Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΦΗ ΠΑΛΑΖΗ

 
 ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΠΑΛΑΖΗΣ
 



Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου


 Η σερραική κοινωνία αποχαιρέτισε το πρωί της Κυριακής 27 Ιουλίου τον εν ζωή Ιατρό Χρυσάφη Παλάζη. Ο εκλιπών «έφυγε» απροσδόκητα από την ζωή σε ηλικία 80 ετών. Υπηρέτησε τον όρκο του Ιπποκράτη και υπήρξε καλός οικογενειάρχης. Πέρα από την ακαδημιακή του μόρφωση ήταν και κοινωνικά μορφωμένος. Ήταν σοβαρός ,πειθαρχημένος και προσηλωμένος στο καθήκον και την επιστήμη του. Δεν επεδίωξε κανέναν άλλο ρόλο στην κοινωνία πέρα από αυτόν που του έταξε η επιστήμη του. Ήταν φυσιολάτρης  και είχε αρχές στη ζωή του. Το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής  πλήθος κόσμου τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία στο α΄κοιμητήριο Σερρών. 

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη τον ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων. Φίλοι συγγενείς, ο ιατρικός, εκπαιδευτικός και δημοσιογραφικός κόσμος άναψε ένα κεράκι στη μνήμη του ιατρού, του επιστήμονα του ανθρώπου Χρυσάφη Παλάζη. Επικήδειος εκφωνήθηκε από τον δημοσιογράφο και εκδότη του «Σ.Θ.» Δημήτριο Αραμπατζή και τον εγγονό του Κωνσταντίνο υιό της κόρης του Μαρίας που σπουδάζει στη Αγγλία( μεταπτυχιακό). 

Στον επικήδειο λόγο ο εγγονός του Κωνσταντίνος ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής:


« Μπορεί να έφυγες, μα πάντα θα είσαι φάρος στις ζωές μας, πάντα θα αποτελείς παράδειγμα για μας. Εξάλλου για τον άξιο άνθρωπο τούτο είναι η μέγιστη δικαίωση: Να βλέπει το έργο του να ζει και να συνεχίζεται μέσα από τα παιδιά του και τα εγγόνια του που θα γίνουν και αυτά άξιοι συνεχιστές του έργου του»


Το Βιογραφικό του

Ο Χρυσάφης Παλάζης γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1934 στο Χρυσό Σερρών. Αποφοίτησε από το 1ο Γυμνάσιο Σερρών και στη συνέχεια σπούδασε ιατρική στο Gratz της Αυστρίας. Αποφοίτησε ως αριστούχος, και απέκτησε διδακτορικό. Επέστρεψε στην Ελλάδα, υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος Αξιωματικός στο Νευροκόπι. Στη Δράμα γνωρίστηκε με την μέλλουσα σύζυγό του Χρυσούλα Σιδηρά η οποία τον ακολούθησε στη Γερμανία το 1964 για να αποκτήσει την ειδικότητα του Παιδιάτρου. Το 1970 επέστρεψε στις Σέρρες όπου και άσκησε επί σειρά ετών την ιατρική επιστήμη με ευσυνειδησία, ηθική ακεραιότητα και επιστημονική κατάρτιση. Προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες σε γενιές Σερραίων. Από το 1975 διετέλεσε σχολίατρος Σερρών, ενώ από το 1995 υπηρέτησε την ιατρική από την θέση του νομίατρου Σερρών. 

O Χρυσάφης Παλάζης με την συζυγό του Χρυσούλα απέκτησε δύο παιδιά, την Μαρία φιλολόγο και τον Γιώργο Δικηγόρο. Είδε την συνέχεια της ζωής αποκτώντας τέσσερα εγγόνιαμ τον Κωνσταντίνο και τον Χρυσάφη από την Μαρία και την Χρυσηϊδα και τον Χρυσάφη από τον γιό του Γιώργο. 

Το «Σ.Θ.» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

" ΕΦΥΓΕ " Ο ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΠΑΛΑΖΗΣ

ΣΤΗΝ "ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ" ΠΛΕΟΝ 
Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ 



To 1980 έζησα στα 21 μου χρόνια  μια μεγάλη δοκιμασία όταν έχασα τον αξιολάτρευτο πατέρα μου σε ηλικία μόλις 53 ετών.
 Σήμερα στα 55 μου χρόνια οι αναμνήσεις ξαναγυρίσουνε, τα ίδια συναισθήματα, τα ίδια βιώματα, η ίδια θλίψη ...

 Καλό ταξίδι Χρυσάφη 


( Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί την Κυριακή 11:30 πμ στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων)

EN ΣΕΡΡΑΙΣ 1928

Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 



Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

OI AΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΤΟΥ κ. ΝΥΚΤΟΠΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΪΛΙΑ


ΝΥΚΤΟΠΑΤΗΣ VS ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 



ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΝΥΚΤΠΟΠΑΤΗ : Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΗΤΑΝ Η "ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ" ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 


"Είδες φίλε Χρήστο Κωνσταντινίδη ότι η αλήθεια είναι μία και πάντα αποκαλύπτεται;


Σε είδα στο Δίκτυο στην εκπομπή της Λίας Μαυρίδου. Τον τελευταίο καιρό σ έχω δει και δυο τρεις άλλες φορές να μιλάς με αγωνία για το αυτοκινητοδρόμιο. 

Λογικό.Τι μας είπες όμως;

Ότι πρέπει το κράτος να κάνει υποδομές αλλά την λειτουργία των εγκαταστάσεων να την πληρώνουν οι χρήστες. Σωστό.
Μόνο που δεν μας είπες γιατί ως πρόεδρος της Φορέας Διαχείρισης Λαιλιά Α.Ε. υπέγραψες το πρώτο χρησιδάνειο σύμφωνα με το οποίο ο Ορειβατικός μπορούσε να χρησιμοποιεί το χιονοδρομικό κέντρο όποτε ήθελε χωρίς να αντίτιμο, δηλαδή ατελώς καταδικάζοντας την εταιρεία από τη πρώτη μέρα η οποία ήταν υποχρεωμένη να πληρώνει τα πάντα.

Μας είπες επίσης ότι δέχεσαι να αναλάβει το αυτοκινητοδρόμιο ιδιώτης αρκεί να το λειτουργεί έτσι ώστε να είναι προς όφελος της αγοράς. Μάλιστα το είπες πολλές φορές για να γίνει κατανοητό. Είπες τι νόημα έχει αν λειτουργεί λίγες μέρες και ο ιδιώτης βγάζει κέρδος αλλά δεν έχουμε μαζικό τουρισμό στην πόλη ώστε να δουλέψουν οι επιχειρήσεις; Σωστό και αυτό .


Σημασία δεν έχει, συμπληρώνω εγώ, να λειτουργεί το αυτοκινητοδρόμιο για να κάνει ένας πρωταθλητισμό αλλά να λειτουργεί συνεχώς με όσο περισσότερο κόσμο είναι δυνατό.

Όμως πάλι δεν μας είπες γιατί τα τελευταία χρόνια προσπαθούσες να πείσεις, μαζί με τους φίλους σου μέλη του ΔΣ του ΕΟΣ, πολιτικά πρόσωπα (π.χ. Μωυσιάδης, Καραμανλής) ότι εγώ που ζητάω να γίνει ακριβώς το ίδιο στο χιονοδρομικό κέντρο κάνω λάθος.

Βλέπεις Χρήστο η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα.

Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι δίνεις τον αγώνα σου και θέλεις να λειτουργεί σωστά το αυτοκινητοδρόμιο ώστε να λειτουργεί καλύτερα και η επιχείρησή σου η οποία και στολίδι είναι για τις Σέρρες και δουλειά δίνει σε πολλούς.

Κι εγώ λοιπόν δίνω τον δικό μου αγώνα"



 κ. Nυκτοπάτη, αστοχησατε και παλι.Σας πληροφορω οτι για την τυχη του Χιονοδρομικου Κεντρου στο Λαϊλια ο μονος αρμοδιος να αποφασιζει ειναι ο Ορειβατικος Συλλογος Σερρων και τα μελη του , οπως και για την τυχη του Αυτοκινητοδρομίου οι μετοχοι της "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΑΕ" μεσα απο την Γενικη τους Συνελευση.

Εσεις οντας εκτος του Ορειβατικου Συλλογου δεν έχετε κανένα απολυτως λογο.

Επιτελους ομως πανω στην αγωνια σας αποκαλυψατε τους πραγματικους σκοπους σας και το τι εννοειτε όταν ομιλειτε για "αναπτυξη του βουνου". Στοχευετε στην αλωση του Χιονοδρομικου Κεντρου και μονο. Στοχευετε μεθοδευμένα στην υφαπραγη του απο τον νομιμο κυριο και  νομεα του, τον Ορειβατικό Συλλογο Σερρων, για να επιτυχετε τον σκοπο σας μετερχεστε καθε μεσο και καθε τροπο και φυσικα τις προσφιλεις καταγγελιες στις δημοσιες υπηρεσιες.

Στο μηνυμα σας προς τον κ. Κωνσταντινιδη ομολογειτε ευθεως οτι "δινετε τον δικο σας αγωνα"  για την ιδιωτικοποιηση του Χιονοδρομικού Κέντρου σε προσωπικο επιπεδο φυσικα διότι ουδεις άλλος σας ακολουθει.

Μαλιστα εγκαλειτε τον κ. Κωνσταντινιδη διοτι αποδεχθηκε να χρησιμοποιει ο Ορειβατικός Συλλογος το Χιονοδρομικο Κεντρο για τις αναγκες των αθλητων του χωρίς να καταβαλει αντιτιμο και ισχυριζεστε οτι το γεγονός αυτό καταδικασε σε χρεοκοπια τον "ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΛΑΪΛΙΑ ΑΕ".

Μα είναι ποτε δυνατον ο Ορειβατικος Συλλογος να παραχωρει δωρεάν την εκμεταλλευση του Χιονοδρομιου Κεντρου στον Φορέα σας και να εχετε την απαιτηση να καταβαλουν οι αθλητες του και αντιτιμο για την χρηση της πιστας ;

 Οι Σερραιοι τωρα ξερουν.


Και κατι άλλο για να κλείσω στις ιδιωτικοποιησεις ειθισται να απαιτουνται χρηματα. Στην περιπτωση του Χιονοδρομικου ΚΕντρου ποιος θα ειναι ο "επενδυτης" που θα βαλει το ζεστο χρήμα , το HOTEL ΑΕΤΟΠΕΤΡΑ ή ο ΦΟΡΕΑΣ ΛΑΪΛΙΑ ;   

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

ΛΙΑΝΑ ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ.

ΒΟΜΒΑ: «ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»  




 ΕΔΩ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΟΤΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ; 

 Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, είχε κάνει και εξακολουθεί να πιστεύει με δηλώσεις της η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 


Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει… εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο. 
Αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον εβραϊκό παράγοντα της Αιγύπτου που δεν ήθελε την πρόοδο των ανασκαφών στη έρημο Σίουα ενώ ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο κ.Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη. 

Ανεξαρτήτως εαν η αρχαιολογική σκαπάνη της Λιάνας Σουβαλτζή έφερε στο φως τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή κάποιον άλλο επιβλητικό βασιλικό μακεδονικό τάφο, όλοι ανεξαιρέτως έχουν επαινέσει την τεράστια προσπάθεια στην Αίγυπτο που καλύφθηκε από ίδιους πόρους χωρίς καμία κυβερνητική βοήθεια.

 Πάγκαλος, Βενιζέλος και Παντερμαλής 

Αφορμή για τη συζήτηση με την γνωστή αρχαιολόγο αποτέλεσε η αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγο καιρό στo ειδησεογραφικό site arcadiavoice του δημοσιογράφου Γιώργου Μαντά, που πράγματι βγάζει ειδήσεις. «O τότε Υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν εναντίον αυτής της προσπάθειας. Τότε μάλιστα είχε γίνει επερώτηση στη Βουλή από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κατσαρό, ζητώντας του να φέρει όλα τα στοιχεία στο φως. Δεν παρουσίασε τίποτα και έθαψε το θέμα. Ο κ. Βενιζέλος ήθελε να βγω από την μέση για να αναλάβει την ανασκαφή ο Παντερμαλής(σ.σ ο κ. Δημήτριος Παντερμαλής είναι Καθηγητής Αρχαιολογίας. Υπήρξε επίσης βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 1996.

Είναι περισσότερο γνωστός ως υπεύθυνος των ανασκαφών στο αρχαίο Δίον τις οποίες είχε ξεκινήσει ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος. Είναι διευθυντής του νέου μουσείου της Ακρόπολης και είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο κ. Άννα Παναγιωταρέα). «Καμία στήριξη δεν υπήρξε και από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Στεφανόπουλος είχε πει ότι δεν είχε αρμοδιότητες», τονίζει η κ. Σουβαλτζή. 

 Από τα πυρά της αρχαιολόγου δεν ξεφεύγει και ο Θόδωρος Πάγκαλος για τον οποίον αποκαλύπτονται εξωφρενικές λεπτομέρειες. «Με είχε καλέσει ο κ. Πάγκαλος στο γραφείο του. Τον ξέρουμε όλοι ότι μιλάει ελεύθερα. Είναι γνωστό. Μου είπε ότι δεν είναι τόσο οι ζήλιες των αρχαιολόγων(που σταμάτησε το έργο), αυτές υπήρχαν, αλλά αυτό το θέμα δημιουργούσε έναν εθνισμό και ότι έπρεπε να είναι οι τόνοι χαμηλοί. 

Δηλαδή να μην μιλάμε για τάφο Αλεξάνδρου αλλά για ένα ελληνικό μνημείο. Το συνδύασε με την διεκδίκηση των Σκοπίων για το όνομα «Μακεδονία», θέμα που τότε είχε οξυνθεί». 

Ο Σημίτης

 Για την διακοπή των εργασιών στην έρημο Σίουα το 1996, η Ελληνίδα αρχαιολόγος θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνο τον πρωθυπουργό των Ιμίων Κώστα Σημίτη. «Η επέμβαση, όπως μου ανακοίνωσαν από το Υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, έγινε από τον τότε πρωθυπουργό, τον κ. Σημίτη, ο οποίος έστειλε τον θανόντα Μοσκώφ( τότε μορφωτικός σύμβουλος της Ελληνικής πρεσβείας)να ζητήσει να σταματήσει το έργο και να μην μας δώσουνε τις άδειες. 

Μου είπαν επί λέξει: «Κυρία Σουβαλτζή είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που η ίδια σας η χώρα ζητά κάτι τέτοιο. Πηγαίνετε να τα βρείτε και τα λέμε». Παίχτηκαν προφανώς πάρα πολλά παιχνίδια. Εγώ δεν είμαι ούτε πολιτικός ούτε διπλωμάτης. Έκανα την δουλειά μου. Δεν πίστευα ότι τέτοια αποκάλυψη θα είχε τέτοιες επιπτώσεις. 

Ήταν τότε μια εποχή έντονων αντιδράσεων για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο συλλαλητήριο που είχε γίνει στην Αθήνα. Εμείς εκείνη τη εποχή, δεν είχαμε ούτε τηλέφωνο. Δεν ξέραμε τι γινόταν στην Ελλάδα. Όταν γυρίσαμε πίσω προσπαθήσαμε να βρούμε την άκρη. Τότε καταλάβαμε ότι το έργο αυτό είχε φέρει φοβερή αναστάτωση». 

 Οι Εβραίοι

 Αξέχαστη, όπως λέει η Λιάνα Σουβαλτζή, θα της μείνει η συνάντηση που είχε με την εβραϊκή αντιπροσωπεία στην Αίγυπτο, λίγο καιρό πριν την πραξικοπηματική εντολή για παύση των εργασιών. «Ήταν μια συνάντηση που δεν μπορώ να την σβήσω από την μνήμη μου. Παραδέχτηκε όντως ο Ισραηλινός πρέσβης ότι αυτό θα άλλαζε την μοίρα της Αιγύπτου και όλου του κόσμου. Περιέργως όμως μου ανέφερε ότι δεν θα έπρεπε να τελειώσει η ανασκαφή γιατί ο Αλέξανδρος ήταν ένας μέθυσος και κίναιδος, τα γνωστά δηλαδή. Του είπα ότι αυτό δεν συμβαίνει γιατί ο Αλέξανδρος δεν θα έκανε τέτοιο έργο και ότι όλα είναι ιστορίες που δημιουργήθηκαν στην Ρωμαϊκή Εποχή. 

 Μου είχε πει επίσης ο τότε ισραηλινός πρέσβης: «Κι όμως ο Αλέξανδρος προσκύνησε τον Μεγάλο Αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ». Και του απάντησα, κύριε πρέσβη αυτά τα γράφει ένας Εβραίος ιστορικός, ο Ιώσηπος Φλάβιος και ότι ο Αλέξανδρος δεν πέρασε από την Ιερουσαλήμ. Και αν μου λέγατε ότι ο αρχιερέας προσκύνησε τον Αλέξανδρο θα το πίστευα. Αλλά ένας Αλέξανδρος τον αρχιερέα αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ. 

Ο Εβραίος διπλωμάτης φεύγοντας μου αποκρίθηκε: « Έχετε θάρρος που μιλάτε έτσι, λέτε την αλήθεια κι όποιος λέει την αλήθεια το πληρώνει. Εύχομαι να πάνε όλα καλά, εάν σας αφήσουν να συνεχίσετε».

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

EN ΣΕΡΡΑΙΣ 1970 , ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 
 ΣΧΟΛΙΚΟΝ ΕΤΟΣ 1969 - 70





Πάνω αριστερά: Νίκος Γούτας. Δημήτρης Ανατολάκης, Γιάννης Σεδαρίδης, Κώστας Βλάσκος, Βασίλης Τατσίδης, Κώστας Παπανικολάου, Θόδωρος Παπαδόπουλος, Βασίλης Χρυσανθίδης Δημήτρης Φεγγομύτης Σάκης Πανταζόπουλος

Δεύτερη σειρά :  Παναγιώτης Χριστοφορίδης, Μάκης Παπαποστόλου, Κώστας Πασχαλίδης, Γιώργος Δήμου, Γιάννης Γεωργιάδης, Μάκης Τζιάρας, Αβραάμ Λαζαρίδης, Βασίλης Κραχτίδης, Κώστας Δημόπουλος

Τρίτη σειρά :  Αντώνης Βόγας , Κώστας Βασιλειάδης, Χρήστος Καλιτσόπουλος; Νίκος Ζίφκος, Ανδρέας Γαλάζιος, Κώστας Αγγελούδης, Χρήστος Μπάφας , Γιάννης Ζουλάκης και Σωτήρης Καβακλιώτης.

   Μαρία Μουρατίδου , Γιώτα Θαθαροπούλου και Πόλυ Αραμπατζόγλου στο μέσον 

Έλενα Τραϊανού, Βίκυ Τότα, Μαρία Σαμαρτζίδου, Όλγα Ζημπηλιάδου, Αλεξάνδρα Αθανασιάδου, Ελένη Χριστοφορίδου, Θωμαή Παυλίδου , Τούλα Χατζηπέτρου

Μελίνα Παπαδοπούλου, Έφη Γούτα, Κατερίνα Παυλίδου, Βασιλική Τάνη

Αλεξάνδρα Κοσιτζίδου, Ζαχαρούλα Καζάκη, Φωτούλα Παπαντωνίου (+) , Χρύσα Φραντζή, Αγγέλα Γρένδα, Φωτεινή Κοτρώτσιου, ο δάσκαλός μας Νικόλαος Αρβανιτίδης , Λουκία Διμαντοπούλου Μαρία Σίσκου , Έφη Κτενά , Νέλλυ Ζωγράφου και η Ρούλα Σπανού.


YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ