηνεκές. Σε κάθε δε περίπτωση, εφόσον η νέα ΠΑΕ που πρόκειται να συσταθεί θα λάβει νέο ΑΦΜ και νομική αυτοτέλεια ως εταιρεία, δεν θα συνδέεται με την προηγούμενη ΠΑΕ που βρίσκεται ή έχει περατωθεί το στάδιο εκκαθάρισής της, ούτε φυσικά θα αναλάβει εκκρεμή χρέη ή υποχρεώσεις της τελευταίας ως διαφορετική και αυτοτελής νομική προσωπικότητα.
Πέννυ Απ. Κονιτσιώτη
Δικηγόρος MSc
 
 Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ



Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ : " ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ "

ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ (2011- 2015) 





Ήταν Φεβρουάριος του 2011 μετά την λήξη του αγώνα Πανσερραϊκού Ηρακλή 1-2 που ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Φιλίππου ανακοίνωσε την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου και την πρόθεση του Θεοδωρίδη να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών που κατείχε. Ακολούθησαν κωμικοτραγικά γεγονότα διάψευσης των παραιτήσεων , εκ νέου δηλώσεων παραίτησης μελών του ΔΣ και άνοιξε μια συζήτηση για διοικητικές εξελίξεις στην ΠΑΕ.

Στο ξενοδοχείο ΞΕΝΙΑ, πραγματοποιήθηκε 22-2-2011 η συνάντηση των εκπροσώπων συνδέσμων των οργανωμένων φιλάθλων του Πανσερραϊκού (REDS, RED LIONS & CHE GUEVARA CLUB), του βετεράνου Προέδρου του ιστορικού Συνδέσμου Φιλάθλων Πανσερραϊκού  «ΘΥΡΑ 5» της δεκαετίας του 1980 που σήμερα δεν υφίσταται,  Γιώργου Μπαλτά, παλαιών παραγόντων της ΠΑΕ , του Αλέκου Ιωαννίδη , Αντιπροέδρου της ΠΑΕ (1979- 1982 ) και του Σεδαρίδη Ιωάννη επίσης Αντιπροέδρου της ΠΑΕ  (1987-1990)  , την οποία συντόνισε ο Βασίλης Περδικίδης.



Στην συνάντηση αυτή για πρώτη φορά έγινε δημοσίως γνωστό ότι στον Ισολογισμό της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ της 30-6-2010 υπάρχει μια εγγραφή στον λογαριασμό «ΧΡΕΩΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΟΙ» με το ποσό των 2.666.376,62 ευρώ εξ αιτίας του οποίου ανοίξαμε τον «Φάκελο ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ» για τα πεπραγμένα του εκλιπόντος Πέτρου Θεοδωρίδη και των φανατικών  συνεργατών του, με βάση έγγραφα ντοκουμέντα για την καταγραφή της ιστορίας.  

Επειδή  η σερραϊκή κοινωνία  δια θεσμικών της οργάνων και των μέσων ενημέρωσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όχι μόνο αρνείται πέντε χρόνια να προβάλλει το μείζον αυτό ζήτημα αλλά έκανε τα αδύνατα δυνατά να το εξαφανίσει ( το έχει νοιώσει στο πετσί του ως  εμπειρία ο Κώστας Μπούμπας)  ήρθε πλέον η ώρα να πληροφορηθεί ο Σερραίος φίλαθλος όλη την αλήθεια και τον σκοτεινό ρόλο κάποιων «ευπατρίδων» ανδρών στην διαχείριση της υπόθεσης Πανσερραϊκός  μέσα από τις δημοσιεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΕΡΡΩΝ


 ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΡΡΑΪΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑΥΑΓΗΣΕ ΝΩΡΙΣ  


 Συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από το Σάββατο της 18ης Μαϊου 1985 την ιστορική ημέρα της ανόδου της θρυλικής Θύελλας Σερρών στην Α' Εθνική Κατηγορία. 

Η σερραϊκή ομάδα είχε επικρατήσει της ΜΕΝΤ Θεσσαλονίκης που ήταν το φαβορί, σε αγώνα μπαράζ με σκορ 73-70 στο κατάμεστο από Σερραίους Φιλάθλους Κλειστό Γυμναστήριο της Καβάλας, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στην υψηλότερη κατηγορία της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης, την Α' Εθνική. 

Η Θύελλα στην πρωτη εμφανισή της στην Β' Εθνική έκανε το θαύμα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια και οι  σερραίοι παίκτες βρέθηκαν αναμεσα στα ιερά τέρατα του Ελληνικού Μπάσκετ, τον Γκάλη, τον Φασούλα,τον Κορωναίο
Πρόεδρος της ομάδος ήταν ο αείμνηστος Διογένης Σεδαρίδης, 24 ετών μόλις τότε και χορηγός η "ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΪΑ ΣΕΡΡΩΝ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΠΕ" 

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΓΚΑΘΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ


ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ;



    ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
  
Ο Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ως ερασιτεχνικό σωματείο το 1979 ίδρυσε την ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με ΑΦΜ 094104440  στην οποία  είναι υποχρεωτικά  μέτοχος με ποσοστό 10% 

Μετά τον υποβιβασμό της ομάδος στην Ερασιτεχνική Κατηγορία την 31-7-2013 η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ με την απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της την 4-3-2014 λύθηκε και τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης σύμφωνα με τον ν. 2190/1920 ενώ με ειδική απόφαση δεν απήλλαξε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την χρήση 30-6-2013.

Εν  συνεχεία την απόφαση της Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της  η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ την  31-3-2014 διόρισε δύο εκκαθαριστές, οι οποίοι αποδέχθηκαν τον διορισμό τους (ΦΕΚ Α’ 10015/25-9-2014)  

Δυστυχώς οι δύο εκκαθαριστές αδρανούν μέχρι σήμερα και δεν έχουν συντάξει ούτε τον Ισολογισμό Έναρξης Εκκαθάρισης όπως προκύπτει από την δημοσιότητα των πράξεων εκκαθάρισης  με αποτέλεσμα να μην εχει ξεκινήσει η σχετική διαδικασία  και να υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην αγωνιστική πορεία του Πανσερραϊκού στο νέο πρωτάθλημα.

Σύμφωνα  με το άρθρο 18 του ν. 2947/2001 ΦΕΚ  Α’ 228/09-10-2001  που τροποποίησε την παρ. 1 του άρθρου 111 του ν. 2725/1999 «Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται μέσα σε τριάντα μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Εάν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η ομάδα ανέλθει κατηγορία διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επαναφέρεται σε λειτουργία η ΠΑΕ» 

Με σχετική τροπολογία στο άρθρο 44Α του νόμου 4115, που πέρασε από τη Βουλή στις 30 Ιανουαρίου του 2013 ισχύουν πλέον τα εξής:

«ΠΑΕ που υποβιβάζονται στην Γ' εθνική κατηγορία ή σε περίπτωση αναδιάρθρωσης της κατώτερης κατηγορίας πρωταθλήματος επαγγελματικού ποδοσφαίρου, στην οικεία κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, διαλύονται και τίθενται σε εκκαθάριση κατά τις διατάξεις για τις ανώνυμες εταιρείες, υπό τον έλεγχο «της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού». Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται μέσα σε τριάντα μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Εάν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η ομάδα ανέλθει κατηγορία, διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επαναφέρεται σε λειτουργία η ΠΑΕ. Κατ' εξαίρεση οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες (ΠΑΕ) όλων των κατηγοριών, που υποβιβάζονται σε Ερασιτεχνική Κατηγορία, υποχρεωτικώς εκκαθαρίζονται εντός τριών (3) μηνών από τον υποβιβασμό τους»!

Το Ερασιτεχνικό σωματείο έχει δικαίωμα να ιδρύσει νέα ΠΑΕ μόνο στην περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης και έχει διαγραφεί η υπο εκκαθάριση ΠΑΕ από το ΓΕΜΗ.  Δηλαδή απαιτείται οι εκκαθαριστές έχουν εισπράξει όλες τις απαιτήσεις της εταιρείας, να  έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της εταιρείας εφόσον αυτό είναι εφικτό και έχουν συντάξει τον «Ισολογισμό Πέρατος της Εκκαθάρισης» και εν συνεχεία ο Ισολογισμός αυτός να εγκριθεί με απόφαση της Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.

  Μετά την καταχώρηση του αντίγραφου του Πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στο ΓΕΜΗ, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκδίδει απόφαση οριστικής διαγραφής της ΠΑΕ από το Μητρώο  και παύει πλέον αυτή να υφίσταται ως νομικό πρόσωπο.

Η μοναδική ΠΑΕ η οποία έχει εκτελέσει και ολοκλήρωσε κατά γράμμα την διαδικασία εκκαθάρισης σύμφωνα με τον ν. 2190/1920 είναι η ΠΑΕ ΑΕΚ η οποία έχει «έχει πτωχεύσει με τη βούλα» , έχει  ήδη διαγραφεί από το ΓΕΜΗ την 23 Μαϊου 2014 και έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ  η σχετική Υπουργική απόφαση οριστικής διαγραφής της από το Μητρώο. 

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟ Τ.Ε.Β.Ε.- video

  ΜΙΑ ΖΟΦΕΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

Ο κύριος Άγης Βερούτης εξηγεί με τον εμπεριστατωμένο λόγο του γιατί ο ΟΑΕΕ είναι αντισυνταγματικός
Σκεφτείτε πως σήμερα ένας εργαζόμενος 60 ετών, πληρώνει έναν 45-50χρονο συνταξιούχο. Αποτελούμε παγκόσμιο φαινόμενο βλακείας.

Το σύστημα των ταμείων στην Ελλάδα είναι αναδιανεμητικό. Δηλαδή σήμερα ΕΣΥ κι ΕΓΩ που βάζουμε τα χρήματα μας πηγαίνουν σε άτομα που ΣΗΜΕΡΑ παίρνουν σύνταξη. Δεν πάνε σε ΚΑΝΕΝΑ κουμπαρά. 

Κάποτε τα άτομα αυτά δίνανε για τους τοτε συνταξιούχους.
Σήμερα τα περισσότερα χρήματα για συντάξεις δίνονται από τους ΦΟΡΟΥΣ, καθώς τα ταμεία είναι ελλειμματικά. ΜΟΝΟ για τους πρόωρα συνταξιούχους του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, το κράτος πληρώνει σχεδόν μισό ΕΝΦΙΑ για να καλύψει τις συντάξεις.

Σήμερα 700.000 νέοι συνταξιούχοι κάτω των 65, δηλαδή υγιείς άνθρωποι έχουν παροπλιστεί, παίρνοντας σύνταξη απο τον ΦΟΡΟ ή τις εισφορές 25χρονων και 60χρονων που δουλεύουν ακόμη.

Έχει υπολογιστεί ότι το σύνολο των κρατήσεων ενός Δ.Υ – όπου οι κρατήσεις είναι εικονικές καθώς το κράτος ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ, επιστρέφονται σε πραγματικό χρήμα 3και 4 φορές επιπλέον σε όλη την ζωή του 45-55 ετών συνταξιούχου. (εφάπαξ+30χρόνια σύνταξη) και ίσως ακολουθήσει σύνταξη χηρείας και σύνταξη άγαμης θυγατέρας…

Όλη η αλήθεια για το ασφαλιστικό, μέσα σε λίγα λεπτά δείτε το βίντεο!



Πηγή βίντεο :blueskytv δείτε όλη την εκπομπή εδώ

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ : ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΜΟΥ ΕΠΟΧΕΣ

ΒΡΕ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ
     
ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝΕΡΙ , ΕΝΑ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ-ΣΤΟΪΜΕΝΟΣ - ΝΑΣΚΟΣ

Ο Πέτρος Στοϊμένος ανήκει στα "ιερά τέρατα" του Σερραϊκου ποδοσφαίρου, στην γενιά των ποδοφαιριστών του Πανσερραϊκού  της περιόδου 1964-1970. Στην γενιά των γηγενών Σερραίων που έκανε το όνειρο πραγματικότητα, που ένωσε τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα αλλά κυρίως τους οπαδούς των δύο ομάδων στην σκιά του λιονταριού της Αμφίπολης και ο Πανσερραϊκος διέπρεψε στα "σαλόνια" της τότε  Α' Εθνικής.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σε σελίδα κοινωνικης δικτύωσης φικών του Πανσερραϊκου ένα άστοχο μήνυμα που βρίσκεται μακράν του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας του Πέτρου Στοϊμένου

 

Ο Πέτρος Στοϊμένος ήταν λεβέντης και τζέντλεμαν , άνθρωπος με ήθος και περήφανος,  με το θάρρος της γνώμης του προσηλωμένος στην ιδέα Πανσερραϊκός. Είναι βέβαιον ότι ο συντάκτης του κειμένου δεν γνώρισε τον Πέτρο Στοϊμένο , ο οποίος είχε εκφράσει δημοσίως την αντιθεσή του με το καθεστώς Θεοδωρίδη στον Πανσερραϊκο και όπως επίσης είναι βέβαιον για όσους τον γνώρισαν ότι θα ντρεπόταν που κάποιοι κατάντησαν τον Πανσερραϊκό να σέρνεται στα Κοκκινοχώματα και τα Αγιονέρια ... να ψάχνει την λύτρωσή του 

Αυτά με όλον τον σεβασμό στην μνήμη του Πέτρου 

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

1982 ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ "ΕΦΥΓΕ" Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ


        Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ, Ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
   
1982: «Έφυγε» σε ηλικία 92 ετών η Δέσποινα Αχλαδιώτη. Έμεινε στην ιστορία ως η Κυρά της Ρω, καθώς επί 40 χρόνια ύψωνε τη γαλανόλευκη στην ακριτική νησίδα της Ρω, όπου είχε εγκατασταθεί με τον άντρα της από το 1924. (Γεν. 1890)

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

NIKΟΣ ΓΚΑΛΗΣ : "ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ 35 ΧΡΟΝΙΑ"


 

 Σαν σήμερα έκανε την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική



Στις 6 Μαΐου άρχισε μια ιστορία που έμελε να αλλάξει τον ρου του ελληνικού μπάσκετ. Ο Νίκος Γκάλης έκανε σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια την πρώτη του εμφάνιση με την Εθνική και θυμάται με νοσταλγία εκείνη την περήφανη στιγμή.

«Γυρίζω πίσω 35 χρόνια!! Στο Βεβέ της Ελβετίας έκανα την πρώτη επίσημη εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας. Είναι από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ έστω και αν χάσαμε σε εκείνον τον αγώνα από την Σουηδία. Ήταν 6 Μαΐου 1980. Τότε έμπαιναν οι βάσεις για την επιτυχία του 1987!

Η μεγαλύτερη τιμή για έναν αθλητή είναι να φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας της χώρας του και να την τιμήσει αγωνιζόμενος στα γήπεδα. Γι' αυτό και εγώ έχω σε περίοπτη θέση στο σπίτι μου την φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Για να την βλέπω και να θυμάμαι τις όμορφες στιγμές που έζησα», έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.

Πηγή: sport-fm.gr

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΗΝ 2-4-1937 ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΩΣ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



«Η Ελλάς από της 4ης Αυγούστου έγινε κράτος αντικομμουνιστικό, κράτος αντικοινοβουλευτικό, κράτος ολοκληρωτικό, κράτος με βάση αγροτική και εργατική και κατά συνέπειαν κράτος αντιπλουτοκρατικό. Δεν έχει βέβαια κόμμα ιδιαίτερο να κυβερνά. Αλλά κόμμα είναι όλος ο λαός, εκτός από τους αδιόρθωτους κομμουνιστάς και τους αντιδραστικούς παλαιοκομματικούς». 
 (Ιωάννης Μεταξάς)



Σήμερα εορτάζουμε  την Εργατική Πρωτομαγιά, την οποία από της καταστροφικής μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν καπηλεύονται οι πάσης φύσεως μαρξιστές, δήθεν «εργατοπατέρες». 

Την Πρωτομαγιά, που ως «Εθνική Εργατική Εορτή» την καθιέρωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ως ημέρα αργίας την 2-4-1937  ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, αποκαλούμενος από τους Έλληνες εργάτες «Πρώτος Εργάτης» 
 
   Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 1938


YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ