Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝNΗ


Προσφεύγει στη δικαιοσύνη και η MIG
Δικαστική κόντρα Μπακογιάννη - Βγενόπουλου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κόντρα ανάμεσα στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον ισχυρό άνδρα της MIG κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, καθώς ο τελευταίος ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προσφύγει με τη σειρά του στη δικαιοσύνη για το θέμα της αεροπορικής σύνδεσης με την Κωνσταντινούπολη που δόθηκε στην Aegean.

Στην ανακοινωσή της η MIG σημειώνει τα εξής: «Στο αίτημά μας να ανοίξει ο φάκελος της Aegean και να διερευνηθεί μεταξύ άλλων και η ενδεχόμενη εμπλοκή της, λόγω της γνωστής στενής φιλικής της σχέσης με την οικογένεια Βασιλάκη, ομιλεί περί λάσπης και προσφυγής στη Δικαιοσύνη λες και γνωρίζει ήδη το πόρισμα ή το γνωρίζουμε εμείς και το δημοσιεύσαμε.

» Όμως σε μια ορθώς λειτουργούσα Δημοκρατία η αίτηση για διερεύνηση μιας υπόθεσης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται από τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα θετικά και όχι με απειλές και εκφοβισμό.»

AEGEAN vs ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Ξέσπασε πόλεμος για τις πτήσεις της Αegean


Επίθεση Βγενόπουλου κατά Ντόρας - Με προσφυγή απαντά η υπουργός Εξωτερικών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κώστας Ντελέζος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Νέα σφοδρή επίθεση - τη δεύτερη μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα- κατά της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη εξαπέλυσε χθες ο όμιλος ΜΙG του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου, κάνοντας λόγο για «ενδεχόμενη εμπλοκή της» σε διοικητικές πράξεις που ενίσχυσαν «υπογείως» την Αegean Αirlines.

Η ΜΙG, ιδιοκτήτρια πλέον της Οlympic Αir, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τη νέα κυβέρνηση να ανοίξει τον φάκελο Αegean, καθώς αμφισβητεί ευθέως τον τρόπο με τον οποίο τα τελευταία χρόνια «ανδρώθηκε» εις βάρος της κρατικής Ολυμπιακής.

Ακόμα, αφήνει σαφείς αιχμές με τη μορφή ερωτημάτων για ενδεχόμενη εμπλοκή της κ. Μπακογιάννη στην αδειοδότηση της Αegean να εκτελεί πτήσεις στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, διατυπώνει το ερώτημα πώς με την ανοχή της υπουργού Εξωτερικών, που διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένεια Βασιλάκη της Αegean, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) έδωσε άδεια για πτήσεις από τη Σμύρνη στην Αθήνα σε τουρκική εταιρεία που εκτελεί δρομολόγια στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Μπακογιάννη, η οποία δηλώνει ότι για τη λάσπη που δέχεται θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Η υπουργός Εξωτερικών αποδίδει τις επιθέσεις του κ. Βγενόπουλου σε προσπάθεια εμπλοκής της «σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο», στον οποίο- όπως η ίδια τονίζει - είναι προφανές ότι δεν έχει θέση. Στην ανακοίνωσή της η κ. Μπακογιάννη επισημαίνει: «Ο κ. Βγενόπουλος είναι εκπρόσωπος ισχυρών ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Σήμερα, εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του. Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν». Είχε προηγηθεί η σκληρή ανακοίνωση της ΜΙG, στην οποία μεταξύ άλλων τονιζόταν: «Είναι γνωστό σε όλους όσοι ασχολούνται με τον χώρο των αερομεταφορών, και όχι μόνο, ότι η Αegean ενισχύθηκε και “ανδρώθηκε” θεαματικά τα τελευταία χρόνια εις βάρος της Ολυμπιακής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική διεύρυνση των ζημιών της Ολυμπιακής και την επιβάρυνση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ του Δημοσίου, δηλαδή όλων των Ελλήνων πολιτών».

Τα έξι ερωτήματα
Σύμφωνα με τη ΜΙG, από τη διαδικασία αδειοδότησης της Αegean να πραγματοποιεί πτήσεις προς Κωνσταντινούπολη έχουν ανακύψει, με τη συνδρομή και της δημοσιογραφικής έρευνας, έξι σημαντικά ερωτηματικά:

1 Είναι αλήθεια ότι η ΥΠΑ δέχθηκε να δώσει τη σχετική άδεια στην Αegean βάσει ενός Μνημονίου Κατανόησης (Μemorandum of Understanding) προτού υπάρξει διακρατική συμφωνία, η οποία έπρεπε να κυρωθεί από τη Βουλή;

2 Είναι αλήθεια ότι βάσει αυτού του Μνημονίου η ΥΠΑ έδωσε άδεια για πτήσεις Σμύρνη-Αθήνα και σε τουρκική εταιρεία, που κάνει πτήσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου;

3 Είναι αλήθεια ότι από αυτό το Μνημόνιο εξυπηρετείται μόνον ο τουρισμός της Τουρκίας (Αθήνα-Σμύρνη) και φυσικά και η Αegean, αφού η κίνηση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας εξυπηρετούνταν και πριν και μάλιστα με πλεονάζουσα χωρητικότητα;

4 Για ποιον λόγο η ελληνική πλευρά αξίωνε την υπογραφή αυτού του Μνημονίου και μάλιστα «επειγόντως»;

5 Είναι αλήθεια ότι η σύμπραξη του υπουργείου Εξωτερικών με την ΥΠΑ για την υπογραφή του Μνημονίου έγινε με πλήρη άγνοια του αρμόδιου υπουργείου Μεταφορών;

6. Είναι αλήθεια ότι μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Διοικητή της ΥΠΑ το υπουργείο Μεταφορών έχει αναθέσει σε ειδική επιτροπή την πιθανή επανεξέταση της σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης;

Ο πρόεδρος της Αegean Θεόδωρος Βασιλάκης, σηκώνοντας το γάντι που του έριξε ο κ. Βγενόπουλος, δήλωσε χθες ότι το «πάρτι» δεν τελείωσε, όπως λέει η ΜΙG, αλλά αντίθετα «τώρα αρχίζει και θα είναι μια γιορτή προσφοράς και ποιοτικής αναβάθμισης των αερομεταφορών».

Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Βγενόπουλου, ο κ. Βασιλάκης τόνισε ότι «η προσπάθεια απαξίωσης μιας τόσο σημαντικής προσφοράς όπως της Αegean, με δηλώσεις από ανθρώπους που τώρα μπαίνουν και μαθαίνουν για πρώτη φορά τον χώρο, είναι πρωτοποριακή. Ελπίζουμε να μη γίνει καθεστώς».

Αναφερόμενος στην υπόθεση του δρομολογίου της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Βασιλάκης υποστήριξε ότι η συμφωνία για δεύτερο αερομεταφορέα στη γραμμή της Κωνσταντινούπολης είχε επικυρωθεί το 1996, ενώ η Αegean είχε διοριστεί δεύτερος αερομεταφορέας από το 2004 και από τότε προσπαθούσε να πάρει slot.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Νέα σφοδρή επίθεση Βγενόπουλου κατά Ντόρας και Aegean






Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η υπουργός Εξωτερικών

Τη διερεύνηση των σχέσεων της Aegean με την πολιτεία και ιδιαίτερα με την Ντόρα Μπακογιάννη προανήγγειλε ότι θα ζητήσει η Marvin Investment Group από την επόμενη κυβέρνηση.


Με μια σκληρή ανακοίνωση άφησε αιχμές ότι η Aegean ενισχύθηκε και «ανδρώθηκε» από κρατικούς μηχανισμούς κατά τρόπο αθέμιτο ή ακόμη και παράνομο, με αποτέλεσμα τη ζημίωση της Ολυμπιακής και κατ' επέκτασιν του Δημοσίου. Καταγγέλλοντας εμπλοκή της Ντόρας Μπακογιάννη ανέφερε ότι «εκτός από πανίσχυρη υπουργός είναι και στενή φίλη της οικογένειας Βασιλάκη». Την πρόθεσή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών.

Ο πρόεδρος της MIG, Ανδρ. Βγενόπουλος Ο πρόεδρος της MIG, Ανδρ. Βγενόπουλος Την αντίδραση της MIG προκάλεσε συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Aegean, Θόδωρος Βασιλάκης. Ο κ. Βασιλάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι το "πάρτι" δεν τελείωσε, όπως λέει η MIG, αλλά αντίθετα "τώρα αρχίζει και θα είναι μια γιορτή προσφοράς και ποιοτικής αναβάθμισης των αερομεταφορών". Άφησε και εκείνος, με τη σειρά του αιχμές για αθέμιτο ανταγωνισμό στο παρελθόν, από την πλευρά της πολιτείας και της Ολυμπιακής και εκτίμησε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ανταγωνισμού στις αερομεταφορές. Όπως τόνισε, υπάρχει χώρος για δυο κερδοφόρες αεροπορικές εταιρίες στην Ελλάδα.



"Σεβόμαστε τον ανταγωνισμό, αλλά δεν τον φοβόμαστε", ήταν το κεντρικό μήνυμα του επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας.

Ο πρόεδρος της Aegean, Θ. Βασιλάκης Ο πρόεδρος της Aegean, Θ. Βασιλάκης Κάνοντας αναφορά στα δρομολόγια από και προς την Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ότι το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα η Marfin ήταν μισό και αναφέρθηκε στα οφέλη για τους επιβάτες από τον ανταγωνισμό, λέγοντας ότι από τη στιγμή που άρχισαν οι πτήσεις της Aegean προς Κωνσταντινούπολη ο ναύλος μειώθηκε στο μισό. Παράλληλα, δήλωσε ότι η συμφωνία για δεύτερο αερομεταφορέα στη γραμμή της Κωνσταντινούπολης είχε υπογραφεί από το 1948 και επικυρώθηκε το 1996, ενώ η Aegean είχε διοριστεί δεύτερος αερομεταφορέας από το 2004 και από τότε προσπαθούσε να πάρει "slot".

MIG: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα

"Θα ζητήσουμε από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές να ανοίξει τον φάκελο AEGEAN και να εξετάσει όλες τις διοικητικές εγκρίσεις και πράξεις των τελευταίων ετών, ώστε να πληροφορηθεί η Ελληνική Κοινωνία αν υπήρξαν παρανομίες ή αθέμιτες πρακτικές", ανέφερε στην ανακοίνωσή της η MIG. Ο επενδυτικός όμιλος επανήλθε στο ζήτημα των πτήσεων της Aegean προς την Κωνσταντινούπολη, θέτοντας σειρά ερωτημάτων, οι οποίες -όπως σημείωσε- έχουν ανακύψει με τη συνδρομή και της δημοσιογραφικής έρευνας. Συγκεκριμένα, ρώτησε:

• Είναι αλήθεια ότι η ΥΠΑ δέχθηκε να δώσει τη σχετική άδεια στην Aegean, βάσει ενός Μνημονίου Κατανόησης προτού υπάρξει διακρατική συμφωνία η οποία έπρεπε να κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή;

Είναι αλήθεια ότι βάσει του Μνημονίου η ΥΠΑ έδωσε άδεια για πτήσεις Σμύρνη-Αθήνα και σε Τουρκική εταιρεία η οποία κάνει πτήσεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου;

• Είναι αλήθεια ότι από αυτό το Μνημόνιο εξυπηρετείται μόνον ο τουρισμός της Τουρκίας (Αθήνα-Σμύρνη) και φυσικά και η AEGEAN αφού η κίνηση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας εξυπηρετείτο και πριν και μάλιστα με πλεονάζουσα χωρητικότητα;

• Για ποιο λόγο λοιπόν η Ελληνική πλευρά αξίωνε την υπογραφή αυτού του Μνημονίου και μάλιστα «επειγόντως»;

Είναι αλήθεια ότι η σύμπραξη του Υπουργείου Εξωτερικών με την ΥΠΑ για την υπογραφή του Μνημονίου έγινε με πλήρη άγνοια του αρμόδιου Υπουργείου Μεταφορών;

• Είναι αλήθεια ότι μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Διοικητή της ΥΠΑ το Υπουργείο Μεταφορών έχει αναθέσει σε ειδική επιτροπή την πιθανή επανεξέταση της σχετικής διαδικασίας αδειοδότησης;

"Σε κάθε περίπτωση η AEGEAN και οι φίλοι της πρέπει να καταλάβουν ότι το πάρτι τελείωσε και ότι οι αερομεταφορές εκτός από κερδοσκοπική επιχείρηση είναι και κοινωνικό αγαθό" κατέληξε η ανακοίνωση της MIG.

Ντόρα Μπακογιάννη: "Δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν"




Αδικαιολόγητη και απρόκλητη χαρακτήρισε η Ντόρα Μπακογιάννη την επίθεση του Ανδρέα Βγενόπυολου εναντίον της, εκτιμώντας ότι προσπαθεί να την εμπλέξει σε έναν επιχειρηματικό πόλεμο στον οποίο δεν έχει θέση. Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ο πρόεδρος της MIG εκπροσωπεί ισχυρά ελληνικά και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα και τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του. "Αρνούμαι να παίξω το παιχνίδι του. Δεν έχω εκβιαστεί και δεν πρόκειται να εκβιαστώ από κανέναν", σημείωσε.

Η κ. Μπακογιάννη συμπλήρωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών απάντησε από την πρώτη στιγμή αναλυτικά στα θέματα της αρμοδιότητας του και έδρασε με απόλυτη διαφάνεια. "Ο κύριος Βγενόπουλος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο το οποίο να δικαιολογεί τους ισχυρισμούς του. Πετάει λάσπη. Θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη", κατέληξε η ανακοίνωσή της.



Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

KAΘ' ΕΞΙΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ : ΠΑ.ΣΟ.Κ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ από το 1981 ΟΙ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΗΣ EUROSTAT ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ:




ΠΟΣΑ ΧΡΕΩΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Το 1981 το δημόσιο χρέος ήταν 4,7 δισ. ευρώ, το 1989 εκτινάχθηκε στα 44,4 δισ. ευρώ, το 2003 πήγε στα 167,6 δισ. ευρώ και το 2008 στα 228,9 δισ. ευρώ!

Φωτιά έχει ανάψει με το δημόσιο χρέος και ποιος, ποιο κόμμα από τα δύο μεγάλα, χρέωσε περισσότερο τη χώρα και σήμερα αυτό το... φέσωμα έχει γίνει όχι απλώς ο μεγάλος βραχνάς αλλά η θηλιά για την Ελλάδα.

Η άγρια διαμάχη φούντωσε από τη Θεσσαλονίκη και οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δίνουν και παίρνουν. Και οι πολίτες ακούν, χωρίς να γνωρίζουν την ακριβή αλήθεια ώστε να μπορούν να κρίνουν τι βαθμό ευθύνης έχει ο καθένας από τους δύο μονομάχους.

Το «ΠΑΡΟΝ» δημοσιεύει σήμερα έναν επίσημο πίνακα της EUROSTAT με όλη τη διαδρομή του δημόσιου χρέους από το 1988 μέχρι το 2008 και φυσικά τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί ΚΑΝΕΝΑ κόμμα αλλά και παράγοντας να τα αμφισβητήσει.

Ξεκίνησε το 1988 από 37,9 δισ. ευρώ (η αναγωγή έχει γίνει σε ευρώ, όπως φαίνεται στον πίνακα της Eurostat, για να είναι εύκολη η αποτύπωση με βάση τα σημερινά δεδομένα και αυτόματη και εύκολη η σύγκριση για τον κάθε πολίτη) και έφθασε το 2008 στα (κρατηθείτε) 228,9 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε κατά 5 φορές περίπου μέσα σε 21 χρόνια.

Υπάρχει στον πίνακα, όπως φαίνεται στο σχεδιάγραμμα, μια δεύτερη εκτίμηση, που από το 2003 διαφοροποίησε την εξέλιξη του δημόσιου χρέους και το ανεβάζει τελικά από 228,9 δισ. ευρώ στα 259,6 δισ. ευρώ.

Η εξήγηση, σύμφωνα με τραπεζικούς παράγοντες αλλά και έγκυρους οικονομολόγους και αναλυτές, είναι ότι στο δημόσιο χρέος μπήκαν, συνυπολογίστηκαν, και άλλα χρέη, όπως των νοσοκομείων, τοκοχρεολύσιων και τιτλοποιήσεων, που έμεναν απʼ έξω μέχρι το 2002, δεν καταγράφονται δηλαδή ως τότε.

Εκείνο πάντως που πρέπει να σημειωθεί, γιατί δείχνει πώς ξεκίνησε η τρομακτική εκτίναξη του δημόσιου χρέους, είναι ότι το 1981 τα χρήματα που χρώσταγε η Ελλάδα ήταν μόλις 4,7 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε μέσα σε 29 χρόνια κατά 48,6 φορές!

Ένα άλλο άξιο προσοχής στοιχείο είναι ότι το δημόσιο χρέος αυξάνεται μεν σε απόλυτους αριθμούς, ο δημόσιος δανεισμός έχει ανοδική πορεία, όμως ως ποσοστό του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) δηλώνεται με μια ευθεία γραμμή, δεν εμφανίζεται δηλαδή αύξηση.

Βλέπουμε χαρακτηριστικά ότι ως ποσοστό επί του ΑΕΠ το 2003 ήταν 97,8, το 2006 έπεσε στο 95,9, το 2007 στο 94,8 και το 2008 έκλεισε με 93,8.

Ακόμη και με τον συνυπολογισμό στο δημόσιο χρέος των χρεών νοσοκομείων, τοκοχρεολύσιων και τιτλοποιήσεων, το ποσοστό επί του ΑΕΠ είναι σήμερα ακριβώς το ίδιο που ήταν το 2004! Συγκεκριμένα το 2003 ήταν 106,4 και το 2008 ήταν 106,4, με μια άνοδο το 2004 στο 108,2 και το 2005 στο 109. Από τον αποκαλυπτικό πίνακα που παραθέτουμε, αυτό που συγκεκριμένα προκύπτει είναι ότι από το 1989, με την τότε συγκυβέρνηση ΝΔ - Αριστεράς και μετά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέχρι το 1993 υπάρχει τεράστια διόγκωση του δημόσιου χρέους. Από 44,4 δισ. ευρώ το 1989, η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου παρέλαβε το 1993 χρέος 87,8 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια κατά περίπου 100%!

Αυτά, και πλέον όλοι έχουμε έναν αδιαμφισβήτητο πίνακα με την εικόνα της διαδρομής του δημόσιου χρέους και ο καθένας έχει στα χέρια του τα στοιχεία για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να μην παγιδευτεί από οποιαδήποτε πλευρά, που επιχειρεί να του περάσει τη δική της αλήθεια...

Κατά 11,8 δισ. ευρώ αυξήθηκαν οι ανείσπρακτες οφειλές επί Αλογοσκούφη

Διαμάχη όμως έχει ξεσπάσει και για το συνολικό ύψος των ανείσπρακτων οφειλών προς το Δημόσιο. Φαίνεται πάντως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση κάπως να συμπίπτουν, στα 30 με 31 δισ. ευρώ. Σύμφωνα δε με καλές πληροφορίες του «Π», τα οφειλόμενα στο Δημόσιο εκτινάχθηκαν από το 2004 μέχρι σήμερα! Συγκεκριμένα αυξήθηκαν κατά 11,8 δισ. ευρώ! Και εδώ έχει υποχρέωση να απαντήσει ο πρώην «τσάρος» κ. Γ. Αλογοσκούφης, που εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι όλα επί των ημερών του πήγαν καλά... Όλα λειτουργούσαν άψογα στο Δημόσιο, στον οικονομικό τομέα, όπου ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος.

Πώς λοιπόν, κύριε Αλογοσκούφη, αυξήθηκαν τα ανείσπρακτα έσοδα κατά 11,8 δισ. ευρώ; Αν δεν ξέρετε, ρωτήστε τον «αντʼ αυτού» σας, τον κύριο Σωτήρη Νικολαρόπουλο, που με τις προσωπικές επιλογές του και τις τοποθετήσεις δικών σας ανθρώπων στις ΔΟΥ κυριολεκτικά ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ο εισπρακτικός μηχανισμός. Άλλωστε δεν χρειάζεται να πείτε τίποτε. Ήδη πριν αναδομηθείτε είχατε δηλώσει ότι τα έσοδα έπιασαν πάτο!

Όλες οι εφορίες επί των ημερών Αλογοσκούφη είχαν κυριολεκτικά... ξεχαρβαλωθεί. Κανένας δεν ελεγχόταν, κανένας δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις γιατί από 35%, που ήταν ο στόχος της είσπραξης από το συνολικό ποσό του χρέους προς τις εφορίες, εισέπραξε μόλις το 4%. Στην Α΄ Αθηνών το ξέρουν...

Σύμφωνα με στοιχεία, το συνολικό ανείσπρακτο χρέος ανέρχεται σε 32,233 δισ. ευρώ. Από αυτά 8,5 δισ. ευρώ είτε έχουν μπει σε ρύθμιση είτε δεν είναι ληξιπρόθεσμα.

Από τα υπόλοιπα 24,5 δισ. ευρώ ισχυρίζονται οι αρμόδιοι των ΔΟΥ ότι τα 9,5 δισ. ευρώ είναι εισπρακτέα. Και ότι περίπου τα 4 δισ. μπορούν να εισπραχθούν σε... εύλογο (ποιος άραγε είναι αυτός;) χρόνο, αφού γίνει προηγουμένως άμεση αναδιοργάνωση και επανδρωθούν τα τμήματα δικαστικού της ΔΟΥ.

Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι θεωρητική αυτή η εκτίμηση της είσπραξης 4 δισ. ευρώ, πολύ περισσότερο λόγω της οικονομικής κρίσης. Και φυσικά εξαρτάται από το τι θα συμβεί στην αγορά, πόσο θα στεγνώσει αν επιχειρηθεί να συγκεντρωθούν αυτά τα 4 δισ. Και ότι αυτός ο υπολογισμός είναι εξωπραγματικός.

Κανείς λοιπόν δεν είναι αρχάγγελος. Όλοι έχουν τις ευθύνες τους και μάλιστα μεγάλες,
που στο τέλος καλείται να πληρώσει, όπως πάντα, το... κορόιδο ο λαός!

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ...


«Πληρώνετε τα χρέη εντός 30 ημερών»

Συστάσεις της ΕΕ προς το Δημόσιο- Διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 5% επί του οφειλόμενου ποσού
( ΔΙΟΝ. ΣΤΑΜΠΟΓΛΗΣ )

Εντός 30 ημερών θα πρέπει να πληρώνει το Δημόσιο την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών στις επιχειρήσεις και αν δεν το πράττει, τότε θα πρέπει να καταβάλλει αποζημίωση στον «θιγόμενο» επιχειρηματία, ίση με το 5% του οφειλόμενου ποσού. Την αρχή αυτή προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω πρότασης Οδηγίας την οποία συζητεί με τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις πληρωμές μιας επιχείρησης σε άλλη επιχείρηση. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το θεσμικό όργανο της ΕΕ, τα νέα μέτρα θα είναι προαιρετικά για τις επιχειρήσεις αλλά υποχρεωτικά για τις δημόσιες αρχές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επίσης ότι τα κράτη-μέλη μπορούν να θεσπίσουν ακόμη πιο αυστηρές διατάξεις, όπως για παράδειγμα η προθεσμία των 30 ημερών να είναι 20 ημέρες, ή το πρόστιμο (αποζημίωση) να είναι πάνω από το 5% του οφειλόμενου ποσού του Δημοσίου προς την επιχείρηση. Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι να «πέσει χρήμα στην αγορά», ιδιαίτερα τώρα που υφίσταται η αρνητική διεθνής συγκυρία, και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Επίσης, με την εφαρμογή της Οδηγίας θα μειωθεί το διοικητικό βάρος των επιχειρήσεων και θα εξομαλυνθεί η λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, θα ενισχυθεί η διαφάνεια όσον αφορά την παροχή και διάθεση πληροφοριών σχετικών με τις καθυστερήσεις πληρωμών και θα καταργηθούν οι κατάφωρα καταχρηστικές συμβατικές ρήτρες.

Επί του περιεχομένου της πρότασης Οδηγίας δεν έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλα κράτη-μέλη. Για παράδειγμα, «ανεπιφύλακτα υπέρ της πρότασης Οδηγίας» έχουν ταχθεί η Γερμανία, η Βρετανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «θα συμβάλει στη νομική ασφάλεια των επιχειρήσεων». Αλλα κράτη-μέλη, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Σλοβενία, διατηρούν επιφυλάξεις ως προς το ύψος του 5% της αποζημίωσης επί του συνολικού οφειλόμενου ποσού. Αυτά τα κράτη-μέλη υποστηρίζουν κυρίως ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αντιμετωπίσει σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικά προβλήματα, αφού η οργάνωσή της είναι τέτοια που συμβάλλει στις καθυστερήσεις καταβολής πληρωμών. Θα πρέπει λοιπόν να προβλεφθεί ένα χρονικό περιθώριο προσαρμογής για την αναδιοργάνωσή τους.

Τέλος, προτείνεται να επιβάλλεται το 5% όχι επί του συνολικού οφειλόμενου ποσού αλλά επί του ποσού που δεν έχει ακόμη καταβληθεί εντός των 30 ημερών, δεδομένου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα οφειλόμενα ποσά καταβάλλονται σε δόσεις.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

THE PARTY IS OVER ...





ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΚΤΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ανοιχτός στη δημιουργία μεικτού σχήματος στην Olympic Air, με τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου με μειοψηφικό πακέτο, δήλωσε χθες ο πρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της νέας εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν τίθεται ζήτημα συνδιοίκησης, εμφανίστηκε ανοιχτός στο να αποδεχτεί ορισμένα συγκεκριμένα βέτο της επόμενης κυβέρνησης για ζητήματα ασφαλείας.

Η νέα εταιρεία, η οποία διαθέτει το νεότερο σε ηλικία στόλο στον κόσμο, θα πετά με 32 αεροσκάφη, επένδυση που ξεπερνά το 1,1 δισ. δολάρια και με προσωπικό 5.000 ατόμων. Από την 1η Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα τα 21 αεροσκάφη, τα οποία θα γίνουν 25 έναν μήνα αργότερα και στη συνέχεια θα προστεθούν τα υπόλοιπα.

Η Olympic Air θα πραγματοποιεί πτήσεις προς όλο τον κόσμο με κοινούς κωδικούς με διεθνείς αερομεταφορείς, ενώ χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Συμιγδαλάς, ανακοίνωσε τη στρατηγική συνεργασία με τις Delta Airlines, KLM, Etihad και Cyprus Αirways.

Αναφερόμενος στην τιμολογιακή πολιτική της νέας εταιρείας, ο κ. Βγενόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα είναι απολύτως ανταγωνιστική, ενώ, μιλώντας για τις άγονες γραμμές που ενδεχομένως θα αναλάβει μετά τον σχετικό διαγωνισμό, σημείωσε πως: «Από την πρώτη στιγμή που οποιοσδήποτε προορισμός θα μπορεί να πραγματοποιηθεί και χωρίς επιδότηση, δεν έχουμε την πρόθεση να αυξάνουμε τα κέρδη μας σε βάρος των πολιτών».

Στους στόχους της νέας εταιρείας είναι η ένταξή της στην παγκόσμια αεροπορική συμμαχία SKYTEAM, η οποία αριθμεί 14 αερομεταφορείς.

Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τη νέα εταιρεία στα τουριστικά ταξιδιωτικά γραφεία, στην ιστοσελίδα www.olympicair.com ή στο τηλεφωνικό κέντρο κρατήσεων στα 8018010101 από σταθερό ή 210 3550500 από κινητό
.

Η «ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ» ΤΗΣ OLYMPIC AIR

ΣΤΟΛΟΣ: 32 αεροσκάφη (δεκαέξι Airbus 319 και 320, δέκα Bombardier Q400, πέντε Bombardier Dash 100 και ένα ATR - 42).
ΕΝΑΡΞΗ ΠΤΗΣΕΩΝ: 1η Οκτωβρίου
ΥΨΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ: 1,1 δισ. δολάρια
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ: 5.000
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: Από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξ/πολη, Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Κέρκυρα.
Επίσης έχει προσφερθεί να καλύψει το σύνολο των άγονων γραμμών για Σκύρο, Σκιάθο, Ικαρία, Κάλυμνο, Λέρο, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Κάσο, Σητεία, Πάρο, Νάξο, Μήλο, Κύθηρα και Καλαμάτα.
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: Λονδίνο, Παρίσι, Βρυξέλλες, Αμστερνταμ, Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Βιέννη, Μιλάνο, Ρώμη, Κων/πoλη, Λάρνακα, Βηρυτό, Κάιρο, Αλεξάνδρεια, Σόφια, Τίρανα, Τελ Αβίβ.
ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΚΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Προς Νέα Υόρκη, Τορόντο, Μόντρεαλ, Αυστραλία, Γιοχάνεσμπουργκ, Ατλάντα, Abu Dhabi.
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ: Βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι συνομιλίες με την Delta Airlines (και για άλλους προορισμούς που θα προστεθούν σ' αυτόν της Ν. Υόρκης από τις αρχές του 2010), την Air France KLM, για πτήσεις μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας, Ελλάδας-Ολλανδίας και προς το Μόντρεαλ από τον Μάρτιο του 2010, την Etihad Airways για πτήσεις προς και από Abu Dhabi, προς και από Νότια Αφρική, Αυστραλία και Νοτιοανατολική Ασία, Κίνα και Ιαπωνία, την CSA-Czech Airlines για Πράγα, την Aerosvit για Κίεβο και Οδησσό, τη Fly Baboo για Γενεύη, την Kuwait Airways για Κουβέιτ.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
mlilio@pegasus.gr

ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΝΤΟΡΑΣ


Kαρφιά κατά Ντόρας από Βγενόπουλο


" THE PARTY IS OVER"




Κατήγγειλε την ύπαρξη κρυφής συμφωνίας του υπουργείου Εξωτερικών και της ΥΠΑ με την Τουρκία, ενώ άφησε σαφείς αιχμές για έμμεση υποστήριξη της Αegean «E» 18/9

"Το πάρτι τελείωσε" δήλωσε χθες ο πρόεδρος της MIG και ιδιοκτήτης της νέας Ολυμπιακής Ανδρέας Βγενόπουλος, εξαπολύοντας ευθείες βολές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών με ουσιαστικό αποδέκτη την υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και της διορισμένης από τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη πρώην διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

"Ο κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε την ύπαρξη κρυφής συμφωνίας του υπουργείου Εξωτερικών και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τις αντίστοιχες τουρκικές αρχές, αφήνοντας σαφείς αιχμές για έμμεση υποστήριξη της Aegean Airlines με αφορμή τα δρομολόγια προς την Κωνσταντινούπολη.

Κι όλα αυτά -σύμφωνα με τον ίδιο- χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση του υπουργείου Μεταφορών, χωρίς να έχει υπογραφεί συμφωνία, υπάρξει πρόσκληση ενδιαφερομένων ή να κυρωθεί από τη Βουλή.

Ο ίδιος μάλιστα προχώρησε ένα ακόμα βήμα φωτογραφίζοντας και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, εκφράζοντας την απορία «σε ποιες άλλες διακρατικές συμφωνίες έχει εισχωρήσει η Aegean; Ηταν ενήμερος ο τότε υπουργός Μεταφορών και πώς έγινε αυτό;».

Οπως εξήγησε ο κ. Βγενόπουλος, όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο όταν πληροφορήθηκε την έναρξη πτήσεων της Aegean προς την Κωνσταντινούπολη, οι οποίες ως τότε εκτελούνταν από τις ΟΑ με διακρατική συμφωνία και επικοινώνησε άμεσα με το γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών, Δημήτρη Πλατή, ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια για το θέμα. Λίγες ημέρες αργότερα ο κ. Πλατής τον ενημέρωσε ότι είχε υπογραφεί ένα μνημόνιο κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχαν τρεις εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και τρεις της ΥΠΑ.

Το μνημόνιο, το οποίο υπεγράφη στην ελληνική πρεσβεία στην Κωνσταντινούπολη στις 12 Ιουνίου και βάσει αυτού ξεκίνησαν τα δρομολόγια της Aegean στην Κωνσταντινούπολη, εκφράζει την πρόθεση των δύο πλευρών να επικαιροποιήσουν τη διακρατική συμφωνία και μάλιστα με τον χαρακτήρα του επείγοντος! Κι αυτό, ενώ το σχετικό δικαίωμα στην Aegean είχε δοθεί πέντε χρόνια νωρίτερα χωρίς να της έχει παρασχεθεί η άδεια για έναρξη πτήσεων.

«Υπεγράφη ένα μνημόνιο, για το οποίο δεν έγινε ποτέ ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών και κανείς δεν έμαθε τίποτα. Το έμαθε μόνο κατά περίεργη σύμπτωση ο κ. Βασιλάκης (πρόεδρος της Aegean) περνώντας έξω από κάποιο γραφείο. Και μετά πήγε στην ΥΠΑ και μιλάμε για υγιή ανταγωνισμό;» σχολίασε δηκτικά ο κ. Βγενόπουλος,

Ο ίδιος μάλιστα προσέθεσε ότι λίγο καιρό αργότερα απομακρύνθηκε ο διοικητής και οι υποδιοικητές της ΥΠΑ.

Ο ισχυρός άνδρας της MIG επιτέθηκε και κατά της Aegean κατηγορώντας την για αθέμιτο ανταγωνισμό και προσθέτοντας πως, όποτε οι εξελίξεις δεν την εξυπηρετούν, αντιδρά. Υπενθύμισε μάλιστα ότι στη διαδικασία πώλησης της Ολυμπιακής εμφανίστηκε μετά την είσοδο της MIG, ενώ και στην περίπτωση των άγονων γραμμών επανήλθε «με περίεργες προσφορές. Γιατί δεν έκανε τόσα χρόνια κοινωνικές προσφορές;» αναρωτήθηκε.

Από την πλευρά της η Aegean με επίσημη ανακοίνωσή της καλωσορίζει την Olympic Air στον χώρο των ελληνικών αερομεταφορών, ενώ σε non paper που απέστειλε και συνοδεύεται από έγγραφα σημειώνει ότι η διαδικασία βάσει της οποίας μπήκε στη γραμμή της Κωνσταντινούπολης ήταν απολύτως νομότυπη. Η εταιρεία επικαλείται υπουργική απόφαση του 2004 βάσει της οποίας της παρέχεται το σχετικό δικαίωμα, ενώ επισημαίνει πως το συγκεκριμένο μνημόνιο συμφωνίας είχε διανεμηθεί σε όλους τους αερομεταφορείς και είχε κοινοποιηθεί και στην Κομισιόν.

Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Βγενόπουλου ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης με δηλώσεις του στο «Εθνος» τονίζει ότι «Δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη υποστήριξη από κανένα υπουργείο. Αντίθετα υπήρχε σαφής υποστήριξη της κρατικής Ολυμπιακής με επιδοτήσεις 300 εκατομμυρίων ευρώ».

Στο μεταξύ για «άλλη μία κραυγαλέα απάτη της επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών που καταρρακώνει θεσμούς και νόμους και ευτελίζει τον υγιή ανταγωνισμό» έκανε λόγο σε δήλωσή του ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών, Νίκος Σηφουνάκης.

ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Παραδέχτηκε την υπογραφή του μνημονίου

Παραδέχθηκε το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του χθες το απόγευμα ότι η συνάντηση των επικεφαλής των Υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Ελληνοτουρκικής Κατευθυντήριας Επιτροπής (Steering Committee), που συνήλθε στις 7 Μαϊου.

Οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής των ΥΠΑ, στις οποίες συμμετείχαν και εκπρόσωποι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έγιναν στις 11 και 12 Ιουνίου με στόχο την «αναβάθμιση των αεροπορικών σχέσεων των δυο χωρών» και κατέληξαν στην υπογραφή... «σχετικού μνημονίου».

Το υπ. Εξωτερικών δηλώνει ότι οι διαβουλεύσεις των επικεφαλής των ΥΠΑ ήταν «εν γνώσει όλων των ενδιαφερόμενων αεροπορικών εταιρειών» χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για το πώς και από ποιον ενημερώθηκαν επισήμως και αρμοδίως όσες αεροπορικές εταιρείες ενδιαφέρονταν για την υπόθεση.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι η Τουρκία έχει μονο διμερείς συμφωνίες με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία και η Ισπανία, καθώς δεν υπάρχει συνολική συμφωνία με την Ε.Ε. ενόσω εκκρεμεί η ευθυγράμμισή της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Με το μνημόνιο αυξήθηκε το σύνολο των εκατέρωθεν εβδομαδιαίων συχνοτήτων στις 31 για κάθε πλευρά και συγχρόνως προβλέφθηκε ότι, εάν υπάρξει «ενδιαφέρον εκ μέρους της αγοράς, να συμφωνηθεί περαιτέρω αύξηση συχνοτήτων στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας και της ισότητας» (σ.σ. με τη συμφωνία δόθηκε δυνατότητα και σε τουρκικές ιδιωτικές εταιρείες να διεκδικήσουν μερίδιο της πίτας στις εναέριες μεταφορές μεταξύ των δυο χωρών).

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ καταλήγει με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναφορά, καθώς επισημαίνεται ότι με τη συμφωνία «υπήρξε ανταπόκριση στα αιτήματα όλων των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών προς την ΥΠΑ, που επιθυμούσαν είτε να αυξήσουν τον αριθμό δρομολογίων τους, είτε να δραστηριοποιηθούν στον χώρο», χωρίς όμως να δίνεται απάντηση στο πώς τελικά από τη συμφωνία φαίνεται να έχει επωφεληθεί μία μόνον εταιρεία.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΝΤΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ...


Κύριε Παπανδρέου, η επιστολή μου είναι για σας...!

=====================================

Κύριε Παπανδρέου, αν έχετε την εντύπωση ότι απευθύνεσθε σε ...ιθαγενείς ή αμνήμονες, πλανάσθε πλάνην οικτράν.
Αφήστε τα σλόγκαν του τύπου: "Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά", γιατί και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι πουλήσατε το όνομα της Μακεδονίας στα Σκοπιανά γυφτάκια.Τον δεξιά εικονιζόμενο τον γνωρίζετε κ. Παπανδρέου;Να σας τον θυμίσω.!Πρόκειται για τον τέως πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.Απ' αυτόν ειδοποιηθήκατε κ. Παπανδρέου για την συμφωνία που είχε ήδη επιτευχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Σκοπίων, αλλά δυστυχώς και αδρανήσατε ως Υπουργών των εξωτερικών, αλλά και σιωπήσατε ταπεινωτικά για την Ελλάδα.Γνωρίζατε ότι τα Σκόπια θα μετονομασθούν σε "Μακεδονία" αλλά ...σφυρίζατε κλέφτικα.!Ήρθε ο καιρός κ. Παπανδρέου να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, αλλά και να θυμηθείτε λίγο το παρελθόν σας, που σκοπίμως θέλετε να αγνοείτε.!Διαβάστε κάτι κ. Παπανδρέου, και αμέσως μετά βάλτε τα ...τσιράκια σας να απαντήσουν για λογαριασμό σας.
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε εγκαίρως γνωστοποιήσει στην Αθήνα την απόφασή της να χρησιμοποιήσει την ονομασία "Μακεδονία" στη διμερή συμφωνία της με τα Σκόπια προκειμένου να αποσπάσει την άρνηση της πΓΔΜ να αναγνωρίσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, αλλά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε να μην εγείρει θέμα!Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, η αμερικανική κυβέρνηση διά του πρεσβευτή στην Αθήνα Τόμας Μίλερ γνωστοποίησε εν ευθέτω χρόνω την απόφασή της αυτή στον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και, συγκεκριμένα, αρκετές ημέρες πριν από την επίσκεψη της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον.Σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές, στο περιθώριο των συναντήσεων της ελληνικής προεδρίας στην Ουάσιγκτον η ελληνική κυβέρνηση έκρινε χρήσιμο να μην εγείρει το θέμα κατοχύρωσης των Σκοπίων με το όνομα "Μακεδονία", στη διμερή συμφωνία για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο...Αποτέλεσμα ήταν να "διευκολυνθεί" η Ουάσιγκτον να αποσπάσει δι' αυτού του τρόπου τη συμφωνία των Σκοπίων, που συνοδεύτηκε εξάλλου και με ...χρηματική "ανταμοιβή".Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στην αμερικανική κίνηση προς τα Σκόπια έγινε εκ του ασφαλούς και κατόπιν εορτής, δηλαδή της συμφωνίας.Αλλά ακόμα και τώρα η ελληνική διαμαρτυρία δεν έγινε σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών ή έστω μέσω του Ελληνα πρέσβη στην Ουάσιγκτον, αλλά σε υπηρεσιακό επίπεδο, στην καθ' ύλην αρμόδια διεύθυνση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, την περασμένη Παρασκευή...Μόλις χθες, (02.07.2003) ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου έστειλε σχετική επιστολή στον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ...

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/07/2003)

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

"ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ" TO DNA TOY ΓΙΩΡΓΟΥ : ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ




Εξόργισε ο Γιώργος τους Ρώσους

Σοβαρά ζητήματα θα δημιουργηθούν εάν αναθεωρηθούν οι συμφωνίες για τον αγωγό

H Aναφορά του Γ. Παπανδρέου στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου, στην Αλεξανδρούπολη, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκεντρώσεως, ότι κατοχυρώνει τα συμφέροντα της άλλης πλευράς, εξόργισε τη Μόσχα, ενώ η Ουάσινγκτον τρίβει τα χέρια της. Και φυσικά ό,τι και να συμβεί το… τιμολόγιο θα είναι οδυνηρό για την προοπτική των εθνικών μας θεμάτων.

Αυτή είναι η εκτίμηση διπλωματικών κύκλων του υπουργείου Εξωτερικών και των εδώ ξένων αποστολών, οι οποίοι και εξεπλάγησαν για την ευθεία βολή κατά της Μόσχας, όπως θεωρήθηκε η αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ότι από τη σχετική συμφωνία επωφελείται η μία πλευρά, η ρωσική δηλαδή, και άρα χρήζει από πλευράς Ελλάδος η αναθεώρησή της! Κάτι που εάν τελικά συμβεί, όχι απλώς θα κλείσει τους διαύλους των αναβαθμισμένων σχέσεων με τη Μόσχα, αλλά θα φιλοδωρήσει την Άγκυρα (και άλλους) με παραπέρα στρατηγικά πλεονεκτήματα.

Ανώτερα στελέχη τής εδώ πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέφυγαν μεν να μιλήσουν επωνύμως, δεν απέκρυπταν όμως τη δυσφορία και εν πολλοίς την έκπληξή τους για την εξέλιξη αυτή, «που μπορεί να δυναμιτίσει τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών».

Κι αυτό καθώς ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης αποτελεί για τους Ρώσους καίριο στρατηγικό σχεδιασμό, τον οποίον απροκαλύπτως πολεμά η Ουάσινγκτον, που επανειλημμένα (με δηλώσεις Μπράιζα κ.ά.) έχει καλέσει τους ενδιαφερόμενους να στραφούν προς άλλες εναλλακτικές κατευθύνσεις, ώστε να ακυρωθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

Κι επειδή παρόμοια ζητήματα έχουν εγερθεί και από τη Σόφια, με υπόδειξη των ΗΠΑ, προκειμένου να ευνοηθεί ο άλλος αγωγός που θα περνά από την Τουρκία (δηλαδή ο Ναμπούκο), το θέμα προβλέπεται ότι θα προκαλέσει ευρύτερες περιπλοκές και δεν θα είναι άμοιρο συνεπειών.

Ακόμη και κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα εκείνοι που παραμένουν «Ανδρεϊκοί», δείχνουν αρκετά ενοχλημένοι, φοβούμενοι ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες το Κίνημα. Θεωρούν ότι η συμφωνία που επέτυχε ο Καραμανλής για τον αγωγό αποτελεί θετικό στοιχείο για τη χώρα, ανεξαρτήτως άλλων αδυναμιών και λαθών της σημερινής κυβερνήσεως. Κι αυτό διότι: α) ενέταξε την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη, και β) δημιούργησε δυναμικές στρατηγικής προσεγγίσεως προς τη Μόσχα, που ενισχύει την πολιτική μας στα εθνικά θέματα, δεδομένης της στηρίξεως που η Ουάσινγκτον παρέχει εν πολλοίς στην Άγκυρα.

Το θέμα ενταφιάσθηκε κυριολεκτικά από τη μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, λόγω των προεκλογικών λογικών που επικρατούν, ενώ και το υπουργείο Εξωτερικών δεν αντέδρασε στον βαθμό που ανεμένετο. Αυτό δεν έμεινε απαρατήρητο, ενώ πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν την ανάγκη να υπάρξουν ταχέως εξηγήσεις προς τους Ρώσους, ώστε νʼ απαμβλυνθούν εντυπώσεις και συνέπειες.

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ : O ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Με τη συμπλήρωση ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ θέλει να δίνει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ σε μετανάστες,νόμιμους ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ!!!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟ "ΠΑΙΔΙ",ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ!

Σ την ιστοσελίδα του Γιώργου Παπανδρέου,την οποία σας προτείνουμε να μελετήσετε διεξοδικά για να...φρίξετε με όσα πρόκειται να κάνει αν εκλεγεί Πρωθυπουργός,αλιεύσαμε και ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο,το οποίο παραπέμπει στην "Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" (HLHR):μη σας παραπλανεί ο τίτλος,η συγκεκριμένη οργάνωση δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ,ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΕΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥΣ:

ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ (ΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ!!!) ΤΟΝ ΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ!

Όσον αφορά το πρώτο,διαθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις και μάλιστα έχουν διοργανώσει και σχετικές Ημερίδες με θέμα "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ",στις οποίες συμμετείχαν Βουλευτές,ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)!!!



Τι προτείνουν λοιπόν αυτοί οι θολοκουλτουριάρηδες,που απ'ότι φαίνεται υπολογίζονται απ'όλα τα κόμματα,ΠΛΗΝ ΛΑΟΣ;Τα παρακάτω...πολύ απλά:

-ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

-ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.

-ΚΑΙ-ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ-ΜΟΛΙΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ (ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΩΝ) ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ!!!

-ΦΥΣΙΚΑ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ...ΟΙ ΚΑΗΜΕΝΟΙ!Η ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΜΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,ΟΥΔΟΛΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ...ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!!!

Μάλιστα,όπως σημειώνουν,"σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας (ΕΝΩΣΗ-ΚΕΜΟ) η αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας και ισλαμοφοβίας έχουν αρχίσει να παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις, από τότε που ένα ακροδεξιό πολιτικό κόμμα εξελέγη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το φθινόπωρο του 2007."

Αυτούς έχει για φίλους και συμμάχους ο Αμερικανοπολωνοεβραίος (και ολίγον Έλληνας) Γιωργάκης και αυτό το...πρόγραμμα έχει σκοπό να εφαρμόσει:ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ "ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ" ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΜΗ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Δυστυχώς όμως γι'αυτόν και τους φιλαράκους του,ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ,ΑΛΛΑ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ!

H ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΣ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


Η... άφθαρτη Μπακογιάννη...!
=======================


Είθισται ο υπουργός των εξωτερικών μιας χώρας να μένει άφθαρτος από την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση, αφού κατά τεκμήριο χειρίζεται θέματα ύψιστης εθνικής σημασίας και η κριτική που του ασκείται για ευνόητους λόγους είναι ήπια γι αυτό και συνήθως βγαίνει άφθαρτος. Αν δε, έχει να επιδείξει επιτυχείς διπλωματικούς χειρισμούς, τότε το άστρο του λάμπει για χρόνια.
Μιλάμε πάντα για υπουργούς εξωτερικών προσωπικότητες, με κύρος και αποδοχή που αφήνουν την σφραγίδα τους.
Δυστυχώς για την Υπουργό των Εξωτερικών, ισχύει το ότι παρέμεινε άφθαρτη γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα.


Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

E NAI , AYTOI ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ !!!


Κρυφή ατζέντα και στο Σκοπιανό!


Για κρυφή ατζέντα στα εθνικά θέματα και ιδίως σε αυτό της ονομασίας των Σκοπίων κατηγόρησε χθες το ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Αφορμή, πρόσφατες δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, υπεύθυνου των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες, εφόσον το κόμμα του αναλάβει την εξουσία, θα αναπτύξει σχέσεις με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων, χωρίς προηγουμένως απαραίτητα να έχει επιλυθεί το όνομα της ονομασίας. «Δεν είναι σωστό π.χ. η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος», είχε πει χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ.: «Ο υπεύθυνος για τα εξωτερικά θέματα του ΠΑΣΟΚ δίνει λευκό συγχωροχάρτι στον εθνικιστή Γκρουέφσκι για την ένταση στις σχέσεις με τη FYROM, προαναγγέλλει –εάν το ΠΑΣΟΚ γίνει κυβέρνηση– μονομερείς κινήσεις από την Ελλάδα για τη μεταβολή της κατάστασης χωρίς να ζητάει τίποτα, μα τίποτα, από τον Γκρουέφσκι, προαναγγέλλει μονομερή περιορισμό των διαφορών στο θέμα του ονόματος και ανάπτυξη, μονομερώς, σχέσεων με τον κ. Γκρουέφσκι».


Και διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος: «Τι σημαίνει ακριβώς αυτό; Γιατί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές αισθάνεται την ανάγκη υποχώρησης και υπαναχώρησης; Ποιους εξυπηρετεί; Ποιους ακούει η ηγεσία το ΠΑΣΟΚ; Χθες είχαμε το Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Σήμερα το Σκοπιανό. Εγκαλεί την υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας γιατί δεν συναντιέται και γιατί δεν τηλεφωνιέται με τον κ. Γκρουέφσκι, όσο υπάρχει άλυτο το θέμα της ονομασίας. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Αυτή είναι η θέση του επίσημου ΠΑΣΟΚ; Αυτή είναι η θέση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στο Σκοπιανό; Έτσι θα διαπραγματευτούν, εάν ποτέ κυβερνήσουν; Τι σχεδιάζουν; Τι μαγειρεύουν; Με ποιους βρίσκονται σε συνεννόηση;».
Τα όσα δημοσίως λέει το ΠΑΣΟΚ, όπως κατήγγειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., «συνιστούν πέρα από κάθε αμφιβολία, επικίνδυνη κρυφή ατζέντα. Συνιστούν άτακτη υποχώρηση στο Σκοπιανό. Συνιστούν λόγο ανησυχίας για όλους τους Έλληνες. Ο κ. Παπανδρέου «σπάει» την εθνική κόκκινη γραμμή. Στέλνει μηνύματα μονομερούς υποχώρησης στα Σκόπια. Γιατί; Τι συμβαίνει; Τι σχεδιάζεται; Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων έδωσε, με μεγάλη ικανοποίηση, εκτενέστατο ρεπορτάζ για την εξωτερική πολιτική στο ΠΑΣΟΚ. Η Ν.Δ., οι Έλληνες πολίτες και, πάνω απ’ όλα, οι Μακεδόνες περιμένουν, άμεσα, απαντήσεις».

ΝΤΟΡΑ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ... ΣΑΡΚΟΦΑΓΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ



ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ "



Τέλειωσαν τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης

Τα έχουμε πει πολλές φορές για τις υπερατλαντικές οδηγίες, τις οποίες ακολουθούν οι Έλληνες πολιτικοί. Έχουμε πολλές φορές δει τα δύο κόμματα, σε μείζονος σημασίας θέματα, να κρατούν συγκεκριμένη στάση - ακόμη και αν αυτή αντιτίθεται στα εθνικά συμφέροντα - εξυπηρετώντας τους σχεδιασμούς της Ουάσιγκτον. Αυτό όμως που συνέβη με τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης δεν έχει προηγούμενο.
Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας, ο Γιωργάκης Παπανδρέου, αποφάσισε να δείξει ξεκάθαρα, τις ... προτιμήσεις του και δήλωσε σχετικά με το θέμα του αγωγού ότι ... η Ελλάδα θα επανεξετάσει τις συμφωνίες που αφορούν τον αγωγό.«Η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς» ανέφερε κατά την ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα επιμένει στη διασφάλιση των περιβαλλοντικών όρων σε ξηρά και θάλασσα και δεσμεύθηκε ότι «η Ελλάδα θα διασφαλίσει τα συμφέροντά της, τόσο στην κατασκευή όσο και στη λειτουργία του αγωγού αυτού».Τι σημαίνει αυτό; Τίποτε άλλο παρά ένα χρονοδιάγραμμα καθυστερήσεων στην κατασκευή του αγωγού, παρελκυστική πολιτική, που ίσως τελικά οδηγήσει και στην ακύρωση του όλου σχεδίου.Όταν πριν κάποια χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή πανηγυρικά ανακοίνωνε την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού, πανηγύριζαν κάποιοι, θεωρώντας ότι ο αγωγός θα γίνει, και μιλούσαν για την... επανάσταση του Καραμανλή! Δεν ήταν λίγοι και αυτοί, οι οποίοι ό,τι κακό γινόταν στην κυβέρνηση Καραμανλή, το χρέωναν στον αγωγό. Φυσικά, επί της ουσίας, τίποτε ουσιαστικά δεν προχώρησε. Φρόντισε η κυρία Μπακογιάννη, η οποία με φαινομενικά αλλοπρόσαλλες δηλώσεις της - που στην πραγματικότητα όμως όπως αποδείχτηκε ήταν μια χαρά χρονικά σχεδιασμένες - φρόντιζε να ψυχραίνει το κλίμα μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας.
Η περίπτωση των δηλώσεων της περί της αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ, ήταν η πλέον χαρακτηριστική.Το έργο προφανώς της κ. Μπακογιάννη, ήταν να καθυστερήσει την κατασκευή του αγωγού, ώσπου να έλθει στην εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου και με αφορμή το ... περιβάλλον να «παγώσει» τον αγωγό. Ε, προφανώς θέλουν η χώρα μας να εξαρτάται παντελώς από τις ΗΠΑ, για τις ενεργειακές της ανάγκες.

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 8 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ




μια "περίεργη" ημέρα που άλλαξε τον κόσμο ...





Την 11η Σεπτεμβρίου 2001, οι Αμερικανοί δέχθηκαν ένα τεράστιο πλήγμα. Οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης, ένα σύμβολο του καπιταλιστικού συστήματος, αυτό το τεράστιο οικοδόμημα, πέφτει ύστερα από τρομοκρατικό κτύπημα με αεροπλάνο, το οποίο είχε προηγουμένως καταληφθεί . Οι ισλαμιστές που το κατέλαβαν το οδήγησαν πάνω στους δίδυμους πύργους με αποτέλεσμα την δημιουργία πολλαπλών εκρήξεων και την καταρρευσή τους. Την ίδια ημέρα άλλο αεροπλάνο κατέπεσε στην μία πλευρά του Πενταγώνου!
Και τα δύο κτυπήματα ήταν φοβερά σχεδιασμένα, θα έλεγε κανείς κτυπήματα προπαγανδιστικά, ψυχολογικού πολέμου. Οι αμερικανοί εκείνη την ημέρα, φάνηκαν αδύναμοι. Μία υπερδύναμη που μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπολόγιζε τίποτα και κανέναν, μία υπερδύναμη με ιδεολογία υλιστική, μία χώρα που κυριαρχεί ο καταναλωτισμός και ο ευδαιμονισμός, μία αντίληψη που ποτέ δεν σεβάσθηκε λαούς, θρησκείες, πολιτισμούς, μόνο και μόνο για να επιβάλλει τις απόψεις και τις αντιλήψεις της, εκείνη την ημέρα δοκιμάσθηκε. Το σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, μετά τον πύργο της ελευθερίας, καταπέφτει με χιλιάδες νεκρούς. Το Πεντάγωνο, η καρδιά των ενόπλων δυνάμεων των Αμερικανών βάλλεται και εκείνο, απλά ο σχεδιασμός του κτυπήματος εκεί δεν έφερε τα αναμενόμενα, αφού επλήγη μόνο μία πλευρά του Πενταγώνου. Πολλά ακούσθηκαν και γράφτηκαν. Η συνωμοσιολογία ανθεί στις ημέρες μας. Καθένας είχε να πει και κάτι. Υπάρχουν όμως ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απαντηθεί ακόμα. Κατά σύμπτωση, οι εβραίοι που δούλευαν στους πύργους, την ημέρα εκείνη δεν πήγαν στις εργασίες τους. Ήξεραν κάτι; Τους είχαν ενημερώσει; Ποιοι και γιατί; Μήπως το κτύπημα βόλευε τα σχέδια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών; Μήπως ήταν το άλλοθι για να αρχίσουν οι Αμερικανοί τις επεμβάσεις όπου ήθελαν με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας; Μήπως με αυτό τον τρόπο δημιούργησαν ένα ανάλογο κλίμα και στην υπόλοιπη Ευρώπη; Οι ισλαμιστές , οι οποίοι έπραξαν ό,τι έπραξαν, ήταν τελείως ελεύθεροι, ήταν ελεγχόμενοι; Ο Μπιν Λάντεν δεν είχε εκπαιδευθεί από τους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων και από πράκτορες της CIA την περίοδο που ήταν χρήσιμος στους Αμερικανούς, γιατί πολεμούσε τους «κακούς σοβιετικούς»; Μήπως δεν δημιουργούν τεχνητές εντάσεις και αποσταθεροποιήσεις με κάθε τρόπο, προκειμένου να πετυχαίνουν κάθε φορά τους στόχους τους;
Έτσι λοιπόν οι «κοσμοκράτορες» Αμερικανοί, αυτοί που εκφράζουν την ισοπεδωτική ιδεολογία της Νέας Τάξης πραγμάτων, αυτοί που χώρισαν τον κόσμο σε κομμάτια μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αυτοί που καταδίκασαν ιδεολογίες και απόψεις, βρέθηκαν ξαφνικά να είναι αδύναμοι.
Ένα είναι βέβαιο: ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πιστεύει κάποιος σε φιλοσοφικό ή θρησκευτικό επίπεδο η αλαζονεία κάποια στιγμή τιμωρείται. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τους Αμερικανούς...

γράφει ο Τάσος Δημητρακόπουλος

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ...



Scripta manent...



Τι έλεγε ο Γ. Σουφλιάς για τον Κωστάκη Καραμανλή όταν βγήκε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη.



Δήλωση Γ. Σουφλιά αμέσως μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ (21/3/1997):




«Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα έγκλημα, όχι μόνο για την ΝΔ αλλά και για τον τόπο, για το οποίο εσείς οι δημοσιογράφοι είσαστε συνυπεύθυνοι κάτι που θα καταλάβετε έπειτα από χρόνια!»

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

O ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΣ ΛΑΟΣ ... ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ



επί του πιεστηρίου
Του Μάκη Κουρή

Καλή σας μέρα,

Για έναν μήνα θα είστε ο περιούσιος λαός.
Τεμενάδες θα σας κάνουν οι υποψήφιοι.
Και χαΐδια οι αρχηγοί.
Μέχρι να σας πάρουν την ψήφο. Το βόλι σας.
Το θέμα είναι ποιος σκέπτεται τούτη τη χώρα.
Δυστυχώς όλο και λιγοστεύουν...

3 Σεπτεμβρίου: ΠΑΣΟΚ
4 Οκτωβρίου: ΝΔ
Αρκούν τα γενέθλια
Καιρός για... αναγέννηση!
Γεια σας

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ... ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΦΕΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ SIEMENS

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ... ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ




'Οπως έγινε γνωστό από τον 'Αρειο Πάγο την Τρίτη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες με επίσημο έγγραφό του ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης ότι κίνησε τις διαδικασίες για να οριστεί εφέτης ανακριτής στην υπόθεση, ώστε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή εμπειρία στον χειρισμό της.









Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Οσμή σκανδάλου υπάρχει και στην υπόθεση της μίσθωσης πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Είναι ακατανόητο με ποια κριτήρια προσδιορίζονται τέτοιες υψηλές τιμές στις οποίες ενοικιάζονται τέσσερα αμερικανικής κατασκευής πυροσβεστικά ελικόπτερα Sikorsky S-64E της εταιρείας Erickson.

Για καθένα από τα ελικόπτερα αυτά το ελληνικό κράτος καταβάλλει το ποσόν των 4.450.000 ευρώ ανά πυροσβεστική περίοδο. Συνολικά δηλαδή, για ενοίκιο τεσσάρων ελικοπτέρων καταβάλλεται το ποσόν των 17.800.000 ευρώ ετησίως.
Αδιαμφισβήτητα πάντως τα ελικόπτερα αυτά είναι αποτελεσματικά. Πόσο περισσότερο όμως από τα Ka-32 που μεταφέρουν σε κάδο πέντε τόνους νερό και κοστίζουν μόλις 800.000 ευρώ; Στην τιμή ενός Εrickson μισθώνεις πέντε Κa-32, ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα επί δέκα χρόνια και πλέον, με αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Κάθε ώρα πτήσης των S-64Ε στοιχίζει περί τα 27.000 ευρώ, νούμερο που μάλλον αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Οι συγκρίσεις με τα μεγαλύτερα ρωσικά ελικόπτερα Mil Mi-26 είναι πλέον καταλυτικές. Το Mil Mi-26 είναι το μεγαλύτερο ελικόπτερο στον κόσμο και έχει ικανότητα μεταφοράς φορτίου 20 τόνων, ενώ ο κάδος νερού που διαθέτει είναι χωρητικότητας 15 τόνων. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κατευθείαν να ξεκινήσει αποστολή δασοπυρόσβεσης μεταφέροντας 15 τόνους νερού και έχοντας καύσιμα για πτήση διάρκειας 3 ωρών και 20 λεπτών.

Το ενοίκιο καθενός Mil Mi-26 λέγεται ότι είναι 2.100.000 ευρώ ανά έτος, δηλαδή περίπου το μισό από αυτό των S-64E, παρότι μεταφέρει τριπλάσια ποσότητα νερού από αυτά!

YΠΕΡ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ

Προσωπικα στοιχεία

Translation

Free Translation

Αναγνώστες

AddThis

Share |

0 SAVAS

0 SAVAS
Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

TO NAYΑΓΙΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

VAS VAS .. 0 SAVAS

VAS VAS .. 0 SAVAS
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Blogs in Serras

Serres Blogs

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ